Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Marcus Bodin

Marcus Bodin

Medlem
  • Registrerad 2002-08-22
  • Senast aktiv 2012-03-20
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen Marcus Bodin har skrivit i forumet.

Jag ska skaffa en färglaser, multifunktionsskrivare, och har tre modeller jag väljer mellan:
* Epson AcuLaser CX17WF
* HP LaserJet Pro 100 color M175nw
* Brother MFC-9320CW

Jag vill ha Wifi, och det handlar om hemmakontoret så det ska inte vara nån större variant. Jag har hittar recensioner på HP och Brother, men ingen på Epson. Är det någon av er som använt denna och kan ge någon input?

Som det ser ut just nu är HP billigast och har AirPrintm men verkar föra mest oväsen. Brother kostar mest men verkar pålitlig (och tung: 22 kg).

Jag kör med MacBook Intel och OS 10.5.8

Jag lägger över DVD-filmer till iPaddan med Handbrake, och med vanliga spelfilmer har det gått bra. Men med animerade filmer typ Dumma Mig, Alice i Underlandet etc så får jag varken till ljud eller bild. Ljudet hackar och bilden pixlar nåt djävulskt.
Jag har testat att köra med iPad-snabbinställningen samt med maxstorlek, Average bitrate och constant quality.
Nån som har nåt tips om vad som är knas?

Problemet löst!
SIM-kortet var kajk. Ett nytt SIMkort i modemet och nu kör jag 3G. Känns bra att inte bara betala för en tjänst, utan att utnyttja den oxå.
Tack Teliabutiken för det!
/Marcus

Jag blir galen!
Egentligen tror jag inte att det är fel på modemet, utan att det är nånting som ligger och stör på datorn.
Jag har nu Huawei E367 modem, men exakt samma problem uppstod med E1820. Telia är operatör.
Jag kör OSX 10.5.8. Och när drivrutinen är installerad så startar Telia Mobile Broadband, och dess meny dyker upp. En ruta öppnas där jag skriver in PIN-koden och när jag klickat OK så får jag beskedet:
"Känner av SIM/USIM kortstatus"
"Upptäcker enhet"
Kort paus.
"Enheten har kopplats ifrån, eller är ej tillgänglig"
Kort paus.
"Upptäckt enhet, vänta"
Och sedan börjar det om igen! PIN-kodsrutan dyker upp, jag skriver i PIN, och det bara loopar.

I nätverksinställningar har jag Konfiguration "Förval" *99# som telefonnummer. I Avanceratmenyn har jag ställt in "Annat" som leverantör, och som Modell "Huawei Mobile Connect - 3G modem, /Library/Modem Scripts/HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem"

Jag har via telefonsupport från Telia avinstallerat samtliga filer och ominstallerat utan resultat.
Vad i satan är fel?

Äsch då. Jag tog bort PIN-koden på SIM-kortet genom mobilen. Men det förändrade inte funktionen för modemet. Jag försöker koppla upp och får felmeddelandet "Ett modemfel inträffade. Kontrollera dina inställningar och försök igen."
Jag vet inte vad jag ska kontrollera i inställningarna. Någon som vet?

Robo-X: Min hårddisk har inga konstiga tecken i namnet. Döpt efter ryske fotbollsgeniet Arsjavin. Har du någon annan funderin om vad som kan vara fel?

Kenjon: Hur tar jag bort pinkoden på SIM-kortet genom att stoppa det i mobilen? Finns det någon funktion på mobilen att ta bort pinkoden? (Har SonyEricsson) Hur går man tillväga i sådana fall?

Jag har skaffat Telias Option Icon 505 och ska köra den på min MacBook med intelprocessor, OS 10.5.8. Men det är tvärstopp. Jag kan inte ens installera mjukvaran från modemet. Felmeddelandet som dyker upp lyder: "Följande installationssteg misslyckades: run postinstall script for Application layer".
Telias support bad mig ladda hem en annan installationsfil från deras modemhemsida. Efter att ha kört avinstalleraren som följde med där testade jag den nya installationsfilen: samma felmeddelande. Vid ny kontakt med Telias support får jag beskedet att det visst är några som haft liknande som jag och jag får höra att det enda jag kan göra är att ominstallera hela min dator eftersom det förmodligen finns någon skräpfil som blockar installationen. Inte kul besked. Jag är inte helt säker på att de vet vad de pratar om, för så väldigt mackunniga verkar de inte vara.
Hursomhelst. Jag kollade upp vad som skrivits här i forumet och jag testade tipset som MAts Bengtsson skrev 27 sept förra året, om att ladda hem en fil direkt från Options hemsida och sedan:
"Installera.
Tryck i modemet och vänta på dialogrutan som vill ta dig till nätverksinställningar

