Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
martingee

martingee

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Använder min iBook till det mesta. Är snart klar lärare.
  • Registrerad 2006-12-07
  • Senast aktiv 2008-11-22
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen martingee har skrivit i forumet.

1

Tack för tipset!
Det är ju lite klurigt med överföringshastighet... USB 2.0 ska ju vara snabbare än FW 400 i teorin (480mbps vs. 400). Men man vet ju inte säkert om man (jag) inte provat själv. Det får bli en Firewire- hårddisk.

Hej!

Jag sitter med en ibook G4 (1,33, 512Mb) och vill redigera film i imovie. Eftersom min interna HD endast är på 40GB vore det skönt att ha råmaterialet till filmen på en extern HD, och redigera filmen därifrån. Är det någon som har erfarenhet av detta? Är det över huvudtaget möjligt (jag tänker till exempel på klippens storlek, överföringsdhastighet, datorns prestanda, osv.)? Vilken externa hårddisk bör jag i så fall skaffa? Måste man ha Firewire?

Tacksam för svar

Jag har också en ibook G4, knappt ett år gammal.
Jag använder en Western Digital Passport, 80GB. Jag kör disken via usb2. När jag överför film ligger hastigheten på ungefär 10 mb/s, vilket jag tycker är helt okej.
WD Passport 120GB är kanske någon hundralapp dyrare än den du talar om. Den är dock liten, uttalat kompatibel med mac, och kräver ej firewire, vilket gör det enkelt att flytta filer mellan alla typer av datorer. Använd den dock inte med tidigare OS än OSX. Jag testade, vilket resulterade i en krasch. Jag fick en ny disk efter att ha pungat ut med 200. Sedan dess har disken fungerat problemfritt i 10 månader. Kan rekommenderas.

1