Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
putte_xvi

putte_xvi

Medlem
  • Plats Linköping
  • Sysselsättning Jag beställde en MacBook i förrgår. Min första Mac. Förhoppningsvis dyker den upp före jul. :)
  • Registrerad 2006-12-04
  • Senast aktiv 2008-03-23
  • Antal inlägg 32

Foruminlägg

De senaste inläggen putte_xvi har skrivit i forumet.

När det gäller att bevaka mappar, kan man inte greja det med folder actions och AppleScript? Jag är inte så haj på AppleScript, men tittar man i Script Editor tycks iPhoto kunna scriptas att importera grejer.

Xee var sannerligen en höjdare. Det funkar precis som man förväntar sig om man använt ACDsee Classic, som upphovsmannen också nämner som inspiration i Om-rutan. Fast gratis och med snyggare scaling.

Det klarar animerade GIF-bilder också.

Aha, en bättre lösning uppenbarar sig: Pröva Skim, en gratis (och open source) PDF-läsare med diverse finesser för att göra läsning på skärmen smidig. Den ritar röda cirklar kring de funna söktermerna.

Du kan ju alltid klicka på själva dokumentet för att ge det fokus, så får den markerade/sökta texten sin vanliga markeringsfärg. Kanske inte någon riktig lösning, men grå är den ju för att den inte har fokus.

Det enda väsentliga du behöver göra i ~/.profile är att sätta PATH-variabeln så att den hittar "port"-kommandot och övrigt som du installerar. Förutsatt att du installerade i /opt/local är det bara att skriva så här i teminalen:

echo 'export PATH=/opt/local/bin:/opt/local/sbin:$PATH' >> ~/.profile

Sedan ska kommandona fungera i alla nya terminalfönster du öppnar.

Åhå, tack för länken, Kalle W. Den kör alltså redan ntpd i bakgrunden, så problemet kanske är det gamla vanliga -- klockan måste vara någorlunda i sync när man startar det. Glöm vad jag sade tidigare då.

Precis, det är 8,185344 megapixel per definition. Megapixel är ju bara ett annat sätt att säga "miljoner pixlar", och 3504 * 2336 = 8185344 pixlar.

Däremot kan ju bildstorleken (d.v.s. hur mycket plats den tar på disk) variera på grund av komprimering. Om man sparar bilden som en bitmap med cirka 16 miljoner färger (24 bitar per pixel) tar den ungefär 24 megabyte. Med JPEG-komprimering blir den mycket mindre. (I raw-format sannolikt större.)

Eller kör ntpd på klienterna (också). Åtminstone verkar FreeBSDs manualsida för ntpdate tycka att det är en bättre lösning:

Ursprungligen av ntpdate(8):

However, it is important to note that ntpdate with contrived cron(8) scripts is no substitute for the NTP daemon, which uses sophisticated algorithms to maximize accuracy and reliability while minimizing resource use. Finally, since ntpdate does not discipline the host clock frequency as does ntpd(8), the accuracy using ntpdate is limited.

OpenBSDs variant, OpenNTPD, finns i MacPorts.

Och, som nämnts, lägg till några publika servrar i listan så att den kan synca över Internet oavsett var du befinner dig. Det enda som händer när datorn inte är ansluten alls är väl att ntpd gnäller lite i loggfilen.

Det är i alla fall ~5 gånger så snabbt som blåtand, för att se positivt på saken.
Det är likadant med min K800i.

Man får hoppas att vi får funktionaliteten inbyggd i Leopard. Det finns ju i Vista.

Hm, ls visar ju att det finns 7 respektive 66 hårda länkar till katalogerna. Normalt har de ju 2 + antalet filer de innehåller. Men det kanske beror på något Filevault gör?

Kanske är filsystemet inte är riktigt friskt? Prövat att verifiera partitionen med skivverktyget?

Det verkar finnas gott om kommersiella program för det i alla fall. Förutom BluePhoneElite som nämndes finns MegaCellX (fult GUI men funkar, 20 dollar) och PhoneAgent (inte testat än, 30 dollar).

MacBook Pro-sidan är allra finast, tycker jag. "Ingen detalj är för obetydlig." Längre ner på samma bild har de lyckats översätta "optical digital/headphone" med "optiskt digitala hörlurar".

Lustigt nog har de översatt det korrekt på MacBook-sidan.

Ursprungligen av DeeJam:

Konstigt att jag har sökt flera gånger efter något som antagligen inte är meningsfullt.

Det jag menade var att om man vill bläddra omkring och studera mer än ~30 processer hinner listan ändå förändra sig innan man är färdig. Att titta enbart på mitten av listan, när den ändrat sig, utan att ha en aning om vad som ligger ovanför eller nedanför i sorteringen föreföll inte så meningsfullt. Men det kan ju tänkas att det bara vittnar om min begränsade fantasi.

Om det är något specifikt man vill ha fram kan det säkert fixas med ps och lite pajpande. Eller med Tychos förslag om omvänd sortering, om det är de nedersta processerna man är intresserad av (vilket du tydligen inte var).

Top visar ju en ögonblicksbild av processerna varannan sekund. Eftersom listan ändå kommer se annorlunda ut efter två sekunder är det kanske inte så meningsfullt att kunna bläddra i den.

För att få en bläddringsbar lista på alla processer kan man alltid köra ps:

ps auxw|less -S