Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ben Rangel

Ben Rangel

Medlem
  • Registrerad 2002-09-20
  • Senast aktiv 2005-11-07
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen Ben Rangel har skrivit i forumet.

Tack för länkarna! skall kolla in dem, har mest kollat in studentbostäder hitills då jag precis bestämt mig för att plugga i Göteborg, skall läsa kurserna Utveckling och internationellt samarbete, 20 p samt Miljövetenskap 10p.

Inspirerad av tråden om boende i Malmö kommer här en desperat förfrågan om boende i Göteborg. Skall plugga där under höstterminen och är på jakt efter bostad. Tar vänligen emot alla tips som kan leda till en inkvartering.

Jag är 24 år, rökfri, skötsam och allmänt normal o trevlig.

Den är utanför min prisklass tyvärr, har även läst att den skulle ha mer problem än 20" tummaren.

Hej, jag går i tankar att köpa en skärm till min powerbook 667 dvi, börjar bli less att jobba på den inbyggda skärmen. Håller på med foto på relativt seriös nivå och en del grafisk formgivning. De skärmar jag kollat in i min prisklass är EIZO L768 och Apple Cinema display 20", obs! är inte intresserad av Dell´s motsvarighet, för mycket estet för den looken.

Har läst på lite om dessa skärmar, båda verkar ju helt okej, skulle gärna ta emot tips om vilken som lämpar sig bäst för min verksamhet samt alternativ på andra skärmar. Goda kalibreringsegenskaper är viktigt!

Tack på förhand!

I photoshop konverterar jag bilden till sRGB och väljer spara som/jpeg
Väljer jag spara för webb så rinner färgerna av men de syns. Detta går att kompensera lite genom att dra upp mättnad osv, dock störigt. Men andras bilder blir ju oxå svartvita alltför ofta, konstigt att det bar gäller Safari. Går det att avinstallera Safari helt och sedan installera om?

Hej jag kör en powerbook 667dvi med safari 1.2
Något väldigt konstigt har hänt med programmet.
Jag lägger upp och kollar på mycket jpeg bilder på fotosidan.se och många bilder som är i färg på tumnaglarna eller i orginalformat i photoshop visas sedan i svartvitt, helt knäppt ju! Har rapporterat till fotosidan som säger att bilderna visas i färg hos dem vilket även är fallet i Explorer på min dator. Vill verkligen inte behöva surfa i Explorer utan ställer därför frågan här, vad kan detta bero på, någon färginställning/bugg i Safari?

Hjälp!

GRATTIS

Ett grymt forum, definitly

Angående kritiken på de nya powerbookarna så kan jag bara säga som så, en powerbook är inte att jämföra med en bärbar PC. Själv sitter jag med en 667dvi, jobbar mest med digitala bilder just nu och jag är fortfarande helnöjd. Denna dator är så underbar. Tror inte Apple släpper en ny G5 tidigare än de kan leverera en tyst och helt igenom gjuten maskin. Precis som den Powerbookmodell vi har idag. Jag skulle inte byta min något slitna 667 mot en bärbar 3 ghz PC, ALDRIG!!!

Vad händer när man inte pluggar längre, efter studierna? får man använda programmen kommersiellt då?

Sök på Audio recorder, jag använder detta, funkar riktigt bra.

Det stod på mitt försäkringspapper att den gällde för om man råkade trampa på glasögon, bryta av skidor m.m. då borde den väl gälla för tappande av pb i backen?

hoppas, annars blir det väl till att böja och bända, titan verkar vara väldigt vekt, den föll från skrivbordet, inte lång sträcka, men blev riktigt ful i kanten, är glad att skärmen inte tog mer skada iallafall.

Synd bara på en så grymt snygg dator, en 5 kilos DELL klump hade nog pallat fallet. Kanske därför de gör dem så stora och fula

Min förra diskussion blev tydligen låst, var det pågrund av mitt rubrik val?
ja,ja min powerbook har iallafall åkt i golvet med sprickor och annat elände som följd. Har någon råkat ut för liknade eller? Det verkar som om min hemförsäkring täcker skadan. Hade allrisk för lösegendom vilket verkar kunna rädda min kära powerbook. Någon nämde i den tidigare tråden att kostanden för att byta skalet var 8000:- stämmer detta? Snälla, någon som har erfarenhet av liknande skador och fått reperationen betald?

Inte nog med detta, Sverige förlorar mot Kanada oxå, jisses vilken toppen dag : )

Lite väl använd är okej, jag är ingen pedant, men skadan vid batteriluckan är lite väl stor, metallen har typ lossnat och fladdrar utanför. Batteriet sitter inte fast helt. Hur brukar försäkringsbolag se på sådana här saker?

Jäkligt skönt att den rullar iallafall och att skärmen funkar. Bucklan vid skärmen kan jag leva med men om inte försäkringsbolaget pröjsar borde det väl gå att få nedre vänstra hörnet tillrättabucklat iallafall för en rimlig kostnad. 8000 papp för nytt skal är grymt dyrt.

Nu har det som inte får ske hänt. Telefonen ringde jag rusade till den, en sladd ivägen o nån sekund senare så låg powerbooken på golvet med ett sprucket titanium hölje. Hörnet vid batteriet är verkligen förstört. Datorn fungerar som tur är. Även det översta högra hörnet på skärmen är lite buckligt men inte sprucket.
Har någon gjort något liknande eller. Jag har hemförsäkring och hoppas nu för allt i världen att detta går på den. Lugna mig med era erfarenheter, går dett att fixa.
Är grymt besviken just nu, snälla finns det hopp?

Desperata hälsningar /Björn