Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hambern

Hambern

Medlem
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning musiker och språknörd
  • Registrerad 2006-05-24
  • Senast aktiv 2011-05-15
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen Hambern har skrivit i forumet.

1

Såhär ser min skärm ut när man gör bilden svart. Rätt jämn men med tydligt blåa fält längst ner på skärmen. Jag har en Macbook Pro 2011 med 15'' High resolution-skärm. Det syns bara när bakgrunden är mycket mörk och jag stör mig inte så mycket på det. Och är detta normalt är det inget jag orkar tjafsa om. Men lite störigt är det när man väl lagt märke till det.

Hej!

Nu har Apple släppt 10.6.7 som ska rätta till just dessa problem! Lysande. Har installerat nu och kört ett tag och har hittills inte märkt något tok. Har visserligen inte kört några hårda stresstester sedan uppdateringen. Tänkte helt enkelt köra på och se om något händer. Lysande av Apple dock att släppa en fix såhär snabbt. Testa att uppdatera och se om det hjälper, antagligen gör det det.

Verkar bland annat fixa stabilitet med grafik och externa skärmar. Kan detta vara fixen för oss med Macbook Pro-datorer som fryser vid tung belastning i kombination med att datorn använder RADEON-kortets grafikprocessor?

Nu har jag testat testerna i Wikin. Hittills (efter en timma) har min dator låst sig två gånger efter att jag kört belastningstest. Först öppnade jag Photo Booth och körde "yes > /dev/null &" 8 gånger. Då hände inget. Datorn var fortfarande efter tio minuter relativt snabb (hade jag faktiskt inte väntat mig).

Testade därefter att installera Xcode. Då hängde sig datorn första gången.

Därefter installerade jag Xcode och Macports och gjorde det andra testet i wikin (http://mbp-freeze.wikispaces.com/). Då frös skärmen som utlovat och jag fick lov att tvångsavstänga datorn och starta upp den igen.

Därefter installerade jag gfxCardStatus 2.0.1 och valde att använda "Discrete" och upprepade därefter "yes > /dev/null &" åtta gånger och väntade i tio minuter. Datorn fungerade fortfarande.

Nu ska jag testa Macports-testet igen. Mina misstankar är att den kommer att frysa igen.

Uppdatering. Nu när jag körde Macports-testet, med gfxCardStatus på disctrete, gick det det bra. Är dessa resultat något man bör förvänta sig? Kvar återstår att testa Handbrake-omkodningen. Blir det problem då får jag nog konstatera ett problem

Nu har jag testat att köra 14 "yes > /dev/null &" samtidigt som jag surfat runt och samtidigt haft på photo booth och gfxCardStatus och försäkrat mig om att "discrete" används. Datorn var hur stabil och snabb som helst ändå. Och jag fick tillslut upp tempen till 93 grader utan att den frös.

Ska fortsätta använda datorn normalt och se om jag stöter på några problem. Om den fungerar bra under normal användning kommer jag nog bli en glad användare, jag antar att Apple kommer att reda ut detta förr eller senare, och då får man nog veta om man borde skicka in den eller inte.

Jätteskummt detta. Har nu partitionerat datorn som jag vill ha den och installerat om OS X. Det första jag gjorde med ett nytt operativsystem var att köra yes-programmet med photobooth är på. Körde denna gång 15 stycken. Datorn hängde sig på en gång. Total frysning. Jag startar om datorn och gör exakt samma grej, men denna gången fryser inte datorn. Jag stänger av alla yes-program och startar 15 nya. Allt flyter på bra. Märkligt...

Senast redigerat 2011-03-21 19:26

Har liknadne problem, men med ett FireWire-ljudkort. Tokdrygt. Hoppas du hittar felet.

Jag har ett externt ljudkort som går via FireWire. Men när jag pluggar in det börjar fläktarna rusa och temperaturen går upp över 90° efter någon minut. Sedan drar jag ut kortet, och efter cirka 10 minuter går datorn tillbaka till ursprungsläget igen.

Jag har skickat in kortet på reparation, men de hittar inget fel. Det är inget något program som gör att temperaturen och det går upp. Det har jag kollat.

Vad kan detta bero på? Och hur ska jag göra? Snälla hjälp mig. Fan, detta suger så jävulskt. Jag bara måste spela in musik nu och jag har inte råd att köpa ny dator och jag har inte AppleCare. Fan, fan, fan!

Och ja, jag har alla de senaste firmwaren.

Nu har jag äntligen fått min macbook och jag måste säga att den vida överträffade mina förväntningar. OS X kickar sååå mycket stjärt med Win XP. Nu ska jag bara försöka få den där förbannade rabatten på de grejer jag köpte som student. Verkar dock vara skitsvårt.

TNT verkar sannerligen vara ett skitföretag - förstår inte hur Apple vågar använda dem. Varför inte bara använda sig av posten? Skitavreglering...

Ringde upp TNT igen och fick nu tala med en snubbe som verkligen var hjälpsam. Lät mig vänta i luren medan han ringde runt kollade upp hur det låg till och frågade sedan om det gick bra att de kom förbi med mina grejer mellan 17-20 ikväll. Eller de och de förresten... De skickar posten... Ironiskt nog... Har visserligen körövning, men får väl hoppa över den då.

Sjukt att det ska behöva hållas på såhär för att något ska hända. Nu återstår det väl bara att se hur pass defekta produkterna är. Men Apple borde verkligen ta sig en funderare över vilka klåpare de skickar iväg sina produkter med.

Fortfarande ingen dator... klockan är 14:17

Vad förväntar dom sig? att man ska ställa in hela sitt övriga liv och bara sätta sig på en stol vid ytterdörren och vänta i en vecka OM någon skulle få för sig att komma förbi med paketen? Varför då inte bara lämna dem på postutlämningen eller motsvarande om man inte är hemma vid första leverans?

Jag ska ge dem den här dagen. Ska stanna hemma till klockan 18:00 och vänta. Sedan skiter jag i det, avbeställer varorna och begär pengarna tillbaka tror jag.

Hejsan

Jag bor i Umeå och väntar på min Macbook som skulle levereras i fredags. Men i torsdags fick jag en lapp i brevlådan där det stod att de försökt leverera mina paket 13:40. Men det hade de inte gjort. Jag var hemma då och hade märkt om de knackat på. Så jag ringde upp dem och de sa att de skulle leverera den dagen efter (fredag) så jag stannade hemma hela dagen, gick inte och handlade, inte på toa och duschade inte för att inte missa när de kommer. Men de dök aldrig upp. Så jag mailade dem och meddelade detta. De bad om ursäkt och skulle skicka ut mina paket på måndag innan tolv. Men nu är klockan 11:40 och de är ännu inte kommit.

Ska det vara så här? Jag bor i Umeå förresten.

1