Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MrSinatra

MrSinatra

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-10-03
  • Senast aktiv 2016-10-28
  • Antal inlägg 101

Foruminlägg

De senaste inläggen MrSinatra har skrivit i forumet.

Jag har traditionellt sett bytt arbetsdator var tredje år. Inte för att de varit dåliga, utan för att någon i familjen ärver min Mac och jag har tyckt att det varit kul med en ny burk.

Nu har det gått fem år sedan jag köpte en ny dator. Absolut ingen av de bärbara Apple har släppt sedan dess har fått det att rycka i plånboken. Inget släpp har känts motiverat prismässigt. Min MBP fungerar fortfarande bra. Det jag istället har fått göra är att köpa två begagnade MBAs till döttrarna eftersom deras gamla MBs har gått ur tiden pga ålder (en vit samt första modellen av unibody).

Räknar med att min nuvarande MBP håller två år till om jag tvingas till det. Om Apple inte gör något åt modellprogrammet/prisvärdet innan dess så får jag helt enkelt bita ihop och köpa en begagnad till mig själv.

Eftersom vi uppenbarligen är väldigt många som känner samma sak så förutsätter jag att man kommer att tvingas tänka om i Cupertino. Även om det kanske inte kommer att ske inom två år...

/Besviken

Ursprungligen av reboot81:

Tardisk är ett vanligt SD-kort, fast i en FusionDrive konfiguration. Går att sätta upp med valfritt SD-kort.
SD-kort har låg skrivprestanda men bättre läsprestanda. Så att lagra sällan använda filer, eller tex sitt iTunesbibliotek på SD-kort verkar vettigt, men inte att involvera systemfiler och annat.
Fallerar ena enheten i en FD så är det kört.

Ja, jag funderade ett tag på att lägga bilder där, men är osäker. Att hantera bilder med den skrivhastigheten kan ju vara ödestigert. (Tänker närmast på hjärnblödningen jag kommer få av frustration)

En annan sak som tar mycket diskutrymme är ju iPhone-backupen från iTunes.
Skulle vara soft om det gick att placera den där, men jag vet inte om det går att lägga en library-fil på SD utan att det börjar strula?

Ursprungligen av tooobe:

Kan ju tipsa även om att det är 15% rabatt på Tardisk vilket verkar vara ett bättre alternativ än ett vanligt SD-kort. Funkar som en Fusion drive, dvs bör inte sänka hastigheten speciellt märkbart alls jämfört med att bara köra SSD. Rabatten gäller till 5:e maj.
http://9to5toys.com/2016/04/14/tardisk-pear-s...

Det kortet är ju ohemult dyrt, så då vill jag nog först veta att det är motsvarande bättre funktion jämfört med ett vanligt SD-kort.

Ursprungligen av reboot81:

Ett test.
Ett annat test.
Hänger nog mycket på hur SD-kortläsaren är ansluten internt, gissningsvis via USB2.

Pålitligt såsom ett SD-kort är.

Prova att jobba mot ett snabbt USB-minne eller SD-kort. Skriv/läs hastighet mot dessa kan du testa med https://itunes.apple.com/se/app/blackmagic-di...

Tackar.
Tolkar det som att jag kommer att bli galen om jag jobbar mot det:)
Är ju ganska rejält mycket långsammare än den inbyggda SSD-disken.

Däremot skulle det kanske vara en idé att lägga till exempel bildbiblioteket på den externa enheten,
eftersom jag mest ar det på datorn för att det alltid ska vara tillgängligt, även om jag inte tittar på dem så ofta...

Får fundera vidare.

Hej,

Trots ett idogt rensande börjar jag få ständiga utrymmesproblem på min MBA (256 GB)

Funderar på att stoppa i 128 GB Jetdrive i SD-sloten och ha som en "permanent" lagringslösning. Är det någon som har provat detta?
Mina funderingar är:
- hur pass pålitlig denna lösning är? Även om jag kör med back up så vill jag inte ha en lösning som pajar direkt.
- hur snabba är korten? Kommer jag bli tokig om jag jobbar mot SD-sloten?

Ursprungligen av adress@mac:

Trodde det skulle vara svårt att få tag på iPhone 6S och Plus i elektronikvaruhusen. Det var det inte.
Gick in på Elgiganten Kungens kurva i Stockholm. Säljaren kollade i datorn - fans lite att välja på faktiskt.
Köpte en till - men denna gång iPhone 6S plus 64 GB. Samma pris som hos Apple - 5kr.
Min första som kom på posten i fredags från Telia - går i retur i morgon med REK. Återbetalning till kontot.
Var för trött när jag bokade - på natten. 16 GB - men nu är det tillrättalagt med 64 GB som är perfekt för mig.
Hade inte ens öppnat kartongen sedan fredagen. Besöket idag var vid 17 tiden - och då fans det lite att välja på faktiskt. Både 6S och 6S plus. Bara upplysningsvis.

