Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
salemthecat

salemthecat

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2005-12-27
  • Senast aktiv 2008-06-27
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen salemthecat har skrivit i forumet.

1

Jag kan köpa att de tar ut (nästintill) hutlösa abonnemangskostnader MEN det är svårtsmällt att dessutom ta så mycket betalt för telefonen. Det får ju vara antingen eller... Ponera att Telia får betala dyrt för iPhonen, detta ska de ju inte lägga över på kunderna! De tjänar ju sina pengar på abonnemanget. Ta det billigaste abonnemanget t.ex.; 299:-
1.) 100 Fria minuter (Värde: 100 * 0,69 = 69kr)
2.) 100 Sms (Värde: 100 * 0,69 = 69kr)
3.) 100 MB (Värde: 299-69-69=161kr)

Detta innebär alltså att man betalar (161kr/100MB) 1,61kr/MB. Köper du ett par låtar via itunes store, laddar ner ngt via appstore, tittar på lite stora bilder, kanske ser en youtube-video, lyssnar på en podcast via nätet etc. etc. så kommer du snabbt upp i säg 20 MB på en dag. Detta innebär att du de första 5 dagarna betalar 1,61 kr*20=32Kr per dag för 3g-trafiken och resterande 25 dagar endast 9kr per dag för samma mängd 3g-data. Är det bara jag som tycker deras prissättning av 3g-tjänsten är konstig?! Den trafik som ingår i det, enligt mig för dyra, abonnemanget är dyrare än vad den ”icke-rabatterade” trafiken är…
Alltså, de tjänar in pengar på de första 100MB varje månad ÄVEN om du utnyttjar det fullt ut, för att inte tala om de som kanske inte alls kommer använda 100MB. Ergo –Kassako!.

100 sms för 69 öre styck…här kan vi snacka kassako. Jag kan inte de exaktra siffrorna men jag har för mig att ett sms innehåller cirka 140bytes. Sms är inget annat än datatrafik, om även via GSMnätet. 69öre/140bytes=0,5 öre/byte. 1kb=500 öre (5kr) 1000kb(1MB)= 5000kr. Alltså DU betalar 5000kr per MB för sms. Detta måste räknas som Kassako nr2.

De fria minuterna är ju faktiskt inte fria eftersom du betalar en månadskostnad för dessa (tillsammans med sms och data) så de kan ju knappst förlora pengar på detta…

Detta gick lite fort så det kan va så att mitt räkne-exempel är helt åt skogen, feel free att kritisera. Min poäng är iaf att de måste tjänar massor på pengar på abonnemanget, och det är ok för mig…OM de bara inte vara så snåla att de dessutom tar ut (med ovanstående abonnemang i 18 månader) 3295kr för 16-gigaren! Jämför detta med 700 EUR för en upplåst iphone i Frankrike.

Som alltid är man lite väl ivrig och skummade bara igenom att de hade hackat 1.1.2 varpå jag följde de något vara instruktionerna på tuaw. Just nu sitter jag med en iPhone som vägrar nedgradera till 1.1.1 eller 1.0.2. Det enda sättet jag kan få den att starta halvdant är om jag återställer till 1.1.2 men då finns det inget sätt som funkar att hacka den i. Är väl bara att hålla tummarna för att en lösning kommer snart.

Känns som det vore skönt med ett sätt att återställa ALLT, baseband firmware och all mappstruktur/innehåll till fabriksinställningar och sen kunna gå från där. Känns som telefonen är fylld med rester från diverse hacks och apps i både 1.0.2 och 1.1.1

Altså antingen är jag riktigt korkad eller så funkar nummerformateringen bara halvdant. Jag kan ändra i UIPhoneformats.plist och se till att allt "ser" ut som jag vill i mina kontakter men det funkar inte helt ok när jag ringer till den.

För att göra det enkelt började jag medatt bara lägga in mitt extra mobilnummer och la in
+46 7## - ### ###
07## - ### ###
i plisten

Men om jag sparar mitt nummer som +46708-etc i adressboken och sedan ringer till telefonen så visar den telefonnumret (0708-etc), den fattar inte att detta är samma som +46-varianten som är kopplat till min kontakt i adressboken.

Tips/idéer?

ok ok...läste inte så noga där.. Låter ju iofs vettigt. Men vore kul att veta hur det funkar ändå.

Men tack för tipset!

Jag hade alla mina kontakter inlaggda med +46 i min adressbok men då vägrar iphonen att känna igen vem som ringer. Jag tänkte inte mer på detta utan redigerade bort +46 på alla kontakter. Dock upptäckte jag att när jag nyligen var i danmark så vägrade den känna igen mina kontakter som ringde eftersom de då registreras som +46708-etc... och det matchar inte uppgifterna i adressboken.

Nu blev det plötsligt ett problem...

Jag såg på ifun.se att detta ingår i deras 100krs-paket fast jag är inte intressrad av svenska menyer etc. Har ett fungerande svenskt tangentbort och detta är sista pusselbiten som saknas för att min iPhone ska bli perfekt.

Någon som vet hur man kan fixa detta?

Beställde nyss en iPhone från international orders och kom plötsligt att tänka på lite småsaker som kanske ni som redan fått era kan svara på...

1.) Strömförsörjningen. I USA kör de väl på 110 istället för vår 220/230 ström. Hur funkar det? Klarar pluggen av att konvertera så att man kan ladda i vägguttaget här hemma? Dessutom är det ju fel kontakt på den, funkar det som med andra Apple-produkter att man bara kan byta ut sjävla stickkontakten och i så fall vilken storlek är det på den? Har lite gamla stick från iBook och MacBook Pro, passar dessa att koppla på eller är det någon mindre modell? I så fall, kan man köpa en sådan här hemma någon stanns?

2.) Tillbehör. Kan man beställa tillbehör till iPhone i Sverige? Vill helst slippa betala mer frakt om man senare känner att man vill ha ett fodral eller någon plugg för att köra med vanliga hörlurar i den.

Är tacksam för alla svar

1