Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
la victoria

la victoria

Medlem
  • Plats Svedala
  • Registrerad 2006-05-21
  • Senast aktiv 2009-05-03
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen la victoria har skrivit i forumet.

Yes, nu så funkar det bättre! Testade att uppdatera till DD-WRT v.23 Mini men utan att märka någon skillnad. Har tyvärr inte haft tid tidigare att uppgradera till v.23 Standard, men gjorde så i dag.

Nu befinner sig min router en bra bit ifrån min dator, så sändningsstyrkan har inte påverkats något av uppgraderingen, men däremot så har den kopplat upp sig automatiskt de två gånger jag testat att stänga av och sätta på datorn. Hoppas det håller i sig!

Så ni som sitter med routers som stöds av DD-WRT - testa att uppgradera!

Har en 24" och den låter, men inte mycket. Ett surrande, något (i mitt tycke) högfrekvent ljud. Men det är som sagt inte mycket. Dock så står den i ett rum där man hör mycket ljud utifrån - bilar och människor, men jag upplever den som tyst på natten också när stadsljudet är betydligt lägre.Tror det är en del resonans i mitt bord dessutom, så jag ska testa att sätta något under foten.

När jag är typ två-tre meter från datorn kan jag inte höra den alls. Upplever dessutom som att den blivit något tystare jämfört med när jag fick den för två veckor sedan.

Dock är ju sådant jävligt subjektivt. Jag har bara suttit med hödljudda PC-datorer tidigare. Just nu sitter jag vid min gamla PC och jag kan inte förstå hur jag stått ut tidigare. Kort sagt så är jag jävligt nöjd och jag upplever den som väldigt tyst. Bäst vore väl om du själv kunde jämföra din med någon annan i verkligheten?

Ursprungligen av d99gnu:

Förslagsvis köper du en disk på 500Gb och sen kan du partionera upp den där du har en del för HFS+ och en del för FAT32. Du behöver alltså inte ha två olika diskar utan kan dela upp den.

Hur gör jag detta? Partionera i två delar är ju inga problem, men att formatera den ena i HFS+ och den andra i FAT32, går det verkligen? Går det med Skivverktyg t.ex.? Har sökt på forumet och google men inte hittat nån riktigt bra förklaring till det.

Ska kanske testa Macdrive, fast det vore ju praktiskt om man kunde plugga in hårddisken till andra Windows-datorer som inte har Macdrive installerat...

Funderar på att köpa en extern hårddisk och tänkte satsa på en 500 gb. Skulle behöva arbeta direkt ifrån den (bildredigering) och dessutom skulle jag behöva föra över filer mellan OSX och XP ibland. Det känns som jag har två alternativ.

1. Formatera i FAT32, men också acceptera att den blir lite segare att arbeta från, kan inte spara filer större än 4gb, osv.

2. Eller så köper jag två diskar och formaterar den ena i FAT32 och den andra i HFS+. Den första har jag som mellanstation mellan XP och OSX och den andra arbetar jag från när jag sitter i OSX.

Spontant känns alternativ 2 bäst. Ser ni nån nackdel med det och finns det nåt bättre alternativ?

Förresten, en sak som jag funderat på: det är väl inga problem att kopiera en fil från en HFS+-disk till en FAT32-disk, och sedan vidare till en NTFS-disk?

ghost9999:

Sitter på en WRT54GL så jag är jävligt sugen på att installera samma firmware som fått det att fungera för dig. Men jag är lite osäker på hur jag ska göra.

Jag har laddat hem dd-wrt.v23_sp2_mini.zip och dd-wrt.v23_sp2_standard.zip. Om jag förstår infon rätt så ska jag installera generic-versionen om jag uppdaterar firmware från webbgränssnittet. Sedan läste jag någonting om att jag först ska installera mini-version innan jag ger mig på standard-versionen, samt att jag ska trycka in reset-knappen på routern i 30 sek efter att jag installerat mini-versionen. Är detta rätt uppfattat? Återställer jag inte bara allting om jag resetar routern och vad spelar det då för roll att installera mini-versionen?

Är det så här jag ska göra, för infon på dd-wrt.com är lite klurigt skriven (tycker jag, som inte kan ett skit om sånt här)? Hade varit jättesnällt om du kunnat slänga ihop en snabb punktlista på hur jag ska göra.

Det är kanske lite OT, fast det verkar ju finnas en del med WRT54G-routern här så det kanske är av intresse för fler?

Tänkte fixa Bootcamp och Windows XP. Har en del program som jag måste arbeta med i XP för att sedan använda mig av filerna jag arbetat fram i OSX. Till detta tänkte jag köpa en extern HD, men jag har börjat bli lite osäker på om detta kommer fungera.

Låt säga att jag redigerar en bild i XP och jag sparar bilden på den externa hårddisken. Kan jag då öppna bilden när jag är i OSX?

Har precis fått min nya iMac med C2D.

Har en Linksys WRT54GL ståendes i ett rum kanske tio meter bort med några väggar emellan. På Macbooken har jag full täckning nästan konstant och på iMacen ligger jag ofta mellan 7/15 och 11/15. Eftersom jag bara har 2mb-bredband så spelar det ingen större roll för mig och med tanke på avståndet till routern så tycker jag att jag får ut okej hastighet. Dock är det lite underligt att jag får ut samma prestanda som flera här inne trots att era iMacar bara står någon meter från routern och min står betydligt längre ifrån.

Det enda som stör mig som fan är att jag oftast tappar uppkopplingen vid uppstart eller omstart. Då måste jag stänga av airport och sätta på den igen. De gånger datorn ansluter direkt till nätverket vid uppstart så brukar jag inte få något IP-nummer tilldelat och måste starta om airport. I övrigt så ligger den ganska så stabilt. Har nog inte tappat uppkopplingen helt efter att jag kopplat upp mig någon gång.

Kör med WPA2-kryptering och har testat att använda mig av olika kanaler. Någon som har tips på hur jag ska få datorn att ansluta direkt till nätverket?

Glöm det! Det fixade sig.

Allt som behövdes, efter att inställningarna var gjorda, var en omstart. Ibland är det de enklaste åtgärderna de bästa.

Eh. Ibland så får den rätt IP-adresser. Ibland inte. Väldigt konstigt tycker jag.

Är det någon inställning jag ställt in fel?

Utan kryptering så får jag korrekt IP-adress tilldelat mig och routern har en IP-adress.

Men med kryptering så får jag en annan IP-adress och routern får ingen IP-adress alls.

Vad kan detta bero på?

Har precis köpt en Linksys WRT54GL. Den fungerar bra så länge jag struntar i kryptering. Jag har testat WPA, WPA2 och WEP. Samma sak med alla tre.

När jag försöker logga in på nätverket så fyller jag i lösenordet som vanligt. Jag får full täckning enligt mätaren, men uppkopplingen fungerar inte. Kommer alltså inte åt internet eller routern trådlöst med WPA, WPA2 eller WEP.

Det underliga är att det fungerar hur bra som helst om jag avaktiverar krypteringen. Någon som har tips på vad jag kan göra för att fixa detta?

Sitter på en Macbook C2D.

Senast redigerat 2006-12-08 23:22