Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Husaby

Husaby

Medlem
  • Registrerad 2003-02-06
  • Senast aktiv 2014-08-13
  • Antal inlägg 193

Foruminlägg

De senaste inläggen Husaby har skrivit i forumet.

ML 10.8.4
Hyr in mig på en Exchange-server, tror att det är 2003.

Jag har en grupp i Kontakter. I den finns ett antal kontakter. Jag vill ta bort några av dem inför ett kommande mailutskick.

Om jag markerar en kontakt i gruppen och trycker backspace så frågar maskinen om jag vill radera kortet, och det vill jag ju inte,

Om jag markerar en kontakt i gruppen och går till menyn "Redigera" så är "Ta bort från grupp" grått och går inte att välja.

Jag kan dock markera en grupp, och via menyn "Radera mapp" för att ta bort gruppen.

Hur tar jag bort ett kort från en grupp, utan att radera det?

/M

Jag vill kunna skapa en grafisk presentation av mappstrukturen på min håddisk.

Det skall innehålla samma information som "tree" (terminalkommandot, som jag alltså känner till), men med mappsymboler etc.

En enkel idé är förstås att skapa en bra "vy" i Finder och göra en skärmavbild av den. Men jag tänker att det kanske finns någon mjukvara som kan lösa detta?

/Magnus

Jag kopplade in min iPad (4) i min mac efter att ha dragit ned Itunes 11. iPaden är ny för dagen, så det var första synkroniseringen via USB. Egentligen behövs det ju knappt synkroniseras via kabel längre, men jag ville få över några filmer (som jag ärligen köpt på DVD och rippat med Handbrake, inga svartkopior här.)

Itunes frågade då om jag ville ställa in Ipaden som ny, eller återskapa den från en tidigare säkerhetskopia av min iPhone. Inga andra alternativ fanns.

Efter lite googlande valde jag att "ställa in den som ny" och tänk: ingen information försvann, och därefter kunde jag ställa in detaljerna kring vad jag ville synkronisera etc.

Kanske inte helt logiskt, tänkte jag. Och delar med mig av erfarenheten här.

/Magnus

Tack!

Det var ju enkelt...

/M

Min jobbmail körs på en Exchange-server. Som jag inte har någon kontroll över.

Med jämna mellanrum får jag mail om att mina 1GB är nästan helt upptagna. Då rensar jag papperskorgen, och tar för hand bort en massa mail med bilagor i inkorgen respektive skickat.

Idag fick jag ett erbjudande från MacUpDate om ett program som arkiverar mail från Exchange om jag kör Entourage eller Outlook, men det gör jag ju inte. Annars verkar ju tanken god.

MacUpdate Promo - Entourage Exchange Accounts Optimizer 2.0.0 for $12.49 - 50% off

En massa googlande har inte gett något resultat. Inte heller sökning på 99mac.

Finns det någon funktion i mail.app för att dra ned mail från servern och spara dem lokalt i stället?

/Magnus

Ursprungligen av ibish:

Nu frågar jag inte det här för att vara dryg, utan för att jag är uppriktigt nyfiken.

Har inte distinktionen mobil och fast telefoni spelat ut sin roll? Finns det verkligen folk som fortfarande bryr sig om de ringer till en mobil eller fast telefon? Är det ens värt besväret att försöka göra något åt saken? Varför inte använda Skype, det fungerar väl som ett nummer som alltid är med dig när man betalar för tjänsten?

Tror att operatörerna kan ha/hade tjänster där ditt fastna nummer kopplas till mobilnumret (inte att det hänvisas, utan att ditt fasta nummer enbart existerar under ditt mobilabonnemang). Då blir det iofs inte begränsat enbart till wifi-nätet.

Det där är inte en dryg, utan en relevant fråga. Det handlar liksom om att "släppa sargen".

Men det visar sig att äldre släktingar t ex gärna vill ringa "hem" till oss, och inte skypa. Så jag gör bedömningen att jag vill behålla hemnumret ett tag till.

Vi är ju flera som delar på hemnumret också, så det funkar inte att helt släppa det även om vi alla har mobiler. (Jag kunde ju vidarekoppla hemnumret till en av våra mobiler, men det funkar ju inte om den som ringer söker en annan än den som får samtalet då.)

Tack för det!

I så fall är det alltså IP-telefoni, och inte med dedikerad bandbredd i vårt stadsnät?

Och så måste jag välja en tjänsteleverantör som stödjer SIP?

/M

Om en vecka eller två blåser de in min fiber.

Jag tänkte då sluta köra telefoni via koppar.

Jag vill att vi skall kunna använda våra Iphones som "trådlösa telefoner" via WiFi då vi är hemma.

Att vi behöver köra någon app i våra Iphones förstår jag, kanske behöver vi också någon "burk" till utöver routern?

Exakt vad jag skall googla eller söka här på forumet är oklart, men jag har försökt med olika kombinationer av fast telefoni, Iphone med mera, samt WiFi och SIP utan att lyckas.

Är det någon som kan tipsa om en lösning?

Edit: Vad jag vill är alltså att de som ringer oss skall ringa på vårt vanliga hemtelefon-nummer och att vi skall svara i våra Iphones då vi är hemma, inom räckhåll för vårt WiFi.

/Magnus

Jag har löst det genom att publicera sidan, och ändra i den html-koden.

/M

Ett snabbt förslag: Dra ned och installera om Flash.

Före det kan du pröva YouTubes testversion med så kallad html5, om du googlar på "youtube html5" så hittar du sidan där du kan koppla på html5 i stället för flash. Om det funkar med html5 i stället så är det säkert något med Flash.

Cult of Mac bidrar med lite tankar:
De anser att man klarar sig på 128GB: How To Make The Most Of Your New MacBook Air’s Solid State Drive… The Right Way | Cult of Mac
De visar att man kan uppgradera SSD: Good News, DIYers! New MacBook Airs Have User Upgradeable SSDs | Cult of Mac

Jag tycker att frågan som kvarstår är om jag skall ha 11 eller 13 tum. Skall dra till Palle på PowerPC och kolla in det IRL.

/Magnus

Det kan vara så att din version av VLC inte är uppdaterad, eller att du kör 32-bitars VLC och 64-bitars Handbrake.

Ladda ned en ren 64-bitars VLC om du har 64-bitars HandBrake.

/M

Vad blir adressen?

/Magnus

Ursprungligen av Kottemannen:

Jag gjorde något liknande i höstas och trodde att det gått iväg. Problemet var att det funkade perfekt till kollegor (vår server) men dessvärre inte till dom som låg utanför vår domän. Fick skicka manuellt dvs en och en. Så kolla en gång till. Snyggt och välskrivet script

Jag prövade att "mailbomba" några väl valda vänner på olika domäner. Det funkade t ex till gmail.

/M

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Vill bara ge dig lite beröm för det friska mod med vilket du tog dig an, och löste uppgiften. Det är många som tror att applescript är oöverkomligt svårt, men det är just för den här typen av uppgifter som det är oslagbart produktivt.

Pga. av lite oberäkneliga buggar i Mail vill jag dock råda dig att kontrollera att mailen verkligen gått iväg. Du borde också vinna en del prestanda på att inte skicka ett mail i varje loop, utan istället bara skapa dem och efter loopen skicka alla mail på en gång.

Tack för det! Jag har ett förflutet som programmerare, men det var på åttiotalet...

Jag har noterat att det är lite lurigt med mail, så tack för det tipset också. Jag har testat på ett gäng kollegor, och mailen verkar gå iväg.

/Magnus