Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Pelleman

Pelleman

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2003-01-04
  • Senast aktiv 2009-02-19
  • Antal inlägg 325

Foruminlägg

De senaste inläggen Pelleman har skrivit i forumet.

Vägrar fortfarande fungera. Grannarnas olika Netgear hittar den men inte min. Det är inte det att den inte kan ansluta utan den kan överhuvudtaget inte "se" routern. Den kommer inte upp i listan.

Ursprungligen av Zimmerman:

Varför köpte du "gamla" SD9 och inte SD100?

Enbart av ekonomiska skäl. SD100 är 2000kr dyrare och det är en jäkla massa pengar om man försöker hanka sig fram på studielån och extraarbete.

Jag har gjort slag i saken och köpt en Panasonic SD9, vägledd av denna tråd.

Känns skönt att läsa Zimmermans inlägg. Äntligen någon som skriver inlägg med lite trovärdighet i. Det finns en otrolig massa självutnämnda experter som tvärsäkert hävdar ditt och datt och ju mer man lär sig själv så inser man att de egentligen inte vet ett skit.

Kort och sammanfattningsvis så kan man säga att kameran fungerar utmärkt och är lättanvänd på alla sätt. Den lirar hur bra som helst med iMovie 8. Det enda jag skulle vilja gnälla om är inspelningskvaliteten vid dåligt ljus. Detta är ju inte specifikt för just den här kameran utan verkar gälla alla HD-kameror. Jag hade klart för mig att det skulle vara taskig kvalitet vid dåligt ljus men jag trodde att man då menade i det närmaste mörker. Man kan väl säga att normalbelysning inomhus kvällstid (utan dagsljus genom fönstren) inte räcker till. Det blir rent uselt. Nu är jag iofs kräsen (det står en Swarovski 8,5X42 och en Hensoldt 8X30 kikare bredvid datorn för tillfället) men jag blev ändå förvånad.

På onsdag sticker jag till kokospalmerna i karibien och skall testa att filma lite där. Kanske lägger upp något på Youtube. Ljuset lär det inte vara något fel på iaf...

Ursprungligen av JoeyKiller:

Tänkte bara göra er uppmärksamma på att dom har släppt en bil/båt laddare med magsafe kontakten nu. den kostar runt 500 kr och är ett givet köp till båten. Såg den på media markt för nån vecka sen.

Är det en Apple-produkt eller eftermarknads?

Jag har, trots trixande, fortfarande inte fått igång skiten. Den ser helt enkelt inte nätverket. Vansinnigt frustrerande..

Har senaste drivisarna för Airport och routern. Har även testat att låta routern bara köra tex g-standard.

Är ju jävligt märkligt att den överhuvudtaget inte ser nätverket. Alla andra datorer ser det ju direkt och ansluter utan problem.

Intressant att ingen har någon erfarenhet av detta. När man googlar runt så visar det sig snabbt att Macbook har stora problem med WiFi. Helt otroligt att Apple släpper ut produkter som inte klarar av vedertagen standard. Skall man reklamera datorn???

Problemet är inte routrarna i sig utan Apple. Jag har en Netgear men min Macbook kan inte upptäcka den. Alla andra datorer (MS XP, MS M6 m.fl) kan ansluta till nätverket men Macbooken kan inte ens se nätverket. Uselt!

Installerade precis en trådlös bredbandsrouter från Netgear (108Mb/s). Min HTC-telefon med Win Mobile och barnens PC hittar nätverket direkt och ansluter utan problem. Min splitt nya Macbook kan däremot inte upptäcka det överhuvudtaget. Skitskumt.

Någon som har någon idé?

Pratade med säljarna på 3 och de kommer att börja sälja iPhone efter årsskiftet. De har fått se den internt men det tar tydligen ganska lång tid att gå igenom och 3-branda telefonen.

En iPhone som streamar musik och hd-video?

Hur många hårddiskar kan man proppa in i en Sawtooth?

Japp, det gör det. Om någon stackare funderar över samma sak i framtiden så gäller följande;

Starta Skivverktyg (disk utility), klicka på bränn och välj .iso-filen. Sedan sköter det sig själv, i princip. Skivan blir bootbar.

Nyckelord för sökningar: dvd bränna iso dmg mac os

Om man, rent hypotetiskt givetvis, skall bränna en .iso-fil av valfritt OS till DVD - hur gör man då? Har läst tidigare att det kan vara ganska meckigt att få det att funka.

Adda-fläkten (80mm) är i princip helt ljudlös. Man måste inspektera visuellt för att se om den är igång. 120mm Papst-fläkten däremot låter en del men det kanske är oundvikligt med tanke på att den är stor som en skördetröska.

Usb-kortet köpte jag på Computer City. Det var bara att trycka i och funkade direkt.

DVD-brännaren (NEC) var samma sak. Bara att trycka i. Tankade ner Patchburn (eller vad det heter) och installerade Toast 7.

Vidare måste jag säga att hastigheten på den gamla spisen är förbluffande hög. Vid "normalt" bruk, dvs surfning, musik & film så känns den lika pigg som min iBook 1Ghz. Skillnaden är försumbar.