Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gabriel.fjellander
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning Är nygammal mac-användare. De första två datorerna i föräldrahemmet var macar och jag införskaffade julen 07 en macbook. Den är numera såld, och jag sitter istället på en iMac, iPad och iPhone.
  • Registrerad 2006-12-22
  • Senast aktiv 2015-08-14
  • Antal inlägg 1260

Foruminlägg

De senaste inläggen gabriel.fjellander har skrivit i forumet.

Tack Ida för artikeln! Det är ett litet syftningsfel (alternativ faktafel) i den. 35 % av de nyanställda är kvinnor, inte av det totala antalet anställda.

Jag tog en bildruta ur nya trejlern.

Ursprungligen av BlackSmp:

Är det någon som har hittat emojen med vulcan "split fingers"? Jag letar den men hittar den inte.

Spock-emojin finns i typsnittet men inte på tangentbordet. Om du kopierar in den: ? så ser du den i iOS 8.3 och Mac OS 10.10.3 men du kan inte skriva den utan att kopiera den. Vill du använda den mycket kan du klart lägga in ett kortkommando för den.

Ursprungligen av reboot81:

Mottagaren strömförsörjs från en 6V adapter (enligt bruksanvisningen). Dock står inte sändarens utskrivet, men på bilder så ser de likadana ut...
Jag hade köpt (jag ska till NoN på måndag....), mätt upp vad medföljande adapter matar ut, skaffat lämplig batterihållare (39780 är fin men ger bara 4x1,2v), kopplat sladd och passande kontakt.
Powerpack för mobiltelefoner via USB ligger på 5V.

Tack! Något sådant tänkte jag mig ja. Ser ju bra ut! Men är inte AA-batterier på 1,5 V? Varför ger 39780 då bara 4x1,2V?

Uppdatering: Nu förstår jag. Du tänkte uppladdningsbara batterier? Såg nu att de ligger på 1,2 V.

Detta är kanske OT, det inser jag. Blir någon moderator sur får hen gärna flytta tråden alternativt stänga den.

Jag har funderar på att köpa en sån här babyvakt. Den är billig och verkar bra. Dock har jag förstått det som att enbart föräldraenheten är batteridriven och att babyenheten måste vara kopplad i vägguttag. Hur svårt tror ni att det skulle vara att med enkla medel (dvs med grejer man kan köpa på Kjell och company och Clas Ohlson) fixa nån slags extern batteridrift till den? Jag vet inte hur transformatorn till den ser ut, men gissningsvis går inte babyenheten på särskilt många volt och ampere. Tror ni det går att få den att köra över USB-port? Då kan man ju isf köra med något sånt extrabatteri till telefoner med nån crazy adapter. Eller finns det något annat smidigt sätt, tror ni?

Jag är inte så sugen på att lägga ett bilbatteri i barnvagnen men i övrigt är jag öppen för förslag!

Härom dagen släpptes appen Datamängd där du kan logga in med inloggninsuppgifter från din operatör och på så vis hålla koll på hur mycket data du använder. Den genererar en widget i idag-vyn. Väldigt lättanvänd och ett smidigt sätt att hålla koll på sin förbrukning. Kostar 9:-. Länk: https://itunes.apple.com/se/app/datamangd/id9...

Transparensinfo: jag känner han som har gjort appen.

Det där lära bara vara ett aprilskämt, läste jag på Daring Fireball: http://daringfireball.net/linked/2014/05/08/a...

Med tanke på vad tråden gäller är det möjligen opassande, men det enklaste vore kanske om någon vänlig skäl kunde hjälpa via någon vnc-tjänst? Alltså att man på avstånd kan styra musen och tangentbordet och kolla lite grejer. Det går ju att göra via Skype, t.ex. Det skulle nog gå både enklare och snabbare än att posta i forumet fram och tillbaka.

Det är fantastiskt! Som jag har längtat!

Ursprungligen av klarabara:

I min familj ger vi egentligen inte julklappar längre men jag vill göra ett litet undantag. Min pappa har nu både iphone o padda (ios 6 på bägge) och jag skulle vilja inviga honom i appstore med ett presentkort!

Men jag tror inte det räcker hela vägen, utan jag skulle vilja ge honom en app som han får ladda ner själv.

Kan man göra det?

Vad kan ni rekommendera?

