Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
scatterbrain

scatterbrain

Medlem
  • Plats Värmdö
  • Registrerad 2006-08-27
  • Senast aktiv 2008-10-08
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen scatterbrain har skrivit i forumet.

1

För att fatta det kort, skulle starta om MacBooken imorse, det gick dock inte så bra, den stannade upp i "avstängningsfasen". (när alla propgram och sånt är släckta, men man ser fortfarande bakgrundsbilden) Jag lät den vara i 15 minuter innan jag stängde av den själv med on/off knappen.

Skulle sedan starta den, den står och tuggar på laddningsbilden i runt 10 minuter, sen ändrar den till en helblå bild, har nu låtit den vara så runt 30 minuter, men inte ett skit händer.

Då jag sitter hemma hos mina föräldrar nu (där jag då inte bor) så har jag inte tillgång till reboot skivan, så jag undrar om det finns nått sätt att tvinga Macbooken att starta, eller är det nån som kan nån liten grej som fixar den helt och hållet?

Jag hade inte gjort några uppdateringar eller liknande.

Ny här, har haft ibook tidigare, men suttit med win 2000 dom senaste åren, och har inte koll på hur man fixar saker och ting (om man nu ens kan fixa saker och ting (iaf dom saker och ting jag vill fixa)

Hur som haver så sitter jag nu med en MacBook, (underbar maskin f.ö.) har dock en extern hårddisk som jag vill kunna "integrera" med spotligt. Har nämligen alla mina filmer på den externa HD:n, och jag är för lat för att klicka mig fram genom några mappar för att komma åt filen/filmen jag vill kolla lite närmre på... Har för vana att bara köra äpple+mellanslag och söka efter saken jag vill ha..

Eftersom nu spotlight inte scannar den externa hårddisken så hoppas jag att ni har lösningen på mitt "problem". Finns det nån inställning som fixar det jag vill?

Ursprungligen av rhesus:

Varför skulle vitt vara macigare? Majoriteten av Apples bärbara maskiner genom åren har ju varit svarta eller gråa.

Jag tror det är på det viset att någon är lite för fixerad vid ipod, typ...

Ursprungligen av Davey:

Men, då hamnar ju skiten på den svarta också bara att den inte syns. Det GÅR ju att tvätta händerna

Självklart går det att tvätta händerna 15-20 gånger om dagen. (vilket man måste göra om man nu skulle ha en såndär dag då man sitter lite för mycket framför datorn)... Lika självklart är det att fläckarna blir domsamma på både den svarta och den vita datorn, (dock syns dom inte på den svarta datorn... Vilket jag, tro det eller ej, var ute efter...)

Jag köpte en svart MacBook, detta av två anledningar...

Jag var i akut behov av en ny bärbar datorn, då jag hade sållt den stationära datorn och min bärbara dator (vet inte ens om man kunde kalla den för en dator, trodde datorer skulle funka... åtminstone lite...) . Hursomhelst så hatade jag den mig, och det är fan ta mig ömsesidigt, för övrigt

Den andra anledningen var att en vit hade blivit missfärgad efter ett tag p.g.a. av allt nikotin som finns på mina fingrar. Pröjsade 1500 extra för att slippa sitta med plasthandskar vid datorn, tror att det är värt det, plasthandskar kostar ändå typ 17 öre paret. (visserliigen fanns alternativet att sluta snusa, men det kändes inte riktigt som om jag ska behöva göra det för att undvika att få en missfärgad dator) (och sure... det är skitlätt att sluta snusa, jag har gjort det hundratals gånger)

Whop Whop... Första inlägget på 99mac.se.

Precis införskaffat mig en svart macbook, har således inte hunnit fixa och trixa speciellt mycket. (eller ingenting alls... Bortsett från att trycka in två 1gb-stickor, vilket iofs var mer än tillräckligt när det kommer till fixandet och trixandet)

Hur som haver: http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/Bild-1.png

1