Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hep

hep

Medlem
  • Plats Täby
  • Sysselsättning Fotograf under ytan som hanterat bilderna i macar sedan urminnes tider. Eller om det var -91.
  • Registrerad 2006-05-05
  • Senast aktiv 2007-12-21
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen hep har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • Täby
  • 2006-05-12 09:03
Ursprungligen av zingoalla:

iMac intel 20"... inga döda pixlar, tyst som en mus, praktiskt taget ljudlös... ambientljudet från ett tyst rum överröstar imacen. Underbar kontrast och betraktningsvinkel på skärmen. Helt enkelt magnifik.

Jag har likadan dator och likadan upplevelse. Det finns egentligen bara en sak som är mystisk och det är vid uppvaknandet från vila.

I de flesta fallen vaknar datorn direkt och jag har bild och kontroll efter ett par sekunder.

Ibland vaknar den i två steg - först bild, men ingen pekare eller kontroll i allt från två till 5 sekunder och sedan är allt igång.

Mellan var femte och tionde gång händer först inget märkbart under fem sekunder, sedan är skärmen helt blå ett tag och sedan går den igång. Denna blå period har som längst varat i åtminstone en halvminut, vilket med mitt tålamod är en hel evighet. Inget ljud mer än det svaga fläktljudet (om jag lyssnar riktigt noga). Jag har inte märkt någon skillnad om datorn sovit kort eller länge, utan det verkar rätt slumpmässigt. Någon som känner igen beteendet?

  • Medlem
  • Täby
  • 2006-05-12 08:16
Ursprungligen av bossep:

I diverse forum har jag läst om ett objektiv med samma namn som det jag har. Det prisas högt som ett av Canons bästa (L-objektiven borträknade) med fast brännvidd. Min fråga är om mitt objektiv från 1993 är lika bra som dagens?

Tyvärr inte alls faktiskt. Det har hänt en hel del mellan de två modellerna. Förutom att det numera har USM-motor, bättre linser och ytbehandling av glasen finns det en stor nyhet och fördel med det nya. Det har "internfokusering" vilket betyder at tobjektivets längd inte påverkas när man fokuserar och frontlinsen roterar inte. För mig som fotar under vattnet är det i mina ögon nästan ett måste, men även på land ger det en hel del fördelar. Pol-filter som inte behöver justeras efter fokuseringen, inget långt rör som sticker ut och skrämmer småkryp, snabbare fokus etc. Om det beror på internfokuseringen eller på något annat vet jag inte, men kantskärpan främst vid stora bländare har förbättrats en hel del också.

Inte många känner till att det är helt olika objektiv, så det finns en möjlighet här för dig. Sälj ditt av årsmodell -90 till någon pc-ägare och köp ett begagnat modell -00 och du får ett fantastiskt objektiv utan att behöva lägga speciellt mycket mellan.

Det du hört är för övrigt helt rätt - objektivet är helt fantastiskt...

1