Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
leijoninna

leijoninna

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Intressen - naturvetenskap, studentliv, film, datorer mm. Har alltid haft mac och skulle aldrig vilja byta.
  • Registrerad 2006-03-23
  • Senast aktiv 2016-05-31
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen leijoninna har skrivit i forumet.

Indexering gjord. Problemet kvarstår.

Mitt problem kanske också hör till denna diskussion. Har just börjat använda 10.6 på jobbet och hemma och har kommit fram till att det måste ha med systemuppdateringen att göra.

Spotlight letar inte längre i några Library-mappar, varken hårddiskens eller användarens. Det är mycket irriterande då det jag letar efter ofta ligger just där. Vet att den mycket väl letade där tidigare. Hur löser man problemet? I spotlight-inställningarna står inget om att den exkluderar några sådana mappar. Vet inte om ny indexering skulle hjälpa då den verkar så konsekvent med vilka mappar som letas igenom.

Fast det var ju det som var mitt slutgiltiga mål...

Den skickar bara namnet på filen ändå...

Har löst det genom att en annan person mailat filen till mig, men har ännu inte lyckats lista ut hur jag omvandlar det till en ringsignal i iTunes. Funktionen "konvertera till AAC" som jag hittar när jag googlar på det verkar inte finnas på min iTunes (version 9.1.1).

Jag har fått en ljudfil skickad till mig i ett mms till min iPhone 3GS. Jag vill ha in denna i datorn så att jag kan göra om det till en ringsignal. Problemet är att filen inte går att flytta, inte ens internt på telefonen. Allt som går är att spela upp filen direkt i meddelandekonversationen.

En tanke var att maila den till mig via mailen på telefonen, men när man kopierar filen är det bara namnet på den i ren text som klistras in.

Några tips?

Problemet löst! Så fort jag hittade drivrutinerna på internet så funkade alternativet igen.

Det är en Phaser 8560DN, som den visserligen har hittat med namn och allt, men ni har rätt i att det står "allmän PostScript-skrivare" under skrivarinställningarna. Vad gör man åt det? Går det att hitta andra drivrutiner? Det finns också en HP LaserJet P2015, med samma problem.

Vi har ett nätverk på kontoret bestående av 3 macdatorer och 7 PC kopplade till en gemensam skrivare. PC-användarna har inga problem att skriva ut dubbelsidigt, men vi macanvändare kan inte välja. Alernativet finns under Layout men det går inte att ändra från "av". Ännu märkligare är att min dator, trots att "av" är markerat, skriver dubbelsidigt automatiskt, men de andra två gör det inte.

Skrivarinställningarna som man hittar under systeminställningar ger inget matnyttigt alls. Något tips om vad man annars kan modifiera?

Agnes

Det är en iMac av allra senaste modell, Core2Duo med 20 tums skärm, metall.
Och ni har rätt i att det minnet som säljs är en SO-DIMM, fast alla övriga specifikationer är desamma (DDR2 PC5300, 667 MHz). Ska den iMacen alltså ha ett SO-DIMM, eller uppfattade jag det fel?

Jag funderar på att uppgradera minnet till en stationär iMac. Från Apple Store är det på tok för dyrt så jag kollar på andra ställen.

Om jag har hittat ett RAM-minne till försäljning som ser likadant ut och har exakt samma namn/mHz-antal osv som de som hör till den stationära, vad spelar det då för roll att det står att det är till en bärbar dator?

Agnes

Jag imorterade för ett tag sen film från två olika DV-band till iMovie HD, i varsitt projekt. Jag vill nu använda klipp från båda för att skapa en film. Hur gör man? Jag försökte det mest logiska, nämligen Arkiv - Importera, men får meddelandet att Quicktime inte kan tolka filerna (felmeddelande -43). Var för sig går de utmärkt att öppna och redigera, men de går inte att ha öppna samtidigt.

Jag har tyvärr inte kvar vare sig kamera eller DV-band för att importera den vägen, utan måste använda mig av filerna jag har på min dator. Måste de omvandlas till annat format först eller så?

Jag är mycket väl medveten om det. Och OS 9 är installerat, Classic funkar ju. Jag minns till och med när jag installerade om systemet för några månader sedan att jag var noga med att lägga in system 9 först. Efter det gick det att starta i OS 9. Men några veckor senare lade jag in Tiger (observera: utan att radera skivan först!) och nu finns inte längre OS 9 som startskiva. Det är problemet...

Jag kan ju prova att installera OS 9 igen, men jag vill minnas att jag inte kunde göra det på min förra dator när OS X redan låg på hårddisken. Men det kan ju hända att det är annorlunda nu.

Sedan jag installerade Tiger dyker inte OS 9 längre upp som en startskiva i kontrollpanelen (inte heller om jag startar med alt-knappen intryckt). Det gick alldeles utmärkt att starta från OS 9 i tidigare system. Är det något som blivit fel eller är det helt enkelt en funktion (dålig sådan i så fall) som Tiger kommer med?

Det handlar om att jag har ett par program som funkar bra i OS 9 men mycket sämre eller inte alls i Classic. Det alternativet jag har är att starta från en systemskiva med OS 9, men det är ganska omständigt.

Det var ju ett bra tips... men det fungerade inte dessvärre.

Jag har precis samma problem, uppdaterade från Panther till Tiger idag och ingenting händer när jag försöker spara bokmärken. Därför tog jag mig hit för att fråga. Finns det ingen som har nån aning om vad som har hänt?