Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fredrik Pettersson
  • Registrerad 2001-05-17
  • Senast aktiv 2008-04-10
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Fredrik Pettersson har skrivit i forumet.

Om de ligger sparade som *.mbox eller något liknade ska det gå bra att importera dem i Mail [Arkiv->Importera brevlådor...]. Där kan lätt organisera och söka i dem. Fungerar troligtvis om du använder någon annan e-postläsare med.

/fredrik

Ja då får det nog bli en "Seagate Barracuda 7200.7 120GB" så kanske hela skivsamlingen får plats. Det bästa blir nog ändå att bli av med det högfrekventa surrandet från den gamla hårddisken.

Återkommer när den ditter på plats...

/fredrik

Hu är det egentligen med för varma hårddiskar i gammal iMac? Har hör flera som satt in 7200rpm - HD och fungerat bra. Funderade på att uppgradera min iMac (Summer 2000) med antingen en "Seagate Barracuda 7200.7 120GB 8.5ms 2MB UATA/100" (1500:-) eller en "Maxtor DiamondMax 16 160GB 11ms 5400rpm2MB 3.5 ATA133" (1800:-).

Någon som har några rekommendationer när det gäller dessa. Jag tänker då mest på ljudnivå, snabbhet och kompatibilitet. Har ATA/66 i iMacen, fungerar det då med t.ex. UATA?

/fredrik

Jag använder CVS ibland med PB. För att få det att fungera får man importera projektet (med CVS) i terminalen. Sedan köra en "checkout" så man får projektet med CVS-katalogen. Öppnar man nu projektet i PB fungerar CVS. Tråkigt nog har jag endast fått det att fungera med projekt, inte med instaka filer som jag ofta har i java.

/fredrik

Jag installerade Mac OS X när det släpptes i mars och har programmerat obj-C sedan dess. Kunde lite C++ och Java innan så det gick ganska lätt.

Nivån är nog på medel-nivå. Har lyckats fått ihop ett inte så avancerat program men siktar lite högre nu...

Här kommer en bild av hur min iMac ser ut just nu. Har lite labbar i Matlab vilket ej finns för Mac OS X ännu så då får det bli på UNIX datorerna på skolan via SSH och X-Darwin. Perfekt.

Skärmdump

/fredrik

Hur kommer det sig att när man sparar en text fil, i t.ex. UTF-8, med tecken som å, ä coh ö. Sedan när man öppnar filen så används Latin-1 (Mac OS) och alla specialtecken blir bara skräp. Hur kommer sig detta och kan man komma runt det på något vis? (Det är mest i TextEdit och Project Builder jag stöter på problemet.)

Hade samma problem och löste det så här (längst ner). Värt ett försök...

Hade samma problem för ett par dagar sedan. Hjälpte inte att starta om så jag blev lite orolig. Läste sedan detta inlägg på MacNN. Raderade /Library/Preferences/com.apple.windowserver.plist och så fungerade det igen.

/fredrik