Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Menno

Menno

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2006-11-15
  • Senast aktiv 2006-12-20
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen Menno har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • International user
  • 2006-12-20 00:45

Echt zo? Maar sprekt je nederlands ja?! Ooh jaa!

Ja du då har vi väl brytning båda 2 haha!! Den där lustiga brytningen du skrev om

Jag kände precis likadant då jag kom till Sverige, dock var jag lite mindre än dig men visst jag avskydde också Sverige, (vilket jag litegrann gör idag med) men det är ett härligt land det med!

Trivs dock bäst HEMMA! HÄr i mitt underbara Holland i den underbara studentstaden Utrecht!

Japp 1.25 GB går jätte bra!! Installerat XP med utan några problem!

Mac OS X är smidigt nu när man kan det! Helt underbart har även Vista installerat nu sen igår på min bärbara LG PC och det är också helt underbart, så fort som möjligt ska Vista installeras på min Mac om detta går!!

Tot Ziens! Hejdå!

  • Medlem
  • International user
  • 2006-12-20 00:24

Vi har fått Vista installerat på vår skola nu!! Märkligt tycker jag dock då det var till företag som skulle släppas först, alla datorer tillhörande skolan fick iaf Vista denna veckan eller är på G, min dator har varit inne redan och fått Vista installerat!! Hel nöjd!! Ska bara komma på ett sätt nu att kopiera vista och få över på min Mini !!

  • Medlem
  • International user
  • 2006-12-08 18:42
Ursprungligen av tompa747:

Sitter framfor min jobb-dell nu med winXP. Printer-ikonen i hogra hornet vill inte forsvinna. det gar inte vansterklick eller hogerklicka pa den. Inget hander. Den ar den ar. Nar jag vill se skrivbordet tar det ungefar 20 sek. Inann skrivbordet syns. Pa min mac tar det mindre an en sekund. Detta ar val egentligen inget svar pa ditt pastaende. Men jag hoppas verkligen Vista ar mycket battre an XP.

Hur illa planerat ett OS ar ar svart mata. Hur anvandarvandligt osv. En person som kort XP hela sitt liv, och som gar over till OS X, kommer tycka att XP enklare. Det ar en sjalvklarhet. Personen ar biased. For att mata detta sa maste man ta ut testpersoner som aldrig suttit framfor en dator.

Slutsats: att ha kort XP hela sitt liv och komma med slutsatsen att XP ar enklare an OS X, ar en slutsats utan varde.

Om det tar dig 20 sek att se skrivbordet har inte det med XP och göra, det har helt enkelt med för lite ramminne och snål processor!!

  • Medlem
  • International user
  • 2006-12-07 12:41
Ursprungligen av zulee:

Räkna ut vad det har kostat att hålla WinXp uppgraderat från start tills idag och gör samma sak med OSX!!

Mitt, har inte kostat ett rött öre att hålla igång..... Jag har laddat ner AVG anti fri virus och funkar alldeles utmärkt!

Mitt Xp på min burk kostade mig 0kr... icke licens.... Spelar nån roll? nej... funkade utmärkt ändå!

Mitt XP Pro på min bärbara LG är licens och har Norton Antivirus som är ilagt av skolan varav de betalar abonnemanget i gud vet hur många månader..... samtidigt som jag tycker att Norton är skit och AVG funkar lika bra och är gratis, alltså behöver det inte kosta något att hålla igång XP!

  • Medlem
  • International user
  • 2006-12-05 20:25
Ursprungligen av Snooze:

Fort, Menno, läs detta innan du får hjärtinfarkt! Alltså, jag och säkert många med mig har kört Vista sedan första publika betan. Det är rätt länge sedan och utseendet har inte ändrats märkbart mot den skarpa versionen (som jag för övrigt haft tillgång till på jobbet ett tag nu).

Så om någon ska lugna sig och kolla fakta först, så är det faktiskt du.

Jag har prövat Vista själv (Betan dock) Anser att det är bättre än XP och såvida du har en lite bättre dator.

Och det handlar inte om utseendet alltid men klart, ett nytt OS ska ju osså se nyare ut (Inte samma stuk som Mac kör med år igenom) Dags för en Facelift för Mac OS med...

Denna diskussionen handlar ju om att ni sitter och säger att Vista är skit, kanske har du prövat det och kanske några till och jag, men inte alla, ändå sitter de som aldrig prövat Vista och säger att det är SKIT, det är inte skit och kan omöjligt vara om man inte prövat, likadant är det med PC folk som säger Mac är skit, men pröva så får de en annorlunda bild, säger de efter 2 veckor usch nej vilket skit så tycker de det och har rätt enligt de själva för att det inte är något för dem, och på 2 veckor får man sig en klar uppfattning av ett OS.

