Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
danielka

danielka

Medlem
  • Namn Daniel Källberg
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Investerare
  • Registrerad 2006-11-19
  • Senast aktiv 2018-12-19
  • Antal inlägg 111

Foruminlägg

De senaste inläggen danielka har skrivit i forumet.

Hej

Jag söker en konsult som kan hjälpa mitt företag med att skapa annonsmallar i Pixelmator. Jag har material, tankar och idéer från redan befintliga annonser men vill flytta dessa från InDesign till Pixelmator (om det går)

[email protected]

// Daniel

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Alltid bra att berätta vad man har provat. Om inte annat så slipper du få förslag på de åtgärderna/metoderna en gång till.

Sant å andra sidan hittade jag https://manas.tungare.name/software/csv-to-ic... som löser uppgiften. Man måste tillse att det är ett datum/tids format som är enligt US.

Ursprungligen av iSweden:

Om du inte hittar något util som kan konvertera så får du själv konvertera till iCal-syntax med regex i en texteditor:
https://en.wikipedia.org/wiki/ICalendar#Techn...

Jo jag håller med men det. Dock måste det finnas flera som har samma problemformulering. Å andra sidan hittade jag https://manas.tungare.name/software/csv-to-ic... som löser uppgiften. Man måste tillse att det är ett datum/tids format som är enligt US.

Hej

Jag fick en excelfil med hösten spelschema för min dotter - välstrukturerat. Det borde väl vara en enkel match att importera dessa event i Macens kalender. Sprang rakt in i kaklet och nu söker jag efter en fungerande lösning för att konvertera csv-fil till ics-fil utan att lyckas.

Eller hur har ni andra löst det?

Ursprungligen av JohanEng:

Hade samma problem, tog bort och la till kontot på nytt sen funkade det.

Jag har provat detta. Jag får ok på att kontonamn och lösenord är korrekt mm men inget synkar.

Hej

Email som är knutet till en Exchange 2014 har slutat att fungera efter att jag uppdaterade till High Sierra. Någon annan som har samma problem? Ett annat konto som är Office360 fungerar utan problem.

// Daniel

Senast redigerat 2017-10-05 19:55

Hej

Jag behöver forumhjälp gällande VBA och Excel gällande ReDim mm

Jag har försökt förstå varför inte första men andra scriptet fungerar. Kan man inte öka dimensionerna i en dynamisk Array?

---Första---
Sub UsingRedimPreserve1()

Dim arr() As String

ReDim arr(0 To 2, 0 To 3)
arr(0, 1) = "Apple"
arr(1, 1) = "Orange"
arr(2, 1) = "Pear"

ReDim Preserve arr(0 To 5, 0 To 3)
arr(4, 2) = "Test"
Cells(4, 1) = arr(4, 2) 'test

End Sub

---Andra---
Sub UsingRedimPreserve2()

Dim arr() As String

ReDim arr(0 To 2)
arr(0) = "Apple"
arr(1) = "Orange"
arr(2) = "Pear"

ReDim Preserve arr(0 To 5)
arr(4) = "Test"
Cells(4, 1) = arr(4) 'test

End Sub

Stort tack!

// Daniel

Hej

Jag har en aktivitetslogg i Numbers. Nu önskar jag att varje rad / varje aktivitet ändra färg på basis om Kryssrutan är förkryssad eller inte. Typsnittsfärgen ska bli ljusgrå om det är Kryssrutan är kryssad och visa versa svart.

Någon som har ett förslag hur man löser detta?

Tack!

Hej

Vi är ett litet företag som håller på med ekonomi och finansiering och Excel är en trogen vän för att räkna på saker och ting. Nu tänkte jag se om vi kunde byta till Works (Numbers mfl) men gång på gång saknar jag Iteration (som finns i Excel) i Numbers. Någon som vet om det finns en lösning eller ska vi köpa Excel för mac?

// Daniel

Hej

Jag försöker förstå hur man gör ett massutskick via Apple Mail från en lista i tex Apple Numbers? På mitt förra jobb fungerade detta via (outlook och Excel).

Tacksam för alla tips och råd - med hopp om att det finns en lösning.

// Daniel

Hej

Vi är en litet bolag med olika verksamheter och domäner mm. vi tänkte nu köpa en Mac Mini och drifta allt via OS Server X. Vi sitter i olika miljöer (PC / Mac / iPhone / Samsung mm mm). Vi har ok förståelse för IT men är långt ifrån några IT-tekniker. Ni som kör era bolag via OS Server X: 1) Hur fungerar det?, 2) är det svårt, 3) fungerar det mellan olika miljöer (PC resp. Mac)?

Tack!

Ursprungligen av Mikael E:

Inställningen finns under meddelanden på din telefon, sms-koppling, se till att den är påslagen för den eller de datorer du vill kunna skicka sms från. Observera att det inte är synken mellan sms och imessage som slutat fungera, utan synken mellan telefonen och din dator.

Tack! Nu är det löst! Undrar hur denna inställning blev avslagen?!

Hej

Häromdagen slutade synken mellan sms och iMessage att fungera, dvs jag kan inte skicka sms via datorn. Jag har sökt efter förändring eller hur man gör denna synk då jag inte kommer ihåg.

Någon med liknande problem eller som kan hjälpa mig med felsökningen? Jag hittar inget under inställningar som är avvikande.

Tack!

// Daniel

Tack för hjälpen och jag kan hålla med att göra något enligt konstens alla regler är nog en speciell friskrivning. Dock fick Keptang's kommentar mig att titta på filen. Trots att jag konverterar den till CSV så blir din i semikolon så jag vände på tanken och via Textredigeraren bytte jag ut alla semikolon till komma. Vips det fungerade.

Over and out!

Tack!

Hej

Jag har en fil, SCV-format, som innehåller namn, nummer mm mm så jag bör kunna importera enkelt till Kontakter men får då upp följande meddelande:

"Fel vid import av textfil Den valda filen verkar inte vara en giltig csv-fil (kommaseparerade värden) eller en giltig tabbseparerad fil. Välj en annan fil."

Några tips på vad som kan vara det egenliga felet. Självklart har jag gjort om filen till rätt format enligt konstens alla regler men behöver tips och råd.

Tack!