Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
vilsen_lillebror
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Musikintresserad.
  • Registrerad 2006-09-28
  • Senast aktiv 2021-10-19
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen vilsen_lillebror har skrivit i forumet.

1

min dotter har plötsligt blivit ett år gammal och hon hinner lära sig nya saker under tiden man kollar ut genom fönstret för att se om det regnar... Jag skulle filma hennes framsteg varje dag och spara på hårddisken.

Hej!

Min tjej ärver sina telefoner av sin far. Därför var det igår dags för henne att gå över från en iPhone 3 till en iPhone 4. Vi använde iTunes för att återställa från hennes säkerhetskopia, vilket fungerade utmärkt till en början.

Hennes nya iPhone 4 har nu alla hennes sms och kontakter och den funkar fint att ringa med. Men när man kopplar in telefonen i datorn för att synka musik, bilder etc så fråga iTunes igen om man vill ställa in som ny iPhone eller återställa från hennes säkerhetskopia (vilket vi alltså redan gjort 2ggr vid det här laget) iTunes verkar alltså fortsätta tro att det är en ny telefon och inte en återställd telefon från en säkerhetskopia.Om jag i detta läge väljer "fortsätt" så kommer telefonen antingen återställas blank eller så kommer jag för tredje gången återställa från säkerhetskopian.

Jag vill ju förstås klicka på alternativet "klar" för att slippa välja mellan "återställning" eller "ny iPhone". Men då försvinner iPhonen från iTunes menyer och därmed blir det inte möjligt att synka musik, bilder etc...

Kan någon hjälpa mig förbi det fönster som tvingar mig radera telefonens innehåll så att jag kan börja synka the good stuff?

God Jul, gott nytt år och tack för hjälpen!

I telefonen funkar det finfint men inte en ända geotag har importerats till datorn sedan jag skaffade luren i november

Av någon anledning importeras inte platsen för fotografiet när jag importerar bilderna eller filmerna från min iPhone. Under "inställningar>avancerat" har jag valt att programmet ska slå slå upp platser automatiskt, men det hjälper inte.

Är det någon som vet vad jag har missat för faktor?

Tack på förhand.

tack för era tips! Jag orkar inte sätta mig in i jailbreakarvärlden utan fixar i så fall en ljudlös signal enligt Jigaros modell. Dock blev flickvännen så förbaskad av det faktum att ljudlösfunktionen fattas i mjukvaran att hon överväger att gå tillbaka till sin 5 år gamla sonyericsson igen!

Min flickvän har ärvt en iPhone 3G som tyvärr tappat switchen för att sätta på ljudlöst läge. Finns det något sätt att genom mjukvaran smidigt sätta på ljudlöst? Sänker man volymen så hörs fortfarande signalen (om än mycket tyst). Pinsamt på möten...

Tack för det lästipset, onnyt! Nu framstår kameran i en ny, lite mindre klockren, dager. Det kanske blir en Ricoh-kamera istället...

Jag funderar på att köpa en Lumix DMC-TZ10. Kompakt kamera med GPS och hygglig optik. Är det någon som har erfarenhet att använda den på med mac och med iPhoto? Fungerar geotagging bara man lägger in bilderna i iPhoto eller måste kameran användas med medföljande mjukvara?

GPS funktionen är den största moroten med just den här kameran och om det innebär strul att använda den i macen så kommer jag leta upp en annan kamera.

Bra tips! Inte fullt så simpelt som jag hade hoppats, men likväl bra tips. Tack!

Jag har plötsligt hamnat i behov av att skriva symbolen ⚡ (just detta tecken är inklistrat från en websida.). Nu har jag googlat och försökt få hjälp av teckenvisaren och tangentbordsvisning i macOSX men jag lyckas ändå inte klura ut hur man skriver ⚡. Finns det något AC⚡DC-fan eller blixtledarförsäljare där ute som brukar använda symbolen? Jag skulle bli glad för hjälp.

Gott Nytt år!

Tack för hjälpen!
Guldtips - båda två.

Jag har på gamla dagar börjat plugga tyska och måste råplugga glosor precis på samma sätt som jag gjorde i grundskolan. När jag en gång i tiden använde windows 3.11 så fanns det minsann olika program där man kunde föra in och sedan öva på glosor - är det någon som har sett något liknande program till Mac OS? Hoppas att det finns någon på forumet som kan göra mig till stjärna på kvällskursen!

Tack på förhand.

Jag satte för några veckor sedan i en 250Gb Samsunghårddisk från Macoteket i min Macbook. Jag har efter bytet märkt att datorn inte vill stänga av sig ordentligt. Trots att skärm och lampa slocknar hörs det fortfarande ljud ifrån hårddisken. Ljudet upphör inte förens jag har hållit ner powerknappen några sekunder och "strypt" hårddisken. Det har har ibland dröjt hela nätter innan jag upptäckt att hårddisken stått på, då datorn inte har gått att starta om man inte strypt hårddisken först. Jag installerade Leopard på den nya hårddisken och nu vet jag inte om felet är i leopard eller hårdddisken. Vet någon vad felet kan bero på ? Lösningar?

Tack för hjälpen.

1