Som jag sa innan Vista kan inte vara sämre, Allt med Microsoft är inte skit, och ändå sitter en stor del av Intel Mac användarna med XP på sina burkar.... haha!

--------------------------------------------------

Kanske är Vista dyrare än Mac Os X, men OS X kan endast användas i Macar och Vista i både PC & Mac, sen är OS X bara billigare med CSN rabatt annars samma priser skulle jag tro

Och ja jag vet om att detta är ett Mac Forum, MEN man kan inte sitta och smutskasta konkurrenten bara för att ni tycker det "verkar" fattigt.....

XP har sina brister men ni måste erkänna att de har kommit långt jämfört med fattiga Win98 och Win 2000/ME

Vista kan ju inte vara sämre, vad gäller virus verkar det ju som Vista har allt skydd inbyggt och jag tror inte att virus nördarna har hunnit utveckla något ännu.... kanske blir Vista bättre än OS X? Men så kommer också Leopard snart..... Men till utseendet tycker jag det ser likadant ut, och Tiger ser likadant ut som Panther tycker jag med....

Windows ändrar iaf åtminstonde utseendet till det bättre på sina OS

Jag tycker att Tiger är sjukt snyggt men ändå lite "gammalt" kunde ju varit mycket modernare till utseendet, sen allt grått blir man bara ledsen av.....

Men sett till användare:

MAC = Problemfria användare med lite mer pengar, Nördar som oss som vill ha något snyggt på skrivbordet, pittförlängare för vissa här säkert med, folk som pysslar med musik, foton ja u name it, och hemsidor.... men det vet vi ju alla här

PC = Spel freaks, Normala alldagliga dator användare, surfa, msn, lyssna på musik, Skriva dokument, billigt och bra, smidigt, program finns lätt tillängligt precis överallt vare sig det är lagligt eller ej...

Och fortfarande har MS majoriteten!! Så face it Panther, Tiger och Leopard kommer aldrig ens i kapp Vista eller XP sett till hur många som använder det!!

Sätt en gammal van PC användare vid en mac och han fattar NOLL
Sätt en gammal Mac användare vid en PC och han fattar med detsamma!!

Mac OS X är bra på sitt sätt
XP & Vista på sina sätt

Ciao!!! :rolleyes:

  • Medlem
  • International user
  • 2006-12-05 17:28

HALLÅ??!!

Har ni suttit vid Vista ännu? NEJ Så kasta inte sten i glashus..... Pröva och sedan se!! Kom inte och säg att OS X är bäst...... innan ni ens prövat Vista, förvisso är MS lite sena i sin utveckling men fortfarande gör de bra OS till folk som inte kräver så mycket eller vill betala för design, vissa personer kräver MS och vissa kräver OS X allt handlar om behov.

Men säg för jesu namn inte att Vista skulle vara skräp eller dåligt!! Vista är bra på sitt sätt och kan knappast vara sämre än XP (Och XP har jag inget negativt att säga till om) Jag är själv XP och Tiger användare, bägge är olika men helt klart bra bägge 2 på sina sätt och för mina behov!!

Leopard lär ÄVEN ha barnsjuksjukdomar och så lär Vista osså ha! Det har alla punkt slut!!!

Ni e ju lika korkade som PC människor som säger att Mac OS X suger utan att ha suttit vid en Mac på senare år!!

  • Medlem
  • International user
  • 2006-12-05 16:34

Tänkte bara komma med en uppdatering, jag har nu lagt till 1 GB ram minne, ser inte till "badbollen" längre.

mycket smidigt går alltsamman!

Tråkigt bara att Msn är jätte långsamt.

  • Medlem
  • International user
  • 2006-11-28 22:28

Tjena
Det tog ett tag för mig att skriva tillbaka, har haft fullt upp med prov och föreläsningar

Anjuna: Tack, jag var inne på AppleStore här i Utrecht och kikade, erbjudandet om Apple Cinema och Mini fanns inte kvar, tyvärr men en TFT har jag redan

Härligt att du är Holländare liksom jag! Varför flyttade du till Sverige? Inget vidare härligt land hehe om man jämför med underbara Nederländerna, sorry dudes here, but that's the bitter truth!!!

Jag kunde köpa till 1 GB ram minne i butik så för 99 euro får jag 1 GB plus installation och då har jag 1.25 GB ram minne i Minin. Låter rätt vettigt?

