Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
martinator

martinator

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Jobbar med reklam, har även jobbat med repro och som produktionsledare på tryckeri.
  • Registrerad 2006-09-21
  • Senast aktiv 2021-04-22
  • Antal inlägg 661

Foruminlägg

De senaste inläggen martinator har skrivit i forumet.

Varför måste du ändra e-post? Gmail är ju extremt smidigt och medger flytt mellan i stort sett alla plattformar helt utan bekymmer... Finns väl ingen som har kvar den där mailadressen man kunde registrera hos apple för 15 år sedan - minns inte vad den hette.

Ursprungligen av Knightmare:

Vad rekomenderar Apple för lösning för automatisk backup av Mac nu?

MOLNET.... troligtvis. Finns rätt många molnlösningar för back-up numera som är både stora och stabila.

Ursprungligen av Ida Blix:

Det händer att ”ointressanta” privatpersoner blir ”id-kapade” eller vad kvällspressen brukar kalla det å exempelvis får räkningar för grejer de inte köpt. Eller varför inte att någon loggar in på ens konto på FB och skickar massa skit till ens vänner. Säger inte att det kommer hända något hemskt eller ens något alls om man kör med ”123456” över allt, det finns kändisar å andra att ge sig på som är mer troliga att drabbas på olika sätt, men det är enligt min mening dumt att inte säkra upp åtminstone viktiga delar av sitt nätliv – särskilt när det är så här enkelt att göra och använda.

Men det viktigaste är att känna till möjligheterna som finns och sen – som du – göra ett medvetet val. Jag tror att det ser ut så här som hos Google främst av okunskap.

ID kapad blir man ändå. Det har ju inte så mycket med lösenord att göra som att vårt folkbokföringsregister - där ditt personnummer finns - är offentligt.

Själv anser jag att mitt privatliv är så extremt ointressant att ingen ändå kommer vilja hacka min mail för att finna att jag skickat en rolig länk till min bror. Visst är säkerhetstänk bra men ibland känns det som folk tror de inte bara jobbar för MUST utan ÄR MUST. De allra flesta privatpersoner har så fruktansvärt tråkiga liv att igen har intresse av att hacka deras mail...

Tackar för alla svar!

För att göra det hel lite klarar....
Det finns en serie på SVT-play som min dotter älskar. Eftersom SVT inte alltid har rättigheter att visa vissa saker i evighet, framförallt inte utländsk material så laddar jag ner dem. Detta är helt lagligt då man i Sverige tillåts göra kopior för eget bruk. SVT har någonstans under resas gång bytt format på sina mp4-filer och däri ligger mitt problem med att jag inte får in allt det nya i iTunes. För egen del så använder jag i datorn VLC till allt - en utmärkt spelare. Men i paddan ska denna tv-serie samsas med filmer köpta via iTunes.

Ursprungligen av iSweden:

Jag tvivlar inte på din kompetens.
Men videformat/containers ökar komplexiteten. Därav den troliga missuppfattningen om dem.
Videoformat är inte vanliga filformat. Utan snarare som en byrå med olika lådor, i vilka filer kan placeras. Olika videoformat har olika stöd, vilka filformat och codecs som stöds och hur många filer som de kan innehålla mm.

Alltså i detta fallet är det tvärt om - du BÖR tvivla på min kompetens Den är noll haha.
Men jag uppskattar länken med iFFmpeg -det verkar lösa mitt problem.
Och på frågan varför jag inte kör det genom VLC på paddan - det är för att användaren är typ väldigt ung och att ha en massa olika program för film blir jobbigt. Därför vill jag hålla det till iTunes. Ett program med all film och barnprogram.

Ursprungligen av iSweden:

Vanliga fråga. Det råder stor okunskap på detta område. Oklart varför.

Se ex. tidigare tråd:
https://www.99.se/forum/t/322738

https://www.pozdeev.com/invisor/
http://www.iffmpeg.com/
http://slhck.info/video/2017/02/24/crf-guide....

Av samma anledning som alltid - man kan inte vara expert på alla områden...
Jag har licens och utbildning på 35mm projektorer - äger dessutom en privat - men kan inte mycket om det digitala.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Nej, du måste inte specificera något.

