Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
SweJohan

SweJohan

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2006-11-17
  • Senast aktiv 2008-07-11
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen SweJohan har skrivit i forumet.

1

Jag kan meddela att vad gäller OnOff så gjorde jag följande:
1. Gick in på deras hemsida.
2. Såg att det fanns "enstaka exemplar" kvar i flera butiker, däribland den på Hötorget.
3. Studsade glad i hågen ner till Hötorget och såg mig om efter en säljare.
4. Fick då reda på att de var helt slut.
5. Vän av ordning frågade "Hur kommer det då sig att det står på eran hemsida att det finns enstaka exemplar kvar?"
Svaret blev: "Det är nog våra demoex som syns där".

Så om ni undrar varför det var nån som stod och kastade ägg på deras fasad igår vid 19-tiden har ni nu svaret...

...och vad ska man säga - annat än VILL HA!

Är i Los Angeles på semester och kilade så klart in på en Apple Store där de hade massor med iPhones att leka med. Det var en stor samling människor runt ett bord med cirka 12 telefoner.
Fick tag i en och började testa funktionerna. Det här är mina reflektioner efter 10 minuters lekstuga:

- Den ligger väldigt bra i handen, smidig storlek och en tyngd som gör att den känns robust.
- Inget kladd på skärmen. Jag var verkligen inte den första som lade fingrarna på den och jag såg bara fingeravtryck när jag vinklade den mot ljuset
- Grymt smidigt gränssnitt - det reagerar supersnabbt på alla kommandon
- Musikspelaren är enkel att hantera, att hoppa mellan album var oändligt roligt och logiken att ta fram låtar från respektive album känndes självklar.
- Videovisaren testade jag via YouTube och den plockade hem materialet nästan direkt (gick via Wifi i butiken) och kvalitén var suverän! Kan bara tänka mig hur riktiga filmer kommer att se ut
- Fotoalbumet var lika smart som att bläddra mellan album i musikspelaren. Zooma och flytta bilderna var något som man snabbt fick grepp på.
- Hann inte prova kameran - eller OK, jag glömde det...
- Google Maps var galet roligt. Plottade hela resvägen till San Fransisco som väntar mig och sen zoomade jag in på vissa mål utmed vägen innan jag tog upp satellitbilder som visade ställena jag skulle till.
- Att klicka på mindre knappar funkade efter en stund när man fick lite häng på det.

Ett litet minus var att tangentbordet är lite pilligt innan man lär sig att hantera det. Knapparna är lite smala så det krävs viss fingertoppskänsla.

Sammantaget kan jag inte annat än säga att det var en omskakande upplevelse av det positiva slaget och jag kommer garanterat att köpa en när den kommer till Sverige. Stämningen i butiken såhär dagen efter releasen var fortfarande lite som inför en slutspelsmatch och jag lyckades sneaka till mig en iPhone-papperspåse av personalen som var på ett strålande humör.

Sitter med dagens USA Today framför mig där de recenserar iPhone på första sidan del B. Vill bara lägga till utöver det som skrivits ovan från recensionen att betyget blev 3.5 av 4 och att han om man läser lite mellan raderna kan ha varit lite negativ till den innan han testade den, men att han blev övertygad om dess kompetens under tiden som han testade.
Det som verkligen saknades var 3G vilket vi får hoppas vi får i Europa-versionen då

Totalt var det en halv förstasida och därefter hela sid 2 med en grundlig genomgång av alla funktionerna. Jo, GPS saknade han också så klart.
Det var även en liten bit om galningarna som redan börjat campa utanför Apples butiker, om en kille som räknat ut vilken butik som skulle ha störst tilldelning / capita kontra intressenter i området och ja, allt annat vansinnigt i det här landet

Hej,

Jag ska fatta mig kort:
Har en vit Macbook, den kraftigare modellen. Två månader gammal.
Jag slår på den och kör word - fläkten maxar direkt
Jag slår på den och kör Firefox - fläkten maxar direkt
etc etc

Den blir inte galet varm under och den verkar inte lida i övrigt, men det förtar lite glädjen att ligga i sängen och jobba medan sambon försöker somna. Och hennes exakt likadana är så klart tyst som en sval bris på kalfjället.

Någon idé?

Tack på förhand!

Mvh Johan

Poängen är att man inte längre behöver använda tvtv eftersom alla kanaler sänds digitalt tillsammans med programinfon. Problemet är att att ett par av kanalerna tappar den infon och jag undrar hur man ser till att ordna det problemet utan att gå tillbaka till tvtv.

Mvh Johan

Efter att ha suttit och läst över axeln på er andra ett tag så insåg jag att vägen framåt var att registrera sig så man kan vara lite mer aktiv

MItt problem är att jag precis har installerat Elgato EyeTV 410 på min iMac (24").
Den fungerar utan problem men i listan över programutbudet så är det vissa kanaler som är helt blanka. TV3 till exempel syns inte alls.

Har funderat på att regga mig på tvtv.co.uk och använda deras funktioner istället, men är inte helt nöjd med att det finns viss fördröjning i deras system. Vill hellre använda den info som Boxer skickar ut och som ska fungera.

Någon som har något bra tips? Är det så att det är vissa kanaler som inte sänder ut programinfon i Boxers nät?

Mvh Johan

1