Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
robilibob

robilibob

Medlem
  • Plats Eksjö
  • Registrerad 2006-04-21
  • Senast aktiv 2010-02-05
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen robilibob har skrivit i forumet.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Klart det går. Det finns manualer på iFixit.com.

Ja, det är där jag har kollat men jag blev lite osäker nu för den satt så hårt och för att det stod så på den hårddisken...samt det här "sågbladet" som verkligen kändes som en varning för att man inte skulle ha fingrarna där..vet inte om jag är överdrivet nojjig men jag tyckte bara det var skumt och ville kolla upp det så jag inte gör nåt dumt med hennes dator.

Håller på och tar delar från min gamla powerbook g4 titan och lägger över på syrrans powerbook g4 alu. Har slängt över airport och minnet men nu kom jag till hårddisken och min tog jag enkelt bort men när jag ska ta bort syrrans så sitter den hårdare och det står på den "do not disassemble or modify" och så är det som en liten taggig metallbit, nästan som ett mindre sågblad där man ska plocka bort den.

Så det jag undrar är om det går? känns som att det är möjligt men att jag kanske inte borde? Det tråkiga är att den hon har nu bara är 10gb medan min är 80gb...

Tacksam för all hjälp!

När mitt batteri tar slut så dör min MPB och jag måste starta om datorn. Ska det va så här? på min gamla powerbook g4 så startade datorn upp så det va när den stängdes av. Nån som kan hjälpa mig att få klarhet i detta? det är otroligt irriterande speciellt med tanke på att batteriet har en livstid på drygt 10 min!

Ursprungligen av Anders Ingelstam:

Jag har en över som ligger i Stockholm. Intresserad?

beror på priset? bor nämligen nästan i malmö

har länge märkt att det har luktat krut i datarummet, ungefär som en smällare man smäller på nyårsafton. Nu när jag kopplade in den igen så brann sladden upp som en stubin! Den delen som går in i den vita delen, själva laddaren. Undrar nu om jag måste köpa en helt ny laddare(och var kan man göra det??) (och hur mycket kostar en sådan ungefär?) eller tror ni man kan laga den på nåt sätt?

snälla hjälp mig, nu kan jag bara köra på batteriet, vilket har kanske 1 timme kvar:(

Har en sub med 5 mindre högtalare som bara står och samlar damm och undrar om man på något sätt kan utnyttja dessa med powerbooken? finns det nåra tillbehör man kan köpa så det går att koppla ihop, går det på nåt sätt tror ni?

Ursprungligen av tompa747:

Hitta den här:
http://camp0s.altervista.org/sVideo/how_to.htm

Kanske kan va till nan hjalp

TACK som fan! Det funkade att göra så! Nu funkar allt och jag är jätteglad:)

finns det inget sätt så man kan lägga in och ut på både pc och mac och hur stora filer som helst utan att hålla på att ändra hårddisken och formatera?

Funderar på om man kan göra 2 partitioner? men vilken ska man ha, finns ju massa att välja på:

Mac OS extended (journalförd)
Mac OS extended
Mac OS extended (skiftlägeskänslig, journalförd)
Mac OS extended (skiftlägeskänslig)
MS-DOS-Filsystem
Unix-Filsystem
Ledigt utrymme

Vilken är för mac och vilken för pc? Erfarenheter kring detta?

Senast redigerat 2007-05-08 17:14

har en ny western mybook 250gb usb2.

Nu när jag ska lägga in nåt från powerbooken till den externa hårddisken så går inte det. "Objektet "film" kunde inte flyttas eftersom "My Book" inte kan ändras" står det.

kan det ha nåt att göra med att jag gjorde om den från fat32 till ntfs igår? måste jag göra omd en isåfall igen?

ok, beställer en sån då, tack! men var ska den in i datorn? är det i hålet till höger om s-videon? för ljudet har jag kablar så det är lugnt...

oj, skrev fel, menar självklart att TV:N bara har en scart, förlåt mig. Jag har somsagt en powerbook g4 15", tv:n är en liten billig LG som har ett par år på nacken, den har inga ingångar förutom scart där bak, och antenn och ström då.

ok, surt, min dator har bara en scart:(

vad är komposit? en sladd? ska göra en beställning från dustin imon så jag kan ta en sån då också i så fall.

om nån skulle vilja länka från dustin på det jag bör köpa skulle det verkligen uppskattas! fanns ju massa "kompisitgrejer" där och jag vill inte köpa fel...
www.dustin.se

Ska köpa en extern hårddisk och har tänkt att lägga ut 700-1000kr. Vill ha minst 250gb, hur snabb den är spelar inte så stor roll, behöver inte va firewire iaf. ser ju en del billiga och stora på dustin men är dessa säkra? vill ju inte att den ska crascha, hänga sig eller brinna upp direkt.

ett exempel är FREECOM HARD DRIVE 250GB USB 2.0 för 740 kr (kan tyvärr inte länka från dustin.

en annan är WESTERN DIGITAL MYBOOK ESSENTIAL 250GB USB 2.0 för 716 kr...

vad säger ni? kommer lagra musik, film och bilder på denna.

ja, jag kör med scart på denna och kopplar s-videon till den. det är omöjligt att få färgbild då med andra ord?