Klicka på "Toggle presets"-knappen längst upp till höger i Handbrake-fönstret. Sen är det bara att välja en lämplig profil i listan där.

Fast det är just det... LÄMPLIG profil betyder att jag får en större fil med sämre kvalité. Handbrake har den egenheten att den gör sånt (åtminstone upplever jag det så)... Komprimerar hårdare, men lyckas skapa större filer. jag vill bara att den ska rinna rätt igenom UTAN en massa "anpassning" till "lämplig enhet.

Nu är jag ingen fena på video men det förefaller som mp4 inte är ett format utan kan vara flera. Hur som helst så har jag några mp4-filer på min dator som jag vill ha in i en padda. Dessa går inte att se i QT-player men fungerar bra i VLC. Det är uppenbart att de inte är samma format då dessa saknar förhandsvisning i finder utan bara har mp4-symbolne. Följaktligen går de inte att se alls i paddan. Jag måste alltså konvertera dem på något sätt. Jag har sedan tidigare Handbrake - men gillar inte det då man måste specificera en massa saker och pixelmåtten ändras (kan vara jag som är usel på även det) . Jag söker - om det finns - ett program som endast byter filformat utan att påverka bitrate, pixelmått och så vidare. QT kan INTE göra detta.
Som sagt video är inget jag normalt sysslar med. Jag har Adobe Cloud så om någon föreslår Premiere så kan jag dra hem det.

Ursprungligen av Sai-tam:

Du måste lägga på den svenska momsen på 25% ovanpå Apples priser när du räknar ut det svenska priset. Det är inget du gör när du bara räknar ut dollarkursen.

TULL inte att förglömma....
Tull på varan - och på frakten! Sedan tillkommer moms på hela beloppet - dvs varan inklusive tullavgift och frakt inklusive tullavgift. Som lök på laxen en avgift till tullen. Från deras hemsida:

Citat:

Så här räknar du ut varans totala pris

Du vill köpa några mobiltelefonskal i plast från Kina. Det totala priset som du ser när du gör beställningen är 1 600 kr. Du behöver räkna med nedanstående kostnader:

Frakt och försäkring: 50 kr
Tull på 6,5 %: 1 650 x 6,5 % = 107 kr
Moms på 25 %: (1 650 + 107) x 25 % = 439 kr
Importtulldeklarationsavgift: 125 kr

Totalt: (1 600 + 50 + 107 + 439 + 125) = 2 321 kr

Det totala priset för mobiltelefonskalet är alltså 2 321 kronor.

I mina ögon smått meningslöst- är det inte enklare att bara ploppa in cliparten direkt istället för att först kladda en massa?

Är det verkligen San Francisco... Med tanke på att det inte snöat mer än sex gånger de senaste 150 åren i den staden och att det finns texter på RYSKA i filmen så tror jag det i grunden är ett ryskt bolag som har öppnat upp ett kontor i San Francisco för att nå marknaden i USA. Om man tittar på arkivet över publiceringar i media så är de första artiklarna i rysk media. Men det är vad jag tror.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Om du bifogar bilden direkt i inlägget i stället, så lever bilden kvar i tråden även efter att du raderar den från din Dropbox. Nu är väl risken uppenbar att det blir en död länk inom kort.

Ska ha det i åtanke, tack för infon.
Har gjort bot och bättring - är nu bifogad

Senast redigerat 2017-03-01 13:41

Det finns en lösning.... Inte optimal på något sätt - men en lösning

  • Rita stödlinjer som följer formen.

  • Klistra in logo > gruppera den

  • Objekt > Förvräng omslag > skapa med nät

  • Rutnät 1x1

  • Placera hörnpunkter i skärningen på stödlinjerna

  • Sen kommer det lite krångliga att justera ankarna så att de följer stödlinjerna. Görs med direktmarkerings-pilen (A)

  • Se till att du inte drar för mycket i dem så de blir längre eller kortare för då förvränger du logon rätt rejält, men det lär du märka.

  • Till sist minska ner det till lagom storlek.

Senast redigerat 2017-03-01 13:40