Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Malmberg

Malmberg

Medlem
  • Registrerad 2002-09-12
  • Senast aktiv 2006-09-12
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen Malmberg har skrivit i forumet.

1
Citat:

Skrevs ursprungligen av Anton S
Jag har försökt att söka efter filen i finder men inte hittat igen den. Jag har även testat att slå på visning av dolda filer, vilket inte hjälpte. Inte heller i terminalen har jag lyckats leta reda på den med hjälp av ls -la.

Var kan filmen ha tagit vägen?? Vad kan jag göra för att försöka hitta den? Jag kör OS X 10.2.5 på en PB 12" SD.

Hej!
Tyvärr har jag ingen lösning, men har stött på ett liknande problem...

Upptäckte för några dagar sedan att tre xls-filer försvunnit spårlöst. Filerna skapades vid ungefär samma tidpunkt via "Spara som" från Excel.

I File-menyn i Excel visas alla tre filerna bland de senast öppnade. Om man försöker öppna dem därifrån får man meddelandet " 'Filnamn' cannot be accessed. The file may be read-only, or you may be trying to access a read-only location. Or, the server the document is stored on may not be responding."

Filerna syns varken i Finder eller i terminalen... Jag VET att de fanns där för en månad sedan och jag VET att jag inte raderat/flyttat/döpt om filerna!

Kör MacOS X 10.2.5 jag också.

SonyEricsson P800 som skulle komma under tredje kvartalet i år är försenad och kommer inte förrän i början av nästa år i Skandinavien. På vissa marknader kommer den före jul...
SonyEricsson P800
Läs mer på Dagens Industri...

Står inför inköp av ny mobil och har ett antal funderingar... Behöver kalenderfunktion och telefon i samma manick.

I princip står valet mellan T68i och någon Handspring Treo.

Mina funderingar gäller kapaciteten hos T68i. Hur mycket minne har den? Blir den slö när man har ett antal sms, många records i personregistret och fullspäckad kalender?

Själva telefonin lär vara likvärdig, så för min del är det viktigast att kalendern är "gedigen".

Är det någon som vill dela med sig av sin erfarenhet är jag tacksam!

Sidan är helschysst!

I rummet med datorn kan man mixtra med persiennen och i datorn finns en massa coola grejjer att titta på...

Själva poängen med en så´n här sida är ju att man ska utforska den och ha kul under tiden - som i gamla hederliga peka-klicka-spel (typ Monkey Island). Funkar för mig!

Förutom de klassiska naturlagarna som fastslår att kvalitet kostar och gratis per definition är skit, så har jag ytterligare några argument att tillföra.

Apples satsning på "den digitala hubben" är mer än bara en slogan. iCal, iSync, m fl är tydliga exempel på att det snarare är en långsiktig och (förhoppningsvis) väl genomtänkt strategi.

I denna strategi ingår att man skall kunna använda flera datorer och manicker på olika platser. Dessa skall kunna synkas med varandra.

För att kunna bygga vidare på sin digitala hub-strategi behövde Apple alltså komplettera med programvara (iCal och iSync) samt lagringsutrymme (minst 100 MB/anv) och webbmail. Att utveckla program kostar pengar och lagringsutrymme kostar pengar.

Jag har inte svårt att föreställa mig att iTools var oerhört kostsamt - både rent tekniskt och fysiskt, men också därför att gratis är dyrare i drift än motsvarande tjänst för betalande (bla beroende på mer "missbruk" av gratistjänster). iTools värde som marknadsföringskanal var uppenbarligen inte särskilt högt, eftersom de beslutade sig för att skrota ski... eh... projektet.

Att uppgradera samtliga iTools-konton till 100 MB skulle väl kosta sisådär hur mycket som helst. Att ta betalt för programmen för att finansiera iTools verkar ju också snedvridet - alla kanske inte använder de funktionerna som kräver serverutrymme.

Gratis program, betala för ökad funktionalitet och service. Inget märkligt med det...

500 kr tycker jag att .Mac är värt utan snack, för min egen del. Om det är värt det dubbla återstår att se...

1