Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
lowe

lowe

Medlem
  • Registrerad 2006-08-23
  • Senast aktiv 2015-07-20
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen lowe har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2007-11-24 18:58

Tror det står i PDFen med information om Stacks som ligger med från början? Finns iaf en sådan i engelska os x.

  • Medlem
  • 2007-11-08 22:53
Ursprungligen av Rajje:

Mycket bra idé. Dock skulle det nog bli rörigt att ha tre sektioner i Dock, om det var vad du menade.
Det skulle kunna fungera så att om man släpper en mapp blir det en mapp och om man markerar ett antal filer och släpper, blir det en trave av dem.
Om det fungerade så, skulle det kännas otroligt logiskt.

De som vill borde sedan kunna högerklicka på både mappar och travar och välja hur de ska visas som standard: Öppna i Finder, Kontextmeny, Solfjäder eller Rutnät.

Låter som en vettig implementation som jag tycker låter riktigt bra iaf. Sen tycker jag en kontextmeny från baren ser rätt så fult ut, men det är en annan femma

  • Medlem
  • 2007-11-08 22:45
Ursprungligen av Rajje:

Jag vill fortfarande påpeka att det här inte är ett större problem för oss insatta. Jag använder också QuickSilver hellre än kontextmenyer och kan fixa alias i Dock om jag vill få upp mapparna direkt i Finder.

Men vanliga användare kommer att få problem tror jag. Det finns numera inget logiskt och normalt sätt att placera sina mappar i Dock. Alla som tidigare kunnat lita på att om man klickar på en mapp så kommer den upp, blir nu förvirrade. Man kan inte längre lite enkelt placera en mapp i Dock och göra det lätt att förstå att det är en snabbgenväg till mappen som man bara klickar på. Man kan inte placera alias till nätverkshårddisken på en bestämd plats i Dock och instruera alla att bara klicka på den så monteras disken och man kan bläddra i den som vanligt. Etc, etc.
Travar är något annat. Något som inte är mappar. Något som åtinstone borde finnas utöver den vanliga mappfunktionen. Och om det skulle finnas utöver de vanliga mapparna, borde det inte ens vara standardinställningen.

Ett system är inte användarvänligt bara för att det går att ställa in/använda specialmetoder för att få det så. Det är användarvänligt endast om det är användarvänligt som standard.

Ett förslag är att dela upp stacken i två delar.

Stacks-delen kan man droppa stacks på, dessa beter sig som stacks gör nu. Innehållet i stackar lagras i ~/Stacks/Stacknamn och är alltså inte direktanslutna till mappar. Downloads går som standard till Stacks/Download. Stöd för Alias ~/Stacks skulle dock vara en fördel, så man kan lyfta in "vanliga" mappar som stacks".

I Fil-delen lagras filer och mappar. Mappar öppnas som standard direkt i findern men kan även (via inställning) visas med liknande vyer som Stacks. Ikonerna i fil-delen är alltid samma som map/fil-ikonen. De visas alltså inte som "Travar" i menyn och kan därför tydligt skiljas därifrån.

Svårigheten är att dela upp delarna på ett snyggt sätt och dyl. Kanske skulle det bli för rörigt?

  • Medlem
  • 2007-11-08 17:23
Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Det handlar nog inte så mycket om att travar inte kan vara användbart, utan att man har tagit bort en gammal funktion som värdesattes av många, dvs minskat valfriheten, och att man gjort det utan något vettigt skäl.

Det är förvisso sant, och att göra det är på inget sätt vettigt.

Mitt mål med mitt inlägg var framförallt att ge min bild av hur stacks gjorde mig effektivare, samt att försöka få lite klarhet i vad folk ser i just filnavigeringen i meny-form. (Att den saknas säger många men, jag får den inte till att bli effektivare än annan navigering). Jag säger inte att det är fel för alla men av de intryck jag är fått är garanterat fel för mig.

  • Medlem
  • 2007-11-08 16:09

För mig, som aktiv QuickSilver-användare, så känns det sätt Stacks fungerar på väldigt naturligt. Jag vet inte hur ni känner men att navigera ett filsystem i en "högerklicksmeny" är i mina ögon fruktansvärt ineffektivt då det är lätt att råka dra "lite" fel och råka stänga menyn när du väl är inne på tredje, fjärde nivån i en filstruktur. Det är inte heller på något sätt lika enkelt som att blixtsnabbt hoppa genom mappar i Findern/Quicksilver med metoden:
1) Skriv början på fil/mappnamn så den väljs.
2) cmd-o eller i Quicksilvers fall pil höger.

Stacks utgör för mig ett kompliment till detta, de gör möjlighet att se vilka filer som är överst/senast anlända så man har koll på vad som händer i mappen samt ger i fjäderläget en snabb åtkomst åt t.ex. senast anlända nedladdningar. Fjäderläget används även av mig även till en Stack med länkar jag skall kolla mer på i framtiden men inte nödvändigtvis vill bookmarka. Dessa dras kort och gott från Safari's adressbar till stacken.

I grid/rutnätsläget använder jag stacks som någon form av quickstart. Ett enkelt sätt att komma åt dokument/tillfälliga filer. Att undermappar inte navigeras via stacks är för mig helt självklart då gränssnittet som jag tidigare nämnt inte ens kan jämföras i effektivt mot Findern.

Att den inte visar folderns ikon kan dock vara ett "problem". T.ex. så skulle min Länkar-stack gärna fått ha en ikon då det bara ligger filer av samma typer, men t.ex. Downloads tjänar mycket på att man ser vilka dokument som anlänt. Ett alternativ för att ställa in detta betende efterlyses alltså.

Det var mina tankar i frågan det, hur känner ni som tidigare använt vad jag kallade "högerklicks"-navigeringen om detta? Har jag missat någon vital poäng i det sättet att navigera filhierarkin eller är det helt enkelt bara så att jag föredrar att arbeta med tangentbordet istället för musen?

  • Medlem
  • 2006-09-05 12:17
Ursprungligen av mmmikael:

Fan, jag har inte fått min STM alley från Radtech än... Skeppades den 5e och jag utgår från att den fastnat i tullen men så lång tid kan det väl inte ta att förtulla skiten??

Min skeppades någon gång mellan 30e augusti och 1a september och jag fick den idag. Är hittils mycket nöjd med väskan.

Tycker det verkar som det tar väl lång tid för dig, jag tycker nog du skall mejla radtech och höra vad som står på.

  • Medlem
  • 2006-09-03 20:24

Jag är liten sugen på att helt göra mig av med min stationära pc och mitt enda stora problem är egentligen att den enda datorn enda jag har som klarar ut att spela musik på mitt högtalarsystemet. Jag är därför på jakt efter ett externt ljudkort till min macbook som klarar ut 7.1-ljud (det blir väll framförallt uppmixning från stereoljud det blir frågan om men har jag nu många högtalare så skall de väll användas).

M-Audio Sonica Theater 7.1 verkar ju ha stöd för det jag söker, men hur fungerar det på de intelbaserade mac-arna? Verkade bara finnas PowerPC-drivers på m-audio's hemsida.

Har någon något förslag på något annat ljudkort som fungerar bättre och/eller är billigare? Jag är inte ute efter den absolut bästa kvaliten och inspelningsfunktioner och dyl är inget jag planerar att använda mig av.

1