Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Andreashagg

Andreashagg

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-05-19
  • Senast aktiv 2010-06-11
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen Andreashagg har skrivit i forumet.

Simpsons ep01s19. Alldeles i början shoppar Mr Burns efter ny mobil och de annonserar ut en iPhone för 20 cents typ.

Tror inte han slog till dock.

Vad är det där översta som ligger i högen?

Kul med en orsak att glida in på SOUK, idag är Beyond retros lilla hörn inte motiverat. Även om jag hittade en asgrym Mötley Crue tee där den där gången.

Mitt batteri pajjade, ringde applesupport som tog emot anmälan per telefon, sedan fick jag en lista på serviceställen dit jag kunde knata med maskinen för att få den lagad. Har inte fått igen den ännu, men vad jag förstår så kommer det såklart gå på garantin. Annars ringer jag Sverker:)

Kan inte säga så mycket om kvalitén, men i mitt tycke var Alleyn 10ggr snyggare än de där detaljerade Loft-väskorna med en så pass utstickande design som hälften hatar och hälften gillar och som du säkert kommer bli less på inom 3mån daglig användning. (puh, lång mening)

Avskalat och stilrent håller i längden:)

Det verkar råda delade meningar om det där, vissa säger att det blivit bra med nya batterier, medans andra som bytt ut dem säger att samma fel uppstår efter ungefär lika lång tids användning igen. Har dock just fått mitt tredje mail från service, och nu ser det ut såhär:

Status:
2007-05-08 Hard drive is tapping at boot. Bad hard drive.

2007-05-08 Battery has been depleted. Battery has entered hibernation
mode and will not respond.

2007-05-08 Diagnosed defective main logic board. Will not charge
battery.

Vet inte riktigt hur jag ska tolka det om jag ska vara ärlig, låter helt enkelt som det är massa sabbat i min lilla macbook:)

Lämnade in min för det här problemet (och några fler) för precis en vecka sedan. Fick precis veta från serviceteknikern att problemet ligger tydligen inte i batteriet, utan det är "main logic board" som är defekt. Att byta batteriet löser alltså inte problemet, dessvärre...

Jajja, lämnar in den på lunchen idag iaf, får se vad de säger. Till detta led av problem kan jag lägga till:

extremt gulnande hölje,
flimmrande skärm,
fläktar som går igång trots att inga program körs,
att datorn slår av emellanåt,
Maskinen helt enkelt inte fungerar alls utan strömsladd.

Dessa saker har jag dock kunnat stå ut med, men nu har det verkligen blivit dags att lämna i den. inget ont om apple, eller macbook. Älskar maskinen, men jag kommer tänka till innanjag köper första utgåvan av en sådan här sak igen:)

Tack för era svar!

Hejsan!
Hittade inte det här problemet när jag sökte, har det diskuteras i nån tråd kanske nån kan dirigera mig rätt:)

Igår när jag gick och la mig stängde jag ner datorn som vanligt, imorse när jag skulle starta den blir det bara en ljus bakgrund med en blinkade mapp-ikon mitt på skärmen. Testade starta om den, likadant. Testa till slut starta från installations-cd.n, men då man ska välja vart man vill installera/reparera dyker inget upp. Ingen hårddisk att välja att installera på alltså. Testa till slut ta bort batteriet och ta ut hårddisken, sedan trycka tilbaka den, om den skulle få kontakt då, men samma blinkade mapp är vad som visas.

Vette fan, nån som vet vad detta är. Fick gå till jobbet för att skriva detta, på min lediga dag! Damn you apple...;)

Mvh
Andreas

De minnen som Trineo här ovan rekommenderade satt jag in för nån vecka sedan, funkar klockrent!

Hey, det där såg ju löjligt enkelt ut, har fruktat för hur svårt det skulle vara. Men hur gör man vid första uppstarten sedan, när den nya hd:n är helt tom?
Hur får man in de nödvändiga filerna för att datorn ska starta, så man kan köra installationsskivorna som följde med. Eller räcker det med att starta datorn med dessa i och boota från dem, men någon knapp nedtryckt?

Är väldigt ny på det här, som kanske märks:)

Mvh
Andreas

Nån som har ett bra tips på 200gb drive till Macbooken, gärna med en länk till inköpsställe?

Massa vänliga hälsningar/
Andreas

Japp, det var TwinMos minnena för 629:- styck som inhandlades och fungerar super. En stor eloge till Apple som har gjort det till en barnlek att byta minnena. Det gick på under 5 minuter, och då har jag aldrig installerat minnen tidigare.

Nu sitter 2gb i min Macbook. Och det är helt klart värt pengarna, rullar på som aldrig förr.
Btw beställde jag från Komplett, genom länken här uppe som nån tipsade om. Beställde igår, på plats i burken idag. Snabba puckar alltså.

Också värt att notera är att uppgradering från 1gb till 2gb gör en märkbar skillnad på datorns prestanda, men 2gb till 3gb är obetydlig. Nu vet jag inte om dessa källor stämmer (ett flertal) men kan vara något att ha i åtanke innan man köper en dyr (och kanske onödig) uppgradering.