Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
befindlichkeit
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2006-11-15
  • Senast aktiv 2011-02-05
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen befindlichkeit har skrivit i forumet.

The Roadie verkar vara fett, särskilt om man gillar rocknroll. Gött soundtrack och spons från gamla klassiska tyska tidningen RockHard också:

.::S&H Entertainment Localization | test::.

Tack för infon!
Segt att det ska ta sån tid, jag fixar emellertid att surfa genom Windows XP genom VMWare så länge, men det suger rätt hårt att behöva göra det!

För min del gäller det alltså inte parkoppling, min fjärrkontroll fungerar alltså inte överhuvudtaget. Den fungerar på andra Macbooks, men inte på min. Alls. Det är som om drivrutinerna för IR-porten alls inte följde med vid Leopard-installationen.

Det problemet är hyfsat vanligt, tror folk har lyckats lösa det genom att dra ut alla sladdar, stänga av och dra ut batteriet (förutsatt du har en macbook av ngt slag) i tio minuter, sedan starta med äpple+option+p+r och vänta tills startljudet låtit 3 ggr.
Men min fjärris fungerar som sagt inte alls.

Det går inte att parkoppla den. IR-porten tar inte emot signalen.

Hej,
som sagt, jag har testat allt sådant. Tagit ut batteriet. Allt.

Min Apple Remote (snarare min IR-port) fungerar inte sedan jag installerade Leopard.
Jag har googlat och lusläst forum, såväl officiella som inofficiella, ingenting duger.
Jag har klickat i och klickat ur Disable IR i System Preferences / Security, jag har startat om med p+r-kommandot. IR dyker upp i System Profiler. Och JA, batteriet fungerar. Jag har till och med testat fjärrkontrollen på andra mac:ar och då har den fungerat, men däremot fungerar inte andra fjärrisar på min mac heller.
Jag vill inte tro att detta är ett hårdvarufel, det har ju fungerat förut. Något har hänt under installationen av Leopard (clean install).
Jag har en Macbook 2,0 (andra generationen, tror jag det är) och ingen lust/tid/möjlighet att lämna in den (igen, den har tillbringat en månad på service den här hösten redan, för skärmflimmer).

Snälla, säg mig någon att ni har samma problem. Jag menar, jag använder ju inte fjärrkontrollen särskilt ofta och klarar mig finfint utan den, men nu har det blivit en principsak. Skiten skall fungera!
Lord, mercy on me!

Jag kör, liksom k-e.svensson, parallels för diverse översättningsprogram och det segar ned datorn något fruktansvärt. Då har jag ändå bara en MB 2,0 1gig ram. Det var sorgligt att höra att det inte ens hjälper med en MBP med 2gig ram. Hade hoppats att det var grejen.

Jag har en 2,0 c2d som också flimmrar, bland annat när man drar ur eller sätter i strömsladden (då den ju höjer/sänker ljustyrkan två snäpp). Jag tänkte, liksom någon ovan sagt, lämna in den på service när jag kan vara utan den (vilket jag inte kan nu). Men det är tråkigt, jag har redan haft den inne en gång, då bytte de moderkortet, det var efter tre veckor. Fan. Kan dom inte göra ordentliga grejer längre?

Jag har lekt med min dator i ett dygn nu och jag är helnöjd. Det enda är, som en föregående talare också sa, att fläkten går hela tiden och den blir rättså varm i knätt, asså. Men det är det värt! Shit, en ny värld! Jag har börjat experimentera med litet windowsapps - jag vet, förstöra stämningen med en gång - med Crossover, funkar finfint. Kul att man kan använda vettiga program i väntan på att de kommer infödda varianter av dem till intelmac. Well.

Japp, då var det dags för första inlägget på första macen. Fungerar fint, hittils. Har passivt haft tillgång till en ibook 1,2ghz i ett halvår, som jag använt hela tiden, och jag har sysslat med mac en hel del förut, så det är inte helt nytt, men en del grejer är ju litet skumma, asså. Mitt första projekt blir att försöka få över musik, film och bilder från min gamla pc och från ibooken, får se hur det går. Well, äntligen.

21 nov 2006 18:48 Arnhem Hub Consignment Received At Transit Point
21 nov 2006 18:47 Arnhem Hub Consignment Passed Through Transit Point
18 nov 2006 10:00 Pudong International Airport Potential Connection Delay
17 nov 2006 15:24 Suzhou Shipped From Originating Depot
16 nov 2006 10:42 Suzhou Consignment Received At Transit Point

Jag får erkänna att man blir meddragen i den oheliga mackonspirationen här på forum, jag tog och ringde till det föraktliga fraktbolaget och fick - när jag började läsa upp de första siffrorna i mitt fraktnummer - den litet smått uppgivna kommentaren: "Ja, det är från Apple, ja..." Haha! Det har väl ringts en del, kan jag tro. Vidare sade damen i andra änden att min dator var planerad att levereras idag, men troligen kommer först imorgon. Den primära anledningen till varför jag ringde var för att jag undrade hur de får tag i mig (eftersom jag bor i ett jävla rivningsbygge utan porttelefon...) och till min lättnad läste hon upp mitt alldeles egna telefonnummer för mig och försäkrade att de skulle ringa mig vid problem.
Slut på sagan.

Ah, underbart. Man börjar ju - göteborska - enna fundera. Tre dagar på samma ställe, liksom. Fint att det finns folk som orkar lyfta luren och ringa!
Tackar.

Ursprungligen av Slappo:

Såg att de va flera som hade "flygplats försening" finns det någon kunnig speditör på forumet som har koll på Pudongs flygplats... min skulle levereras den 22e, kan bli lite stressigt för TNT att klara det kanske?:tveksam:

Datum Tid Ställe Status
18 nov 2006 10:00 Pudong International Airport Potential Connection Delay
17 nov 2006 15:24 Suzhou Shipped From Originating Depot
16 nov 2006 10:36 Suzhou Consignment Received At Transit Point

Jag har precis samma status, men det är bara att lita blint till de - här på forumet - så omtyckta och pålitliga TNT. Det är lustigt, jag har väntat på denhär datorn ganska länge, men jag var inte så manisk som jag är nu, efter att ha läst rapporterna på forumet. Nu är jag fanimej inne flera gånger om dagen för att kolla senaste status (vilken ju varit status quo i två dagar nu...).

...och så är det mitt första inlägg också, så länkandet sköts visst på annat sätt

Suzhou: http://en.wikipedia.org/wiki/Suzhou