Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Trismegistus

Trismegistus

Medlem
  • Plats Västerås
  • Registrerad 2006-12-21
  • Senast aktiv 2010-09-02
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen Trismegistus har skrivit i forumet.

1

Tjenixen

Fick i förrgår ett mycket intressant problem med min 20" iMac Alu som jag inte hittat någon riktig lösning på.

När jag slog på datorn möttes jag av ett halvhögt konstant surrande/pipande ljud från datorn. Min första tanke var att det var fråga om något av de "klassiska" problemen med fläktarna eller hårddisken som börjat föra oväsen - men icke.

Det visade sig efter lite lyssnande, vridande och vändande på burken att ljudet kommer från själva skärmen. När jag drar på ljusstyrkan till max så upphör oljudet helt och datorn blir knäpptyst. Likaså om man drar ner ljussyrkan till 5:e och 6:e steget från botten.
I alla övriga steg vid regleringen av ljusstyrkan med F1 och F2-tangenterna så börjar datorn surra/tjuta igen.

Givetvis har jag nu maxat på ljusstyrkan till max för att slippa ljudet - men på bekostnad av att datorn är tyst när jag arbetar med den så har nu samma ljud istället dykt upp direkt när skärmsläckaren sätter igång....

Är det dags att ta datorn under armen och vandra ner till närmaste Mac support, eller rör det sig måntro om någon ren inställnings-sak som man kan åtgärda själv?

Tack på förhand

Det verkar som om Apple har någon sorts problem med komponenterna - jag fick i.a.f. det till svar när jag för sjuttio-elfte pratade med Customer Relations idag i min egen lilla iMac-såpa.

För min del rör det sig om min andra utbytes-iMac (20" 2,4 GHz, 2Gb) som beställdes den 26 oktober. Som vanligt när man pratar med Apple så är alltid den första anledningen till eventuella förseningar att det rör sig om ett "specialbygge" - i det här fallet dubbelt med minne.
Dock så frågar man sig hur det kan ta så mycket längre tid bara för att dom ska stoppa i ett extra RAM-minne. Det är ju inte så att jag begärt att få datorn klädd i 24 karats bladguld...

1