Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
promqueen

promqueen

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning jobbar på it-företag
  • Registrerad 2006-08-28
  • Senast aktiv 2009-08-17
  • Antal inlägg 79

Foruminlägg

De senaste inläggen promqueen har skrivit i forumet.

Hej,

Ursäkta den sjukt töntiga rubriken. Men jag behöver verkligen hjälp för jag blir förvirrad av alla termer hit och dit.

Så här är det. Jag har en USA-köpt iPhone 3G som har någon form av SIM-adapter över kortet. Jag har Tele2Comviq som operatör. Nu är det så att 3G funkar ganska dåligt. Oftast måste jag starta om mobilen. Ibland kan jag förlora täckning i flera timmar och ganska så ofta så klagar folk på att det inte går att nå mig; antingen är det telesvar eller så går inga signaler fram. Jag misstänker att det är för att adaptern över SIM-kortet suger eller funkar lite sporadiskt. Mycket irriterande. Kan det här stämma?

Därför tänkte jag att jag ska låsa upp den med Yellowsn0w för att slippa adaptern. Vet någon om det kommer funka bättre? I sådana fall. Hur går jag tillväga?

1. Enligt iTunes är programversionen 2.1. Behöver jag uppdatera till 2.2? Hur gör jag då? Måste jag jailbreaka den igen och hur gör jag det? (Fick den redan upplåst!). Får jag automatiskt rätt baseband om jag uppgraderar den?

2. Är det bara att köra Yellowsn0w genom Cydia då? Hittade den guiden på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=Aia-oUgCL2o&feature=related

Är det bara följa den? Kommer allt fungera som det ska sen?

Stort tack för hjälpen. Ber om ursäkt. Vet att all denna info redan finns, men jag blir sjukt förvirrad av alla begrepp hit och dit. Vore så skönt om någon kunde skriva på svenska en exakt ordning hur jag ska göra det.

S.

Tack för era svar. Jag köpte ett nytt I-smartphone-kort idag och nu fungerar det. Verkar som att Rebel SIM:et tackade för sig.

Ursprungligen av Marcus_R:

Tror problemet är att ditt nya kort inte är aktiverat än.

SIM-kortet är aktiverat. Jag har använt det i flera dagar utan problem.

Är det ingen som vet vad jag kan göra? Det här suger verkligen.

Hej,

Jag har precis fått ett nytt sim-kort från Tele2. Tyvärr funkar inte nya SIM-kortet alls i telefonen. Den känner inte av den överhuvudtaget. Telefonen är jailbreakad, köpt i USA och 3g-modellen. Jag kör med Rebel-sim.

Vad kan man göra? Tele2 avaktiverar mitt gamla SIM idag och då har jag ingen telefon och jag använder den här i jobbet.

PANIC!!

Tack,

S.

Hej,

Jag har en blogg och vill streama live direkt till den. Jag vill alltså inte ha en jpeg som sen uppdateras i var tredje sekund, utan rörligt direkt. Vad finns det för program? Jag har ett konto på webhotellet one.com.

Har provat med Quicktime Broadcaster men fattar inte om det går att implementera i min blogg. EvoCam hade bra funktioner men den verkar inte kunna streama live, utan bara generera en jpeg.

Tack för hjälpen!

Tack. Är det någon som vet vad problemet kan vara? Jag hade inte det här problemet innan. Har precis blåst om datorn och uppdaterat till Leopard. Det här problemet fanns inte innan.

Finns det någon funktion i iTunes där man kan få den att inte integrera albumomslaget i originalfilerna?

Tack.

Hej,

Jag har ett sjukt irriterande problem. Ner jag lägger till albumomslag till skivor i iTunes så verkar programmet ändra filstorleken på mappen. Den liksom inkluderar omslaget i filerna. Detta får givetvis Azureus att bli galet och sluta seeda.

Vad är lösningen på detta problem?

Stort tack,

S.

Hej,

Jag hoppas ni förstår min frågeställning. Jag ska göra en mall i word, powerpoint etc (office-paketet liksom) till ett intranät. Då är tanken att man ska kunna öppna mallen och sen när man använt den och vill spara sitt jobb, så skrivs det inte över på den gemensamma mallen alla har. Det kommer vara flera hundra, kanske uppåt tusen, som kommer använda mallen och alla ska komma åt den men ingen ska lyckas ändra i själva originalmallen på intranätet.

Kan någon hjälpa mig hur jag gör? Detta gäller fler program i Office-paketet, så det vore skönt med en komplett förklaring. Det är tyvärr lite brådis.

Tacksam för all hjälp!

S.

problem solved, livet är bra igen. tack för hjälpen!

Ursprungligen av Mattias A:

Jag tror att den digitala utgången har "fastnat" så att säga. Jag har lyckats lösa ett sånt problem genom att stoppa in tex ett par hörlurar och lirka försiktigt, dra ur och stoppa in några gånger, sen släppte det, så att säga.

Tack. Jag har provat det nu men tyvärr funkar det inte. Sökt runt lite och det verkar som att andra haft samma problem. Finns det något speciellt sätt att lirka? Jag har verkligen stoppat in en tändsticka trehundra ggr nu och rört runt liksom. Det fortsätter bara lysa rött. Enligt Apple gick garantin ut precis ny nuligen.

nu har jag exakt samma problem funkar inte med att fippla med högtalarsladd. garantin har gått ut också. vad göra?

Yes, det står under "Ljud ut". Helt knäppt. Hjäääälp!

jag vill höra ur de inbyggda högtalarna!

Hej,

Jag har ett knäppt problem. Kopplade in min MBP till förstärkaren och högtalarna (som många tidigare gånger). Sen när jag kopplade ur den såg jag att det började lysa rött ur hörlursutgången. Sen när jag började spela musik eller ljud, så kommer ingenting ut. Försöker jag höja volymen genom snabbknapparna så är det en cirkel med ett snett streck i, ni vet en sån där "det går inte"-skylt.
Stoppar jag in högtalarssladden så fungerar det perfekt.

Kollar man under Systeminställningar/Ljud så kan jag välja mellan "Digital utgång" och "Built-in Input (Aggregated)". Väljer jag Digital utgång så kan jag ändra ljudet, väljer jag Built-in så står ingen port och det står "Den valda enheten saknar reglage för ljud ut".

Hjälp! Den får inte ha pajat, jag måste ha den de närmaste veckorna

Har givetvis rebootat, med både batteri i och utan.

Tack.

Hej,

Major problems! Hur får jag in en film jag spelat in på ovan nämnda kamera. Har bara USB-sladd och någon mini-firewire som inte verkar gå in i min MBP.

Går det med USB och hur går jag tillväga?

Tack på förhand!

Obs extremt akut. tack!