Datorn har jag redan köpt, jag tycker faktiskt att jag klarar mig fint på de 512 ram jag redan har i datorn, men ibland dyker en slags färgglad boll upp lite för länge.

Jag har rätt svårt för Tiger än så länge Men jag vänjer mig sinom tid

Så nu är jag en ny switcher väl antar jag att det heter?

Tack Hej!

  • Medlem
  • International user
  • 2006-11-16 18:39

Nee? Een Nederlandse jongen hier!! Cool!! kan je nederlands?

Off topic Sorry!!

Ja men visst, att jag inte tänkte på det, kan väl inte kosta mer än en 150 euros?

Rätt värt det och sen ha bra med minne!

Tack för hjälpen!! (dank u wel, anjuna_beats) Tot Ziens!

  • Medlem
  • International user
  • 2006-11-16 18:25

HAHAHA! Vanille vla? Anjuna_beats? Hur vet du vad det är för nåt? Jag åt det imorse *Underbart*

Jo här är en Apple affär? Men jaha? Vad ska jag där och göra? Jag skulle ju köpa datorn på skolan skrev jag inte på Apple Store

Hur som helst...

Datorn levererades bara med 512 mb, har hört med de som har hand om Apple datorerna på skolan, så en uppdatering är ju inte ens lönt att tänka på!

  • Medlem
  • International user
  • 2006-11-16 17:49

Låter fint!

  • Medlem
  • International user
  • 2006-11-16 13:23

Hejsan folket här!

Jag är helt ny här, har dock varit inne och tittat ett flertal gånger då jag velat köpa mig en mac nu den senaste månaden, och igår beslöt jag mig för att bli medlem för att komma med lite frågor till er.

Jag heter Menno, jag är 22 år gammal kommer ursprungligen från Belgien, har bott i Sverige i 16 år, i Stockholm. Idag bor jag i en stad som heter Utrecht som ligger i Nederländerna där jag läser på Universitetet, och försöker bättra på min flamländska (Holländska / Belgiska)

Till vardags umgås jag mycket med mina studentvänner här, min flickvän och går gärna ut och festar om helgerna i denna underbara studentstad, blir ofta att vi tar bilen och kör in till Amsterdam eller Den Haag bara för att softa och njuta utav riktiga storstäder (Även om Utrecht är till ytan lika stort som Göteborg typ) så känns den ändå rätt liten.

Vad jag dock märkt är att många utav studenterna här sitter och leker med den är vita och silverfärgade "Apple" datorerna, även svarta har jag märkt nu!!

Och ett par utav dessa är vänner till mig, har börjat lära mig Mac OS X, tycker de är helt underbara, och funderar nu starkt på att köpa mig en ny dator, då min gamla stationära PC på 800 Mhz nånting Intel Celeron, 256 mb ram börjar sega enormt!

Givetvis har jag också en liten Bärbar dator för att ha med in på Lektionerna, men där snackar vi prestanda Det är värstingen utav LG's lilla 12" tummare!! 2 GB ram och en Intel Core Duo 1.83 Ghz processor!! (Också en dator som tillhör skolan)

Hur som helst, så passar en Mac Mini mig just nu prismässigt (Well i'm only a student) Macbook är frestande men totalt onödigt då jag redan har en underbar laptop! Och en iMac det känns alldeles för klumpigt inne i ett litet studentrum.

En Mac Mini hade då passat mig utmärkt då jag redan har en 17" TFT (Som vi lånat utav skolan) och allt annat.

Minin jag hade tänkt köpa är en:

Mac Mini Intel Core Duo 1.66 Ghz
512 MB ram
60 GB HD
DVD-ROM/CD-RW

Pris: € 449 (Prisuppgifter jag fått via skolan pga att skolan har specialpriser med Apple)

Räcker 512 mb minne?

OBS!! Vid min stationära använder jag endast ordbehandling, surfar lite grann om kvällarna när jag inte studerar och chattar lite grann på MSN, THAT'S IT!!

Spelar ALDRIG spel, Tittar kanske på 1-2 filmer i månaden via DVD läsaren, Laddar aldrig ner något från den stationära, Alltså snackar vi KONTORSDATOR!!
Men min nuvarande gör jobbet enormt segt, den är 3-4 år gammal och Windows XP (Icke Licens) :eek:

Då bör väl 512 räcka?

Vore tacksam för svar och hoppas min presentation var trevlig att läsa

Ha en trevlig dag
Med Vänlig Hälsning
Menno

1