Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Taccarino

Taccarino

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2006-11-16
  • Senast aktiv 2018-01-06
  • Antal inlägg 54

Foruminlägg

De senaste inläggen Taccarino har skrivit i forumet.

Ursprungligen av larsp777:

Hej! Någon som vet när Amazons TV-tjänst ska komma?

Har testat appen och den är väl kanske inte perfekt men helt okej för en första version. Men stör mig på att undertexterna är stora som hus. Någon som hittat hur man justerar detta?

Ursprungligen av zinned:

Den verkar fungera hyfsat på telefonen men efter uppdatering av ATV4 och man startar appen så visas absolut ingenting på ”första sidan”. Där är bara en never ending snurrande laddningscirkel hos mig.

Samma här på min ATV 4K efter uppdatering. Snurrar i all evighet. Sedan är utbudet rätt skralt i och med att Netflix inte är med fullt ut. Har förstått att de inte vill ge Apple data på vilka serier och liknande man ser på. Så stämmer det så kommer de kanske inte att släppa hela utbudet och då faller ju det hela då det är en stor spelare.

Stör mig även på att man kommer direkt till TV appen när man går tillbaka med fjärren. Men det kanske finns en inställning någonstans.

Ursprungligen av CekariYH:

Haha, inte bara jag som gör så ibland

Tyvärr vet jag inte, men kanske din fjärr är skadad/skev så den "trycker" av sig själv lite spontant sådär?
Uppdatera min igår också och inga problem än så länge (fet bak och soffa så min fjärr har klarat sig, peppar peppar).

Fick ett meddelande om att Airplay krävde någon version och genom att koppla ifrån Airplayfunktionen på ATV enheten så startade den inte om. Vad i min omgivning som använder en gammal Airplayversion vete sjutton. Nu verkar det iaf inte så att jag behöver dra ut sladden iaf. Alltid något. Får gräva vidare i Airplaystrulet.

Skönt att veta att det inte var min bak som hade skadat fjärrkontrollen. En lite egoboost på sitt sätt.

Installerade tvOS 10.2 igår kväll och märkte att ATV4 hade startat om sig när man vaknat. Tänkte att man måste varit trött och stänger av den (vila egentligen) och märker efter en stund att den vaknar till liv igen. Omstart hjälpte inte och man fick tillslut dra ut sladden. Asstörigt. Någon som råkat ut för samma? Vad kan det vara så att den triggar igång? Jag sitter inte på fjärrkontrollen som normalt är det orsaken till att den vaknar till liv när jag inte vill.

Ursprungligen av stralis:

Som svar på din ursprungliga fråga. Ja, det går utmärkt att köra Airport Express som klient med vilken annan trådlös router som helst.

Tänk bara på att den nya routern bör vara "dual band" ifall dina Expresser bara klarar 2,4 GHz.

Fungerar dessa köra Airplay när dessa är kopplade till en högtalare? Det låter ju bra ifall jag väljer att uppgradera min router vid ett tillfälle. Inget akut då jag har den senaste Extremen för närvarande.

Tack för svaret!

Ursprungligen av barbapappa_86:

Din tanke med att ersätta din Airport Express kanske inte är helt irrelevant, men först och främst kanske man borde fokusera på att lösa de problem du upplever idag. Inget som säger att problemet försvinner bara för att du byter router tänker jag.

Löses problemet med en omstart av routern? Har du testat att återställa den för att se om det blir bättre?

Problemet är väl idagläget inte superakut då det fungerar rätt okej idag. Att den droppar ut sker inte ofta och en omstart har inte hjälpt helt men det går såklart att starta om den igen och se om det förbättrar situationen.

Var mest nyfiken om det fanns möjligheter till att lösa om det blir mer akut eller om det kommer någon router med bättre täckning.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Vi kan börja med frågan, varför behöver du en ny router? Fungerar inte din Airport Express som den ska?

