Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
n00bkillaz

n00bkillaz

Medlem
  • Plats Sundsvall
  • Sysselsättning -
  • Registrerad 2006-12-24
  • Senast aktiv 2014-02-27
  • Antal inlägg 457

Foruminlägg

De senaste inläggen n00bkillaz har skrivit i forumet.

Helt slumpmässigt dök den här ikonen upp i min statusrad uppe till höger, i OSX. Jag syftar på telefonluren näst längst till vänster. Någon som vet hur jag får bort den? Struntar eg. i vad den betyder, vill bara inte ha den där. Har inte gjort något särskilt som kan ha fått den att dyka upp heller, så vet inte varför det skett.

Väsktillverkaren Booq finns representerad lite varstans i Sverige, tyvärr dock inte med alla modeller. Jag, som är intresserad av en modell kallad Boa Shift, undrar om någon av er kan tipsa om hur jag får tag i en sådan utan att beställa via USA och betala extra avgifter. Någon som vet? Dessvärre svarar ingen av nätbutikerna på mail, så kan ni t.ex. tipsa om fysiska butiker som brukar vara villiga att hjälpa till, och som säljer Booq, vore det välkommet. Tack.

Ah, ok. Ja det kan ju förklara pc-biten. Ja, det måste jag gjort; den går bara att sätta i på ett vis och den startar ju när USB sätts i.

10.4 på lösa disken, oklart med Macbooken, kanske 10.6. Bör man leta efter nån särskild partnerdator, tror du?

Fick ut disken igår, monterade i länkade kabinettet. Men den vill inte mounta till en Macbook. Kopplad till en Win PC, med nåt slags nfs+-program för Windows, känner datorn att lagringsenhet är ansluten, men den kan "inte initiera" disken eller liknande. Nån som kan hjälpa?

Nån som har en aning om vad som hänt med iBooken förresten? Bara nyfiken.

A just det, bra. Då får jag köra på det, då. Har haft en dator vars disk pajat förut och detta kändes inte som samma typ av fel, så jag tror disken är funkis. Tack! Folk som ev. har mer input - kör på, bara.

Men då kör jag den här ibook-disken som en extern disk till en annan Mac, då? Är det tanken med ovanstående? Tack.

Tackar. Jag har det här Filevault påslaget, påverkar det något?

Ja, jag vet, en iBook från 2004 är väl inget å ha. Nej, och jag har haft en Air i fem år som primär dator, men iBooken har fått tjäna som backup (t.ex. när Airens disk pajade) och har så gjort med den äran. Nu har jag dock fått ett problem med den - den är död. Alla tillbehör är original och den har aldrig strulat förr. Såhär gick det till:

Satt och jobbade med den, strömmen i. Plötsligt lät den sådär "piuww" som den låter om man force-quittar med strömknappen, och bara dog ner i svart. Nu svarar den inte på strömknappen, varken med eller utan batteri på plats. Om den pajat är struntsamma men behöver grejer på disken som inte är backupade. Vad kan ha hänt och hur får jag tillbaks grejerna på disken enklast möjligt?

Fråga på om jag glömt inkludera nån info här ovan. Tacksam för snabb hjälp från folk som ev. haft samma problem.

Bra svar bägge två, tack! Jag antar att receiver-behovet kommer sig av att Apple tv inte förstärker ljudet då? Så jag behöver ampa upp det med den lösningen? Tack igen, verkar hyfsat lovande, detta.

Ok, tack för svar. Ska göra det. Med "en massa annat" menade jag i princip alla möjliga små märkliga beteenden som i största allmänhet fått mig att tro att något är fel. Svårt att sätta ord på exakt vad just nu, men det verkar hursom som att inlämning och ersättning är "väg att gå" här. Återigen tack.

Jag är intresserad av Airplay-spelare (integrerade högtalare/förstärkare typ Zeppelin, Nocs etc.) Men helst skulle jag vilja hitta en vettig lösning som även funkar för film. Såhär tänker jag:

Jag vill kunna spela musik (Spotify) i Airplay-högtalarna. Jag vill kunna göra detta utan att ha min dator på. Mobilstyrning vore önskvärt.

Jag vill också kunna få ut filmljudet i högtalarna. Bilden på teven men ljudet i Airplayhögtalarna alltså. Även detta utan att ha datorn på. Idealiskt vore att ha filmerna på en extern disk eller liknande. Filmerna KAN streamas men om de går via kabel till teven är det helt okej också. Vill för övrigt även ha ett vettigt filstöd.

Det finns ju en del externa usb-diskar som även har hdmi ut och en enkel fjärr (samt bra filstöd). Men de har ju bara hdmi ut, inte analogt ljud. Så de går inte att köra på exv. AUX in på en Airplay-kompatibel högtalare.

Är det jag vill åstadkomma överhuvudtaget möjligt idag? Och i så fall, hur ser mina "options" ut?

Fuktskadade gamla Iphone 4:an, fick en ny. Ny som i ny-ny telefon, inte lagad. Sedan jag fick den är det så mycket knas så jag vet inte vad. Låt mig förklara:

Har haft den i dryga veckan och den har haft grava problem med att hitta nätet hela tiden. Först trodde jag det var p.g.a. masterna - var faktiskt något bekräftat fel ett par dagar. Men mitt strul har fortsatt även efter att masterna blev fixade av Telia.

Enkelt uttryckt kan man säga att den söker nät hela tiden, men sällan hittar det. Detta resulterar i att jag sällan kan ringa ut och vice versa för folk som ringer in. Batteriet drar slut fort också, antagligen för att mobilen hela tiden söker. Senaste par dagarna har det även börjat strula en hel del annat - bl.a. går mobilen inte att stänga av.

Det är alltså en helt ny lur osv. Någon som har någon som helst aning om möjlig förklaring, eller är det bara att lämna in den på Telia igen (och bli utan en vecka till... ) ?

Tack.

Mm, det verkar så. Får leta runt och se vad det finns för möjligheter. Blir för dyrt att laga antar jag, med tanke på att de skulle ha 2.000 för att byta batteriet när jag frågade om det, och detta lär ju knappast bli billigare. Men det vore ju kul att rädda lite mail och bokmärken etc.