Han bloggar men är i övrigt ganska analog, konstnär. Han tyckte imessage-valen jag gjorde var kul men är i övrigt lite anti teknik. Tar sig ur det genom tex bloggandet och att skicka bilder. Photostream och instagram är nono.

Något förslag?

Jag gillar verkligen Paper by FiftyThree https://itunes.apple.com/se/app/paper-by-fift... Jättetrevlig målningsapp. Tyvärr är den gratis och har funktionalitet som en in-app-purchase, och de kan man inte ge bort som gåva.

Kanske Day One? En fin dagboks-app. https://itunes.apple.com/se/app/day-one-journ...

Ursprungligen av raubas:

De har onekligen en bra affärsmodell (för sig själva) Det besvarar ju lite frågan, för min tanke var att många appar som görs som appar mycket väl skulle kunna göras på något annat sätt, tex via webben. Lite 'hippt' med att göra appar, nu är ju svt ganska duktiga men de släppte ju först appar, men kom på att det var mycket bättre att bygga en hemsida som funkar på alla mobila enheter ist, så slipper man en massa olika appar för olika plattformar!

Jag är med dig! I det här fallet är det dock berättigat med att göra en native app och inte en webbapp

Ursprungligen av raubas:

Fast om man nu vill sälja till organisationer/föreningar, kan man inte då anta att de förmodligen inte är begränsade till i(nånting) utan kanske har androids också? Och när man ändå inte tänker använda App Store för reklam(för jag antar att man i liknande fall säljer in appen själv), varför ska man då betala 30% (30%!!!!) till apple för att få använda deras plattform som man ändå inte tänker använda? (Du tänker ju sälja den själv och ta betalt på egen faktura.

Är ingen utvecklare, och det beror väl på vad du tänker göra för app, men gå via webben istället? 30% är rätt mycket pengar om du ändå inte tänker sälja via App Store(eller räknar med att sälja in flest en annan väg)...!

Jag vill göra en app som ska släppas i App store, så då måste jag hitta ett sätt för att läsa det här.

Jag kommer göra en android-version också som jag tänker sälja på ett liknande sätt. Får se exakt hur det ska gå till, men Google brukar vara lättare att ha att göra med än Apple i de här avseendena. Men tanken är att föreningarna får göra en lista över vilka som ska ha vilken sort, iOS/Android, och vilka mejladresser de har. Sen får jag lösa det. Visst är det på ett sätt surt att ge 30 % till Apple, men det är så det funkar. Det går inte att komma runt.

Ursprungligen av John A:

Om Apple inte vill att du ska kunna göra så där så kommer de att se till att du inte kan göra så där, även om det kanske råkar vara tillåtet just nu.

Det ligger nåt i det. Men jag googlade lite till och hittade detta blogginlägg: http://journal.darkskyapp.com/2012/kickstarti... De gjorde något liknande. Så det verkar som att det är ok. Jag snuvar ju inte Apple på några pengar, de får sina 30 % hur som helst. Vi får väl se, helt enkelt!

Ursprungligen av kenjon:

Är det inte ett maximum av 200 st man kan ge bort på det sättet?

Är det? Var hittar du det?

Jag håller på att utveckla en app där jag hoppas att organisationer och föreningar kommer vilja köpa den i stora volymer, t.ex. till alla anställda eller frivilligt engagerade. (Jag vill inte riktigt säga vad det är för någon app så jag blir inte mer specifik än så, förstår att det låter lite märkligt). Men givet det, att man kommer vilja köpa den i stora volymer. Jag har funderat lite fram och tillbaka hur man skulle kunna åstadkomma det. Volume Purchase Program finns ju inte i Sverige än, liksom.

Men så har jag kommit på den här lösningen: Säg att jag skapar ett iTunes-konto knutet till min firmas kreditkort. Sen erbjuder man organisationen att skicka mejladresserna till de man vill ge appen till och sen sitter jag eller någon annan och ger bort appen som gåva till de mejladresser som jag fått av dem. Sedan skickar jag en faktura till organisationen på beloppet eller kanske med en viss mängdrabatt och så betalar de den till mig.

Jag har kollat igenom alla villkor för tjänsten, både för utvecklare och för iTunes-kunder men hittar ingenting som skulle hindra mig. Kommer ni på något som gör att jag inte skulle få göra såhär? Eller tror ni idén kommer funka?