En bra fråga och av det skälet är det kanske inte ett akut problem men det är så att täckningen är lite svajig och sedan droppar nätverkskopplingen ur ibland vilket göra att jag får stänga av och på wifi igen. Så det är väl en fundering man haft ett tag.

Sitter idag med en Airport Extreme och två stycken Airport Express i köket och sovrummet så jag kan strömma mitt itunesbibliotek. Har funderat på att försöka skaffa en nyare router och väntat på en uppdaterad Extreme men verkar nu få vänta förgäves om ryktena stämmer.

Finns det något alternativ med icke appleprodukter? Kan jag få Airplay funktionalitet med med mina befintliga Airport express med en modern router? Eller fungerar det inte alls eller blir det sämre prestanda om det mot förmodan skulle fungera? Någon som har en bra idé. Helst vill man inte byta ut befintliga högtalare som jag redan har.

Hej! Tack för svaret. Hittade även denna länk som gjorde så att det fungerade. https://support.apple.com/en-us/HT201562

Tror att det fungerar nu. Hoppas att det fortsätter så.

Hej!

Har planerat ersätta en extern hårddisk med mina musikfiler med en NAS. Detta är normalt inte några problem då man bara skall flytta över hela itunesmappen och sedan peka på den nya platsen. Dock har jag mina biblioteksfiler på musik/itunes på min startskiva och Itunes Media har jag pekat mot den externa disken via inställningen/avancerat i itunes.

Någon som vet hur man kan göra detta? Hade jag vetat att man kunde lagt hela biblioteket på den externa hårddisken så skulle jag gjort detta. Men det är lätt att vara efterklok.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Har ni återställt den och ställt in den som ny enhet så tror jag inte det är mycket kvar att göra förutom service.

Det kan även vara så att IP-adresserna tar slut, dock så borde andra få problem när hon har access, som jag förstod dig, så var inte fallet.

Nej jag misstänker väl att något har gått sönder när pappa bytte SIM kort (låter dock osannolikt). Det är den enda gången som det gjorts någon fysisk åverkan (vad jag vet skall tilläggas). Får se om de tycker det är värt att lämna in den på service. Tack för funderingarna.

Min far bytte upp sig till en Iphone 5 från en Iphone4s och därmed gick den gamla 4S till mamma.

Det som har hänt efter bytet är att nätverksprestandan (WIFI) är mycket sämre än när min far hade samma telefon i samma nätverksmiljö. Det enda som skiljer är att vi har bytt SIM-kort och användare i mjukvaran.

Jag har prövat att nollställa nätverksinställning och när inte det fungerade även en totalåterställning. Har även bytt nätverksrouter för att se om det kan hjälpa. Felet med att de tappar nätverket finns dock fortfarande kvar. Jag förstår inte vad som kan ha hänt med en telefon nätverk som fungerade bra med en användare och sedan knappt alls när man bytt? Den kopplar upp sig till routern om man är nära den men tappar snabbt och prestandan är obefintlig. För övrigt fungerar den som väntat. Mobilt nätverk fungerar utmärkt. Alla andra iOS enheter kopplar upp sig utan problem till nätverket.

Någon som har någon idé?

Ursprungligen av Adzam 1:

Vet du/någon om det går att få dit den informationen även här?

[ATTACH="CONFIG"]36706[/ATTACH]

Det var där som jag var ute efter när jag frågade. I den vanliga låtlistan ser man antalet spelningar men den är inte så kul att bläddra i då man gärna vill se albumen.

PS. Förövrigt gillar jag att du har Sufjans finfina Julbox. Beställde nyss hans nya samling med 5 nya EP och omistliga gnuggtatueringar

Hur ser man hur många gånger en låt har spelats i ny Itunes. Nu när man öppnar ett album så ser man en snygg låtlista men jag skulle gärna vilja se hur ofta jag har spelat varje låt. Vet någon om det går att ställa in?

Fantastiskt skönt med SM-guld trots en tuff höst. Heja di gule!