Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sir Arthur

Sir Arthur

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Jag är 26 år och studerar vid IHM Business School där jag lyckats få flera kurskamrater att "switcha". Fritiden ägnas åt jakt, goda viner och min söta flickvän.
  • Registrerad 2006-01-15
  • Senast aktiv 2009-07-22
  • Antal inlägg 43

Foruminlägg

De senaste inläggen Sir Arthur har skrivit i forumet.

Ursprungligen av ThomasNorden:

Här är en nybörjarfråga utan dess like, men var tusan ser jag hur mycket data jag har skickat/tagit emot?

Nybliven pappa till iPhone

Inställningar > Allmänt > Användning

Det ser klart roligt ut och jag har faktiskt gjort samma sak för en tid sedan. Får man inget svar här och hittar hjälpen på annat håll tycker jag att det vettigt att lägga in svaret på problemet så andra med liknande problem enkelt kan hitta ett svar.

Tack för snabbt svar!

Ska rota rätt på 10.4-skivan...

Jo jag glömde: dryga 5 Mb ned och 0,7 Mb upp. Men då rör jag mig mest i centrala Stockholm och hittar öppna wifi eller Telias Homerun mest hela tiden.

Ursprungligen av Fredrik Dolk:

Jag utgår från detsamma. WiFi kan väl inte räknas till mobil nätverksdata?

Nej, det gör det inte.

Hej alla glada Macentusiaster,

Jag har en gammal Powerbook G4 (Mac OS 10.5) som som min pappa fått ta över. Den har funkat som en klocka i 4,5 år fram tills nu, så då tänkte jag köra lite olika tester med den (bla. Apple Hardware Test).

Nu får jag dock inte igång det programmet. Har stoppat in installations-DVD:n och testat att boota med D nedtryckt samt det gamla kommandot att hålla nere ALT.

D = Händer inget mer än att datorn bootar Mac OS från hårddisken
ALT = Där kan välja om jag ska boota från DVD:n eller hårddisken

Tack på förhand!

Jag kunde inte hålla mig så längre än en dag... Men nu fungerar iallafall kalendern för mig.

Dock vet jag inte hur jag ska få in mitt @me.com-konto i Mail... Nån som vet?

Golfprogram - Ett program som via GPS:en tankar ned rätt banguide och sedan visuellt visar avstånden på just det hålet som man spelar

Känns som att Apple har mycket problem just nu. Jag låter MobileMe vila några dagar och hoppas på att tjänsten börjar fungera som den ska.

Hej alla glada Macanvändare,

Jag behöver hjälp:

1. Hur lägger jag till min nya epostadress (@me.com) i Mail. Enligt Apples hemsida ska den göra det automatiskt, men inget händer. Den fungarar klockrent i iPhonen.

2. iCal strular något helt vansinnigt då jag kan ändra men inte spara tidszoner på MobileMe's hemsida. Kontot är förinställt (både under Account och Kalender) på amerikansk tid vilket gör att synkroniseringarna blir helt galna.

Jag har senaste versionerna av Mac OS X, iTunes, iPhone, etc.
Någon som upplevt liknande problem och har en lösning...
Tacksam för svar!

Vänligen Nisse

Kan det varit nån som försökt "hacka" min dator?

Hej,

Jag satt och slösurfade lite när plötsligt ett konstigt meddelande (se bifogad bild) dök upp.Jag klickade på OK och kunde fortsätta som vanligt. Men vad var det som hände?

Jag kör Mac OSX 10.4.10 på en Macbook Pro och surfar via två seriekopplade AirPort basstationer kopplade till Bredbandsbolaget.

Jag fick inga svar/tips på denna tråd så jag gjorde en del rundringningar till de stora skrivartillverkarna. Resultat, det finns idag ingen teknik som möjliggör färglaserutskrift på CD/DVD-skivor. Anledning, värmen som utvecklas vid laserutskrift skadar skivorna.

Hej,

Efter att kört slut på min tre år gamla Epson bläckstråle-skrivare är det dags att köpa en ny skrivare. Då priserna på färglaser gått ner är jag lite sugen på en.

Jag skulle vilja ha lite tips på skrivare, gärna någon med funktion för att printa på CD/DVD skivor då det är något som jag haft stor användning för med min gamla skrivare. Budgeten ligger på upp till 6.000 kr och den måste fungera med AirPort.

Tack på förhand!

Senast redigerat 2007-06-04 21:02

Klocka med stållänkar kan skapa fina repor till vänster eller till höger om styrplattan (beroende på vilken hand uret sitter) om din tangentbordsfattning låter händerna vila på datorn. Så, ta av klockan eller använd dig av klassiska pekfingervalsen.