På Apple Store i Täby har de alla varianter inne.
Misstänker att de som varit utomlands och köpt på sig stora mängder telefoner för att sälja på Blocket får räkna med att göra en förlust den här gången...

Ursprungligen av zinned:

Har aldrig någonsin haft en extraförsäkring på något sätt, skulle aldrig falla mig in.

Får du 3000 efter ett år från ditt försäkringsbolag så har du ett dåligt försäkringsbolag, minst 4500 bör du få. Tar du en sådan försäkring genom Tele2 så kostar ju den dig 1200 kr bara på ett år och som mest får du ca 5500 kr om du skulle sälja din ett år gamla iPhone. Det innebär att du i praktiken får 4300 kr för den vilket motsvarar ersättningsnivån från valfritt försäkringsbolag ganska bra. Ingen poäng att ta en sådan extra försäkring som är så dyr.

Min hemförsäkring ger mig en ny telefon om det händer något under år 1.
Jag betalar bara självrisken på 1000 kr.

Kör 9.02 på min 5S och det är inga problem, varken med Waze eller Kartor, så jag tror inte att det ligger i det nya systemet.

EDIT: Nu när jag tänker efter så känns det som att det faktiskt tar längre tid för GPSen att hitta rätt position, men när den väl hittat rätt så verkar den funka bra.

Ursprungligen av BlackSmp:

Dessvärre så är inte livet är inte så där svart och vitt som du vill göra gällande. Det är mer invecklat än så.

Det var ett rejält jämngrått svar. Faktiskt så fluffigt att jag inte riktigt förstår vad det har med mitt inlägg att göra.
Kan du inte konkretisera vad du vill ha sagt?

Ursprungligen av zinned:

Eller så bestämmer man helt enkelt själv hur ens användarupplevelse av siterna man surfar på ska vara, vad man ska tillåta sig själv att utsättas för.

Absolut, det är ett fritt val, men du kan inte ha båda två idag.

Ursprungligen av timofej:

Lite intressant hur han motiverar borttagningen. För bara några dagar sedan fanns det en utdragen passage på deras hemsida som innehöll ett moraliskt försvar av varför innehållsblockerare har rätt att existera och att det är sajternas eget fel att användarna måsta ta hjälp av innehållsblockerare etc.

De kanske tänkte efter.
Gillar man nya företag, nya produkter och utveckling är innehållsblockerare inte rätt lösning.

Ursprungligen av mattiL:

Jag väntar på en svart....

Min vita kom idag...

Ursprungligen av _empty:

Detta hände för mig med, var precis som en app hade hängt sig. Löste det genom att inaktivare/aktivera alla appar i Platstjänster.

Tackar. Det var Dropbox som var boven. Den höll GPS:en igång, trots att appen var stängd. Tills vidare är Dropbox omyndigförklarad av mig.

Rubriken beskriver egentligen frågan. Sedan jag uppdaterade har symbolen för GPS synts hela tiden, trots att alla program är stängda. Jag har provat att starta om telefonen (iPhone 5S) men ingen skillnad. Om det betyder att GPSn verkligen ligger igång så drar det ju fantastiska mängder batteri, så det vore skönt att få lite klarhet här.

Ursprungligen av koffas:

Jag har nu beställt en iPhone 5s från Tele2. Tele2 har en rätt schysst grej, testa två veckor gratis och det är precis vad jag vill göra. Så känner jag att uppgraderingen inte är tillräckligt stor så skickar jag tillbaka den och slipper då betala någonting. Som det är nu har jag bestämt mig för att skicka tillbaka den efter två veckor. Men blir jag väldigt förälskad i t.ex. Touch ID så kommer det nog vara svårt att skicka tillbaka.

Men i grund och botten så skapas min nyfikenhet av att jag vill testa telefonen och nu har jag möjlighet att göra det gratis i två veckor. Win win

Jag passade på att prova en Nokia Lumia 1020 via Tele2s erbjudand. Redan efter 4 dagar gav jag upp, eftersom allt är så djävla lökigt i det operativsystemet (kamera och mobil var det väl inget större fel på).

Nu är det drygt 3 veckor sedan jag lämnade tillbaka telefonen och jag har ännu inte sett några pengar på kontot (köpte den cash)...