Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anna:-))

Anna:-))

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Har haft Mac sedan 80-talet, då jag hade tryckeri. Sedan 92 har vi Mac hemma men kör PC på jobbet. Nu har vå 2 st iBook G4 och en iMac på 4 pers som vi kör i trådlöst näterk.
  • Registrerad 2006-02-11
  • Senast aktiv 2011-11-01
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen Anna:-)) har skrivit i forumet.

1

Hej igen!
Jo, sagan slutade eller rättare sagt har börjat i senhöstas. Det blev en Pentax K20 med ett objektiv Sigma 18-50 1:2,8. Jag handlade på Scandinavianphoto. Allt har varit super så här långt. Fick några härliga fotodagar runt nyår på Orust. Men mycket har gått åt att lära mig att hantera kameran. Fota i läge P och testa en och annan raw-bild.

Kameran är underbar ++++++. Lite stor att ta med överallt. En väska att ha hus med objektivet på att inhandlat och funkar bra. När kamran ska vara i ryggsäcken. Men det ska den ju inte vara så länge.

Nu har jag anmält mig till en kurs i Digital naturfotografering (fortsättning) v. 29 på Fridhems folkhögskola. www.fridhem.fhsk.se. Det ska bli så kul!! MEN nu letar jag efter ett telezoom. Vad ska jag välja? Jag har inte råd med ett allt för ljusstarkt så jag får tänka utefotografering i första hand.

Inte så långt bort! Till vardags vid Redbergsplatsen i Gbg. På fritiden på sydvästra Orust med Stigfjorden som granne. En vecka kvar till semestern! Tyvärr blir det inget kameraköp före sememetern men jag nördar med bla med att läsa detta:
Pentax K20D Review: 1. Introduction:
Tack för alla bra tips! Jag tror att det ska bli att jag fotar med RAW-format som std som ni föreslog. Men då är det lika bra att köpa minst en extern hårddisk bara för fotona. Har ni tips på säker lagring och back-up?

Öckerö - så underbart att få bo där. Året runt?

Jag fotograferar natur, första hand i Bohuslän där jag har mitt fritidshus. Där blir det även en del närbilder på blommor. Jag fotograferar stora byggnader ut- invändigt. I första hand kyrkor.

Så det känns helt rätt när ni talar om ljusstarkt då det inne i kyrkor kan vara knepit ljus. Då jag gärna har med människor på mina bilder så där det vettiga slutartider som gäller. Och det är viktigt att få rätt färgbalans även i lampljus. Och det ska väl gå att ställa in även i K20:n?

Tack för råd! Jag har redan en kompaktkamera. En Canon Ixus 55 som får duga om man vill ha något enklare med sig. Vill man ha ett mellanting så kanske jag får ta med ett mindre objektiv.
Men vilka objektiv ska jag välja utifrån att jag vill ta bra bilder? Det är trots allt därför jag vill köpa en Pentax!:D

Hej alla Pentax diggare!
Jag vill gärna vara med er. Men jag har ännu ingen digital Pentax. Men funderar på att köpa en. Har haft gamla men de ligger på vinden.

Hittills har bara lånat digitala systemkamror på jobbet. Men nu ska det bli av att köpa en egen! (gubben vill kanske låna någon gång):tveksam:

Nu skulle jag bli om ni vill hjälpa mig med tips:
Är Pentax K20D så bra som de skriver?
Test av Pentax K20D - hitta tester och jämför produktkvalitet hos alaTest - alatest.se
Vad rekommenderar ni för objektiv, två kan jag tänka mig. Vilka tillbehör ska jag investera i först? Jag har ju inte hur mycket pengar som helst

Kul om ni vill guida mig!
Glada sommarhälsningar
Anna )

1