Ställ in enligt följande
telefonnummer: *99#
användarnamn: 111 (eller vad du vill, Telia använder det inte men något måste det vara)
password: 222 (eller vad du vill, Telia använder det inte men något måste det vara)

Tryck på avancerat.
Byt leverantör till: Option N.V.
APN: online.telia.se
CID: 1 ? (jag har just nu 2 men vet inte om det har betydelse.)

Anslut!"

Den installationen gick att genomföra, men vid användande så kopplar modemet ifrån på en gång. Jag har då laddat hem Telias uppgradering av modemet (under punkten B på Telias modemhemsida för Option) och den firmwareuppgraderingen lyckades som det såg ut, men själva modemet vill inte fungera ändå. Jag har aldrig fått upp någon meny där jag kan skriva in PIN-koden för SIM-kortet, så det kanske har med det att göra. Det måste kanske vara Telias installationsfil som man ska köra.
Är det någon som har en lösning på mitt problem? Eller måste jag verkligen ominstallera operativsystem, alla program och dokument?

Hallå!
Jag installerade Leopard igår och upptäckte idag att så fort jag slår på DVD-spelaren så hänger sig hela datorn och det går inte ens att tvångsavsluta programmet!

Jag har Powerbook G4, 1,33GHz, 768 RAM och 75 GB ledigt på hårddisken. Jag gick raka vägen från 10.3.9 till 10.5.2 i OSX-uppgraderingen. Allt annat funkar som det ska hittills, men DVD-Åh nej.

Vad är det för knas? Nån som vet?

Om EPS skrivs ut med endast förhandsvisningen i ett Quarkdokument på en skrivare utan PostScript, blir bilden väldigt lågupplöst då?
Lär jpg i quarkdokument funka bra på en skrivare som saknar postscript?
Hur funkar typsnitten?

Jag funderar på att skaffa en multifunktionsskrivare, färglaservariant. Jag glor skitigt på Epsons CX 11NF. Men den har ingen PostScript enligt uppgift. Jag brukar skriva ut en del Quarkdokument som jag gjort samt Photoshop, pdf och word. Hur skulle dessa utskrifter påverkas om jag hade en skrivare som inte har PostScript?

I alternativa maskiner som Brothers MFC 9420CN och HP's 2840 så emuleras PostScript. Är dessa bättre då?

Jag är sugen på att skaffa en multifunktionsskrivare, färglaser, till mitt hemmakontor. Jag grunnar på Epsons Aculaser CX11N som har fått bra recensioner. Men den saknar PostScript. Jag gör en del utskrifter från Quark och Photoshop utöver word och PDF. Är en skrivare utan PostScript ett nerköp då? Nån som vet?

Mina alternativ är Brothers MFC-9420CN och HP Color LaserJet 2840. De har PostScript emulering.

Nån som har erfarenhet av nån av dessa tre multifunktionsskrivare i macmiljö?

Target mode låter mycket praktiskt. Tack för bra förslag!

Tack för det Konrad. Snabba besked. Men vad är Target mode? Inställning i systemmappen, eller?

Jag funderar på att skaffa en iMac intel under våren till mitt hemmakontor. Är det någon som vet om jag kan använda den som storskärm åt min lilla 12 tums Powerbook när jag sitter hemma och jobbar?
Om man inte bara kan koppla in den som skärm kanske man ändå kan lösa det genom att sammankoppla datorerna på ett sätt som ger snabb access till PB från iMacen, eller?
Någon som har koll?

Jag ska absolut prova att bara koppla in skrivaren i routern. Det låter nästan oförskämt smidigt. Tack för det, wlao! Återstår att borra hål i en vägg, men det är bara detaljer.