Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Richard Rönnkvist
  • Plats Upplands-Bro
  • Registrerad 2006-05-21
  • Senast aktiv 2012-02-01
  • Antal inlägg 66

Foruminlägg

De senaste inläggen Richard Rönnkvist har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Den där Richard RönnKVIST skulle det vara jäkligt kul att träffa, vi skulle nog ha en del gemensamt

Det var ett tag sedan man var kung på Adobe produkterna men nog skulle jag kunna göra nytta i forumet.

Genom att slänga ikonen försvinner själva programmet men skivbilden med XP ligger kvar tror jag... sök i Finder efter .hdd och .pvs.

Ursprungligen av kainen:

Tjaa Parallels med Direct X mm kommer ju i borjan av aret om man far tro dom som gor programmet Skulle vara underbart... slippa starta om nar man ska spela o sant.

Men det beror ju på vilka spel du spelar, jag menar att i Parallels så kan du inte använda allt minne kanske 1.5 GB som mest (Med Core Duo inte Core 2 Doe som har 3 GB som mest). Jag vet inte vad OS X behöver men minst 500 MB skulle jag gissa. Därför är det bättre oavsett om man har direct x-stöd i Parallels att spela under Boot Camp istället.

Jepp tyvärr så kan man inte utöka partitionen dynamiskt, så det blir till att radera allt och installera om.

Jag vet inte riktigt vad som inte skulle fungera, jag tror det mesta gör det nu. Men när Bootcamp var färskt fungerare inte iSighten och höger klick t.ex. men just nu vet jag inget som inte funkar. Men att säga att det är som en PC kan lura folk och tro att allt bara ska funka bara man har installerat XP. Men som sagt jag tror det mesta funkar, du kommer skapa en CD med alla drivrutiner på som Apple gjort så att de fungerar i Windows efter man har installerat BootCamp.

Men en stor skillnad att köra Windows på en Mac är DRIVRUTINER, allt funkar inte!!! Det mesta fungerar nu men inte i tidernas begynnelse. Jag kör själv Counter Strike på min MacBook Pro funkar fint.

För att växla mellan OS X och XP ska man använda parallels tillsammans med Virtue Desktop som gör att man kan ha fler skrivbord (är gratis att tanka ner). Har testat och det e roligt i ngn minut men sen blir man kanske mer irriterad.

nämen Vista e ju härligt en klar förbättring tycker jag, och de visuella effekterna är inte dåliga, lite plåttrigt är det tycker jag men ikoner och annat är snyggare och jag gillar dash look alike grejjen till höger. Men det viktiga ligger ju under skalet så som tpm kretsar o bitklocker.

Jag har lagt på RC1 på min XP SP2 partition. Det funkar utmärkt förutom att nästan alla grejjer som man får med i BootCamp inte funkar att installera, men högerklick funkar med högra kringlan + klick. Men ljudet får jag inte att fungera. Och vill man ha den där snygga grejjen med fönstrena så e det vänster kringla (jag tror det motsvarar windows tangenten)+tab riktigt snyggt något Apple borde ta efter, eller finns det redan?

Köpte oxå till 1 GB från www.liontech.se där hade de ett Kingston minne som passade:

Köpte det för strax över 900:- men det verkar ha stigit i pris senaste tiden. Klicka på Komponenter>>Minnen>>Kingston>>Online Sökning sen fyll i dina preferenser.
Nu verkar de gå för 1450:-

Annars ta en titt på www.komplett.se där säljer de Crucial minnen till MacBook Pro om du väljer
Minne sen dyker det upp en minneskonfigurator där du väljer tillverkare av dator osv.
Kostar 1680:-

Men jag har en MacBook Pro 2.0 GHz.

Ursprungligen av klingan:

Jag körde in RC1 på min Macbook Pro 2.16 via boot camp 1.1.1. Funkar smärtfritt förutom att vissa av drivrutinerna inte installerades korrekt. Får köra ett program kallat Applemouse för att få högerklicket på musen att funka som det ska.

Annars går det finfint! Det enda man slås av efter några dagars provkörning är att det egentligen inte är så mycket nytt med Vista. Gränssnittet och alla säkerhetsfunktioner är det som man märker av. Annars är mycket i grund och botten detsamma. Men det är stabilt än så länge.

En fråga då, kan man köra en uppdatering av en befintlig installation av XP SP2 till Vista RC1 ?

Jag har försökt att installera RC1 via Parallels på min MacBook Pro men det går inte får en blåskärm, jag har det senaste Parallels där man tom kan välja att installera Vista, men det står oxå experimental

Vart? Jag hittar det inte. Men jag har försökt med SSH och SMB många gånger men får det inte att funka, ska det vara så svårt? Det fanns bra och enkla program i Windows så som Tunnelier, mycket smidigt och enkelt.

Nej det e ingen skillnad förutom tillverkaren vad jag vet. Jag har själv köpt 1 GB minne till min MacBook Pro från LionTech funkar utmärkt. Jag kollade på Kompletts sida men då kostade det 1500:- (Crucial) jag fick mitt för strax över 900:-(Kingston).

Nja det vet jag inte jag hittade däremot ett annat från just Kingston: KTA-MB667/1G

Kolla in tillverkarens eget artikelnummer i detta fall: KTA-MB667/1G

Det kan köpas från www.liontech.se och klicka komponenter->Minne->Kingston->Online sökning.

Eller kolla på detta från Komplett:

http://www.komplett.se/k/memselect.asp?cmd=getModelPartList&strMfr=Apple&strProdLine=iMac&strModel=iMac+2.0GHz+Intel+Core+Duo+%2820-inch%29

Vet inte om det hjälper så mycket men...