Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jonas Ljungdahl
  • Plats Gävle
  • Registrerad 2002-07-03
  • Senast aktiv 2016-10-01
  • Antal inlägg 62

Foruminlägg

De senaste inläggen Jonas Ljungdahl har skrivit i forumet.

WIPO - Madrid Express Database (Internationellt registrerade varumärken)
http://www.wipo.int/ipdl/en/search/madrid/search-struct.jsp

Du kan även söka genom nationella patent- och varumärkesmyndigheter, en lista över dessa finner du hos WIPO;
http://www.wipo.int/directory/en/urls.jsp

OHIM - CTM-Online (EG-varumärken)
http://oami.eu.int/CTMOnline/RequestManager/en_SearchBasic?transition=start&source=Log-in.html&language=en&application=CTMOnline

PRV - Varumärkesregistret (Svenska och EG-varumärken)
http://www.prv.se/guider/sok_information/visst_arende/varumarke.html

Edit: Samtliga kostnadsfria förstås!

Ursprungligen av xplane:

Blev tvungen att installera spelet igen och köra lite benchmarks, detta var vad jag fick på min burk dock har jag bara ett X800 Pro kort.

640 x 480 = 66.5
800 x 600 = 66.2
1024 x 768 = 63.2
1152 x 864 = 59.2
1280 x 1024 = 51.9

Imponerande resultat för att vara ett x800pro, har du använt timedemo 1 för att få siffrorna?

Mitt resultat
1680 x 1050 = 38,7fps

Timedemo 1 High, X800XT AGP, Cat 5.2, 4xaAA, 8xAF

Ursprungligen av MauserMan:

Men den dagen "dom fräcka spelen" går lika snabbt på Macen som på pc, så kommer nog också försäljningen av Macar att öka, detta tror jag är viktigare än att det finns många speltitlar att välja mellan.

Helt sant, en ny ofta köpstark målgrupp för Apple.

Sedan spelmarknaden flyttade över från NES och playstation till PC är den stora spelmarknaden s.k. powergamers, dvs. vuxna köpstarka individer som inte har problem att slanta för dyra spel och ny hårdvara. Många gamers skulle nog gärna lägga upp för att få en estetiskt tilltalande G5 att driva sina spel med.

Ursprungligen av MauserMan:

Så till den viktiga frågan, vad behöver (Apple?) göra för att Macen skall bli en vass spelmaskin OCKSÅ?

Hårdvaran finns redan och den är kapabel. Microsoft har jobbat många år tillsammans med hårdvaru- och spelutvecklare för att etablera ett starkt api, direct x. Det skulle även Apple kunna göra.

Det är otäckt, usch! Ändå har jag inte kommit ner i helvetet än, det sägs att man hamnar där efter en stunds spelande. Vet inte om jag vill fortsätta faktiskt.

Ursprungligen av stfm:

Efter denna behandling har problemen försvunnit till 90%.

Hehe, knepigt egentligen. Låter ungefär som det där med att döda pixlar går att massera bort. Kul att det fungerade i alla fall.

Det är samma panel, men tekniken i övrigt skiljer sig, frågar du mig säger jag att bilden är lika bra på de bägge skärmarna (har jobbat med båda men inte bredvid varandra), men åsikterna om detta går isär i den här tråden. Många Dellskärmar har dock backlightproblem, vilket inte är något problem på just min skärm. Men utbytesgarantin finns där för den som vill utnyttja den.
Dellskärmen har en hel del features som Appleskärmen saknar, fyra signalingångar, bild-i-bild och pivotfunktion mm. Men det är kanske inte funktioner som efterfrågas av den breda massan, men för mig var det ett klart säljargument tillsammans med priset.

Ursprungligen av stfm:

Jag menade inte dig, specifikt. Jag syftade kanske på helheten hos en PC-dator från Dell, inte bara den här skärmen. Det känns inte riktigt helgjutet. Kombinationen av billig PC-hårdvara och Windows känns ganska ofräscht, trots att datorn på papper är lika snabb som en G5:a. Lite OT, men jag har svårt att inte se helheten här. Rent upplevelsemässigt känns skärmen också en liten aning skramlig, även om den inte på något sätt är ett skräckexempel.

Sant, jag håller med. Upplevelsen är nog så viktig.

Att Dell dessutom har kvalitetsproblem är allmänt känt och sämre blir det väl med ytterligare pressade priser. En Apple är en Apple och en Sony en Sony och dom står över det mesta, den som ändå hade lite mer kulor i plånboken för dessa underbara ting.

Byt ut skärmen en gång till, får du inte ett bra exemplar kan du alltid häva köpet och välja ett annat märke.

Själv är jag mycket nöjd som sagt, den är grym på allt, inkl. filmvisning, den har inga variationer i färger över skärmytan och gör sig mycket bra till bildbehandling. Det ska tilläggas att jag med är mycket kräsen så du inte behöver raljera över mig som gemene man med dålig smak.

Verkar som du haft otur tycker jag

Jag tycker plattan är grym själv. Den har ett backlightproblem, vissa mer än andra. Annars klart prisvärd. Men visst finns det dyrare och bättre skärmar.

Ursprungligen av Per Hultberg:

Jag har också en fråga som har med detta att göra. Är inte s-vhs dubbelriktat så att du kan koppla från tv-n till datorn på det viset och med hjälp av någon mjukvara spela in?

/Per

Jo gränssnittet (kabeln) tillåter det, men inte hårdvaran, dvs din mac.

Själv har jag ett vivio-kort, tillåter video-in/video-ut genom samma kontakt, rätt smart!

iRecord verkar ju intressant, är det ett scoop, har inte hört det onämnas tidigare..?

ftp://ftp.apple.com/developer/Development_Kits/XFireWireSDK19e.dmg.bin

Nu har visst AnandTech också tagit sig an minin, vad är nu detta!

AnandTech till skillnad från THG kanske drar lite fel slutsatser kring ändamålet med minin, men ändå trevlig läsning.

http://www.anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=2349

Toms Hardware har fattat poängen med minin, rolig att se.

Minin är nummer tre i raden av appleprodukter som fått ett varmt mottagande på hårdvarusajten, först ipod, sen airport express och nu mac mini. Det visar att apple tar fram produkter som är meningsfulla.

ed:ordval

Precis, men det tror jag alla accesspunkter klarar. Hela syftet med accesspunkten är ju att utöka ett redan befintligt trådlöst nät, som i det här fallet din Airport basstation (routern) står för. Så WDS, Repeater, Bridge är sådana nyckelord enheterna brukar ha.