Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sasseboy

sasseboy

Medlem
  • Plats Sigtuna
  • Registrerad 2006-01-19
  • Senast aktiv 2018-06-04
  • Antal inlägg 107

Foruminlägg

De senaste inläggen sasseboy har skrivit i forumet.

aha! va det det det var! tack så mycket:-)

Senast redigerat 2018-07-23 15:11
Ursprungligen av alix:

Vad händer om du klickar på ikonen? Får du någon meny?

Blir bara badboll! hur länge jag än väntar.

Hej! som vanligt när man vänder sig hit har nåt hänt man inte klarar av:-)
Laddade ner ett program som va lite "ballt" tyckte jag....tror det hette spycam(eller liknande) nåt program som skulle ta bild av den som loggade in på min dator! funkade ju såklart inte! så nu har jag en ikon som sitter högst upp på skärmen( i samma rad äpplet sitter, men till höger) inte hittat nåt program jag kan ta bort, har letat överallt. även kollat dolda filer, men hittar inget där heller som heter något konstigt!
lägger in en bild på ikonen,som ser ut som en ninjamask(som jag tror har med det att göra!!)

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Varför inte använda Disk Maker X i stället? Den gör allt terminaljobbet åt dig.

Tips om det programmet finns tidigare i den här tråden, och säkert i många andra trådar här också.

Det använde jag! skitenkelt och allt löste sig automatiskt om man följde instruktionerna:-)

Ursprungligen av andas:

Hur går det, har du fått några sålda?

Japp:-) nu väntar jag på minnen från ebay till resten! kommer sitta 4 GB internminne i dom. har dock inga möss eller tangentbord kvar:-(

Ursprungligen av johan_tanying:

Släng inte ut för många på en gång. Var sedan beredd på att - efter några mskiner - folk nog vill ha reda på hur samma privatsäljare har så många maskiner till salu. Bättre då att vara ärlig och säga att de stått som kundterminaler/i receptionsdiskar/kontorsanvändning eller vad det nu är fråga om. Kan ju till och med vara ett plus, då exempelvis en receptionskörd imac knappast är speciellt sliten i dvd:n osv.

Ja är nog bäst att skriva ut det!:-)

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Jag håller med Johan.

Jag tror inte att det är någon större skillnad mellan 10.7 och 10.9 i det avseendet. Så om du är rädd för att det ska bli segt, så är det bättre att stanna vid 10.6.

Men jag tror att de är lättare att sälja med 10.9.

Tack för svar! Men nu har ja en 10.7 retailskiva. Fixar allt med den, sen får köparen lösa det om han eller hon vill uppgradera. Dessutom så är farten på bredbandet slut!haha. har ju laddat ner några OSX och uppdaterat några burkar kan man säga:-) så nu är farten sån att det går fortare att springa med informationen!haha.
Nu bara börja auktionera ut, och blocket:-) sen Pina colada;-) tack för hjälpen!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Fixa din USB-sticka, och installera sedan Mavericks på alla datorerna. Finns ingen anledning att nöja sig med Lion på vissa av dem.

Jag gjorde det för att det bara sitter två stycken x1 Gig i internminne. blir inte Mavericks lite segt då? " badbollshelvetet" haha.

Ursprungligen av IngoX:

Med retail-skiva menas de allmänna versioner av OSX som Apple gett ut och som kan starta alla då släppta macar. Till skillnad från de grå-färgade skivorna som följde med vid köp och bara fungerade till en specifik modell.

Och till iMac late 2009 finns det bara en skiva som kommer fungera förutom den som följde med vid leverans, och det är en retailskiva med minst 10.6.3, dessa kan du fortfarande köpa här.

Vad är det egentligen för version av OSX på installationsskivan du redan använt till de äldre imacarna? I inlägg #6 skriver du att du väntar på en kompis installationsskiva med Lion (10.7) men sådana har inte funnits. Efter 10.6 Snow Leopard kan OSX bara hämtas via App Store och för att använda App Store måste du sitta på en dator uppdaterad till minst 10.6.6. Du kan sedan tillverka en usb-installationspinne med t.ex DiskMaker X. Från 10.9 har OSX varit helt gratis så du behöver inte ladda ner någon annan stans ifrån.

Till det äldre har jag en nertankad version av 10.7 och då går det att hålla in c sen välja skivverktyg och ta bort den gamla informationen(partionera,radera. Sen väljer jag att installera med 10.7 som ligger på den skivan. Och det verkar funka utmärkt.

Jag förstår ju att mina förklaringar låter rätt korkade!haha. men det gör det när folk i min bransch frågar om saker jag kan också;-)

Senast redigerat 2015-01-29 19:11
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Att stickan funkar räcker inte.

- Den ska formateras med partitionstabell GUID
- Den ska formateras med filsystem Mac OS Extended (HFS+)
- Installationsfilen måste kopieras dit på ett speciellt sätt

Detta löser man enklast genom att använda Disk Maker X. Länk har du tidigare i tråden.

Känner mig rätt korkad nu! Jag har bara öppnat image:en och dragit över till min sticka...

Ursprungligen av IngoX:

Du måste ha en retail installationsskiva med minst 10.6.3 (den första utgåvan med 10.6 kommer inte funka) eller de modellspecifika skivorna som levererades med datorn.

För 10.9 borde det fungera med usb-sticka. Vet du om usb-stickan är korrekt tillverkad och fungerar på andra maskiner?

med en retailskiva menar du orginal? Inget jag laddat ner...
Ja stickan funkar. Har haft massa musik och flyttat filmer och sånt med den förrut! men kanske värt att pröva en annan sticka?

Nu har ett nytt problem dykt upp:-)
dom jag pratade om förrut är nu tömda och installerat ett nytt operativsystem i från skiva! inga problem.
Men det har dykt upp några fler på pallen som visat sig vara (efter serienummerkontroll) lite nyare! Dom heter sent 2009 och har 4 gig i sig. fyra portar finns och max ram är 16G. Dom går inte att installera från skiva, inte heller från sticka där jag prövat både mount.lion och maverick. Hur gör man då?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Har säljaren bra betyg så sitter man någorlunda safe.

Ja säljaren känns safe! bra betyg och mycket sålt:-)

Ursprungligen av Dalle:

Ja, dessa minnen ska fungera i datorerna. Eftersom det är en 2008 så är det PC2-6400 DDR2 SDRAM (200-pin SO-DIMM) du ska ha och inte som jag sa tidigare. Så du har helt rätt.
Här kan du se tekniska specifikationer på datorerna.

Det var ju inte så dyrt faktist! Finns det bluffminnen? eller tror du man törs köpa?

Ursprungligen av JoelBurman:

Om du verkligen har 20st så skulle jag lägga upp dem en efter en på tradera. Det kan bli ganska vilda budgivningar därinne på alla typer av macdatorer. Hade jag haft plats över hade jag gett dig ett eget bud på en av dem. Jag var ej ironisk i mitt tidigare inlägg.

Japp! har 20 stycken:-) ska tömma och installera Lion på dom allihop, sen blir det tradera eller blocket:-) dom är ju snygga som faan! modellen alltså:-)