Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Macaddict

Macaddict

Medlem
  • Namn Rune Stenström
  • Plats Sundsvall
  • Registrerad 2002-10-22
  • Senast aktiv 2021-11-08
  • Antal inlägg 510

Foruminlägg

De senaste inläggen Macaddict har skrivit i forumet.

Ursprungligen av hummel:

Är du noga med att det ska blir rätt färger måste du använda en kalibrerad bildskärm (som du med jämna mellanrum kalibrerar och även lamporna) med korrekt färgtemperatur i rummet du jobbar.

Men så noga behöver man nog inte vara för att min fråga vara relevant.

Ursprungligen av reboot81:

Night Shift är tänkt att anpassa skärmens färgtemperatur efter omgivningens färger, och då främst efter solen. Där har Apple gjort rätt, och erbjuder Night Shift i fas med solen. Problem blir dock om du befinner dig i ett rum med belysning som inte är i "fas" med solen, tex kalla lysrör i ett kontor 22:00 i December.
Detta har Apple löst med True Tone som känner av omgivningens ljuskaraktär.

Shifty kan stänga av Night Shift/true Tone under vissa förhållanden, tex när du redigerar bilder. Men om du sitter i ett kontor 20:00 i December och endast har ett par levande ljus tända i rummet, då tror jag ändå inte att man skall ha Night Shift avstängt för att få till rätt färger i bildredigering.

En äldre Mac som inte har har Night Shift kan få samma funktion med https://github.com/TMRJIJ/Night-Shift-on-Unsu...

Så alltså bör True Tone vara på och Night Shift var av vid bildredigering, även på Macen.

Visst är det så att man bör stänga av Night Shift om man redigerar bilder på telefonen efter solens nedgång. Annars förstår jag det som att man justerar färg o ljus fel pga. att skärmen och bilden visas mer gul än den skulle visas utan Night Shift.

Man kan då undra varför Apple inte har gjort så att Night Shift stängs av automatiskt så fort man går in redigering av en bild. Som det är nu är det nog många som inte tänker på detta o redigerar med Night Shift på o därmed inte får den färg som var tänkt.

Senast redigerat 2021-01-17 16:06

Jag följer 99mac via RSS men det fungerar inte längre.

RSS-länkarna pekar mot 99.se istället för 99mac.se vilket gör att man hamnat på teknikveckan istället med ett felmeddelande.

Ursprungligen av zinned:

Tips:

apple.de
gravis.de
fnac.fr

Går de o köpa direkt från apple.de utan mellanhand?

Ursprungligen av zinned:

Om man beställer från Apple så kan den bara skeppas inom landet, alltså Tyskland. Så då måste man använda en mellanhand som skeppar den till Sverige.

Vilken mellanhand använde du?

Ursprungligen av Sir N.:

Nytt med Klarna/Handelsbanken: Nu ser man på kontoutdraget hos Handelsbanken vart pengarna gick som Klarna drog med autogiro efter en Apple Pay-betalning. Nu står det inte längre Klarna, Klarna, Klarna ... Nej nu ser det ut så här:

K*ICA KVANTU -1 123,15
K*K-RAUTA -959,20
K*MOBILPARK -14,00
K*HEMGLASS S -303,00
K*DAISYS BRE -99,00
K*BETALA P -70,00

Så man ser både att det var en Klarnabetalning (K*) och vart pengarna gick i slutändan och det blir lättare för dig som vill hålla reda på vart pengarna går från din "riktiga" bank.

Swedbank också.

Undrar hur nära Swedbank tycker snart är. Nu har det gått en vecka....

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Det gäller bara TV-appen tyvärr.

Tim säger TV OS i sin presentation. Varifrån kommer din info?

Upptäckte igår 30/1 att Apple uppdaterat satellitbilderna över Sundsvall med vinterbilder. Är det någon annan som också har vinterbilder i kartor just där ni bor? Själv bor jag i Sundsvall och jobbar i Timrå och där är det vinter i mina kartor.

Ursprungligen av NisseH:

Människor med invanda rutiner vaknar någon minut innan klockan ringer. Jag har inget minne av att jag försovit mig eller vaknat av väckarklockan.

...men alla fungerar inte som du gör.