Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Christian

Christian

Medlem
  • Registrerad 2001-05-17
  • Senast aktiv 2006-05-03
  • Antal inlägg 51

Foruminlägg

De senaste inläggen Christian har skrivit i forumet.

Tjena eller,

"Administrator, medlem 1"... inga ytterligare uppgifter... Känns ungefär som den 151:a pokemonen, jäkligt hemligt! Vem är det som döljer sig bakom detta kodnamn, som dessutom sitter inne med så intressanta fakta som Blackbird?

Vi hörs,

Christian

Tjena,

Min första bärbara var en PB 520c, och det det lilla c:et retade sk**ten ur min kompis som hade en helt vanlig PB 520! Den var (och är) en helt underbar dator som bl.a. betecknades ha "Ferrari-design" av MacWorld. Jag kan inte hålla mig från att starta upp den ibland och bara njuta av system 7.6!

Nu för tiden kör jag en Pismo, men skulle faktiskt kunna tänka mig en iBook!

Vi hörs,

Christian

Återstår ju att se hur Apple klarar av de gamla återförsäljarna. Det är verkligen tråkigt att se en av Apples "store-in-store" där det står några sura macar varav hälften har hängt sig.

Jag tror att Apple gör en miss som fokuserar så hårt på USA och Japan. Bara för att det är de marknaderna där det rör sig allra bäst just nu så är det ju inte säkert att det kommer att vara så för evigt.. Apple måste nog se bort från marknadsandelar och mer till användarna i ett specifikt land när de bestämmer sin utvecklingsstrategi.

Ha en trevlig dag, vi hörs senare!

/Christian

Hej,

Som med så mycket annat på Apple-fronten just nu så önskar jag att jag var i USA istället för i gamla Svedala. Butikerna är så rätt och så snygga! Detta är verkligen rätt väg att gå för en så nischad produkt som Macintosh. Så det här med snabbhet och pris... jag vet inte om jag ser det som ett mål i sig att knyta till sig PC-användare, inte på de kriterierna i alla fall. De måste istället inse att Macens överlägsna totalframtoning/prestation vida överglänser det mesta i PC-väg (det FINNS faktiskt en och annan godbit...). Hur som helst, det är ju bra om Apple kan börja ta fram en del "lågpris"-modeller också, som t.ex. den nya iBooken...

Sedär, det var mitt första inlägg på denna som det verkar, riktigt eminenta Mac-sajt!

Tjena Martin,

Vem är det egentligen som ligger bakom 99mac? Finns det någonstans här bland Forumen där man kan läsa mer om de första medlemmarna och varför sajten startades? Vore kul!

/Christian

Tjena,

Jag tycker att det är helt ok med en/ett fras, maxim, talessätt, ordspråk, citat, dumhet eller någon annan sig, men inte en hel radda personuppgifter som, precis som Petter M. säger, passar bättre på kontaktkortet.

Vi hörs,

Christian

Oj, oj, oj!

Nu kommer man väl att bli nerskriven! Den kände fransmannen var ju inte alls Rousseau (även om det kunde ha varit det) utan Voltaire!

Har suttit uppe lite väl länge nu och skrivit...

/Christian

Hej,

Den kände fransmannen, det var Rousseau, det! Han sa mycket annat intressant också, och Samhällsfördraget borde alla människor som bor i en demokrati vara tvungna att läsa!

Censur är bara till för att tysta dem med insikt i att allt kanske inte står rätt till!

/Christian

Tjena,

Jag kan inte förstå varför man skall vara medlem och sedan inte skriva några inlägg? Precis som Martin B. skriver här ovan så behöver man inte vara medlem för att ta del av de olika forumen. Den dag man "mognat" och känner sig redo för att bidra till debatten kan man registrera sig och börja plita.

Jag ser heller inga problem med antal inlägg, status etc. Jämför med vilket företag som helst som har olika bonussystem a la Eurobonus för sina kunder/klienter/medlemmar. Jag tycker istället att det höjer nivån på 99mac och skapar en god nivå på inlägg etc.

Vad gäller one-liners, idiotinlägg etc. så kommer de förutom moderatorernas inblandning att självsaneras. Jag tror de flesta här är seriösa och jag hoppas att så kommer att förbli!

Nu skall jag dra mig tillbaks och njuta av en födelsedagsmiddag efter en heldag på sjön med segling, sol, picnic, mer segling och intressanta diskussioner!

Vi hörs,

Christian

Försök klämma in 400 pers på Coffe Cup på Västerlånggatan i Stockholm så blir det ganska trångt! Därför anser jag att 400+ är en mycket tillfredsställande siffra.

Forumen förändras oxå positivt. Jag tycker det är en stor skillnad nu mot när jag blev medlem (200). Jag ser verkligen fram mot fortsättningen där 99mac.com kan/kommer att bli en viktig opinionsbildare för macar och macangelägenheter...

/C

Jag läste någonstans att det inte alltid är bra att tilldela program allt för mycket ram-minne!!! Detta har tydligen att göra med att programmerarna har en viss minnesmängd i åtanke när de kodar. Detta medför i sin tur att olika program och i vissa fall Systemet krockar med varandra med påföljande 2- och 3-error!

Är det någon som kan mer än mig (dvs. egentligen vad som helst) om detta?

/C

Oops! Blev lite konstigt, det förra inlägget. Hoppas att ni fattade att man klickade direkt efter min signatur! Här kommer länken igen för säkerhets skull!

FireSmart PCI-kort...

Vi hörs,

Christian

Tjena,

Här kommer en länk till Macotekets hemsida där man säljer ett PCI-kort som ger dig två USB och två FW-portar. Jag använder det själv och det mesta funkar, dock inte en low-end Lexmarkskrivare!

Vi hörs,

ChristianFireSmart-kort...

Tjena,

Något som kan vara värt att testa är att kolla vilken type/creator en "vanlig" skivavbildningsfil har och sedan ändra (på en kopia, förståss) till detta på problemfilen. Har funkat för mig vad gäller olika typer av .mov, .mpg, .avi etc.

Vi hörs,

Christian

Tjena,

För protokollet skulle jag vilja tillägga att jag tycker det är mer "Coffee Cup"-färger än "Waynes"-färger...

Avd. för inlägg av mindre värde, men som ändå måste skrivas.

/Christian