Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
joelarvidsson

joelarvidsson

Medlem
  • Plats Vaggeryd
  • Sysselsättning Hej, jag frilansar som vfx compositor och har jobbat på flera biofilmer. Jag använder både shake och combustion som finns till båda till mac och jag föll för mac när jag jobba på en mac pro quadro...
  • Registrerad 2006-11-13
  • Senast aktiv 2010-09-27
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen joelarvidsson har skrivit i forumet.

Hm jag kan vänta ett par månader till. Hoppas det blir en bättre lösning för iphonen annars blir det kanske en samsung galaxy s när den fått en uppdatering till froyo.

Hej det är dags och införskaffa en ny mobil. Jag tycker programutbudet till iphonen verkar bättre än till Android men iphone spelar inte upp flash. Elller? kan man jailbreaka iphone 4 och installera flashplayer enkelt? Flashspelaren är det ända jag är intresserad av med en jailbreakning.

/Joel

Jag har läst att det ska funka med pc korten av 4870 om det är flashas om till mac. Då är kortet billigare och med 1 gig ram på.

Sitter det verkligen en film på 24" led. Hittar inget som ser ut som en kant och pilla bort. Står ju att man ska tabort en film på den? Hoppas på att det blir lite mattare..
Satt nån liten lapp som skydda apple loggon. Men thats it.

F*n får kamma sig lite oftare nu när man ser sig själv i skärmen hela tiden=( men har hört man ska vänja sig.

Hitta en på ett annat forum som vart med om samma sak. Han hade tagit ut displayport sladden och blåst lite i den och tryckt in den lite hårdare så funka det. Jag tryckte i den lite hårdare och nu funkar det. Tycker man brukar känna när man "ploppat i".

Angående motion så tycker jag man läser att det ska flyta mycket bättre med ati kortet. Jag kör inte motion så jag vet inte. Tycker inte datorn känns fortare alls. Mer vagt slöare.. hade hoppats på lite prestanda ökning ändå. Skönt det funka nu i alla fall!

Det funka inte med widegammut skärmar om man inte bara photoshopar så jag har en apple 24" led som får duga. Jag kör med en ati radeon 4870 men skärmen startar inte? Förslag?

Blir sugen på införskaffa ett Radeon nu! Väger mellan ett Radeon hd 4870 plus 24" LED eller en NEC MultiSync LCD2690WUXI2 (blir lite väl häftigt och köpa nec+Radeon kortet samtidigt). Det är verkligen skönt och höra att det funkar bra med 4870:n!!

Vad uppgraderar ni från för kort. Jag har ett gammalt NVIDIA GeForce 7300 GT i min. Var det nåt program som ni märkte flöt bättre? Använder ni display porten?

Härligt. Har du mac edition eller pc versionen flashad? Hur länge har du kört det?

Hej hur många finns det här som kör Radeon HD 4870 i en mac pro classic
-06 -07. Är speciellt intresserad av om nån kör mac editon och altså inte flashad pc versionen. Vad är era erfarenheter? Funkar kanon, buggar?/Joel

Är det nån skillnad mellan uppdatering från apple.com och den på apple.com/se mer än priset?

Jag fick det och funka igår. Jag testade och ta ut de nya ramen och då funka allt som det skulle. Sen tog jag ut de gamla och satte i de nya ramen i Riser A:1, A:2. Kollade och då funka det bra. Sen satte jag i 1g vadera i A:3, A:4. Sen 1g i vadera B:1, B:2 och det funkade bra.

Ja macen hittar alla minnen och inga error. Tyvärr är väl min kombination med 6 använda dimplatser det sämsta efter att ha för lite minne. 4 dimplatser verkar vara det optimala som jag förstår det. Finns det nåt apple "orginal" minne? Jag vet att jag betalade minst dubbelt så mycket för 4gig när jag köpte de första 4 jämtemot andra ramminnen.

Så här sitter minnerna nu
DIMM Riser A/DIMM 1: 1 GB
DIMM Riser A/DIMM 2: 1 GB
DIMM Riser B/DIMM 1: 1 GB
DIMM Riser B/DIMM 2: 1 GB
DIMM Riser A/DIMM 3: 2 GB
DIMM Riser A/DIMM 4: 2 GB
DIMM Riser B/DIMM 3: 0 GB
DIMM Riser B/DIMM 4: 0 GB

Hej uppgradera min mac pro (Första 8coren som släpptes) från 4 gig i ram till 8. Tycker datorn var snabb innan men ville ge den lite extra flås. Efter uppgradering har datorn pendlat från trött till "almost dead". Jag hade 1x2g i översta Risern och 1x2g i undre Risern. Sen köpte jag ett 4gigs kit i form av 2st 2x2g. Dessa två satte jag i översta Risern som då blir full. Jag har kolla på nätet och det verkar som man ska ha minnerna på detta sätt. Använder man 6dimm platser ska det då altså finnas 2 tomma på nedesta Risern.

Jag tänkte att snowleopard skulle hantera ram minnet bättre så jag köpte en uppgradering från leopard och installera den igår...Det hjälpte ju inte heller. Som sagt kan den kännas lite trött och gå jobba på till att bli tokslö och ta 10min och öppna ett photoshopdokument som ska ta 12sekunder och öppna. Hade var lätt och testat och tabort minnerna men nu kan det ju bero till viss mån av snowleopard oxå..

Kan det bero på att jag skulle ha alla 1x2g minnen på ena risern och 2x2g på den andra?? eller kan jag fått några dåligt kompatibla minnen? Jag har beställt orginalminnen så det ska ju bara funka...Några idéer? Har massa saker som ska ut så jag behöver få ordning på macen Asp!

MVh
Joel Arvidsson

Har sökt lite via "sök på 99" men hitta inga trådar om det. Vad rekomenderar ni för ups till mac pro 8 core... har en Eaton 350-500 VA och den kan jag inte använda för den skriker efter ström hela tiden. Apc verkar vara ett populärt ups tillverkare, men vilken modell rekomenderas?