Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
klasherder

klasherder

Medlem
  • Registrerad 2003-04-11
  • Senast aktiv 2011-09-19
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen klasherder har skrivit i forumet.

Jag har inte riktigt förstått hur man gör när man "öppnar" portar osv. för att BT skall kunna ladda ned så fort som möjligt. Finns det någon som kan förklara detta för mig?

När jag bränner avi-filer på min iMac Intel står det att valideringen inte funkar och att jag ska bränna en ny skiva. Detta händer gång på gång, vad ska jag göra? Jag använder inte något speciellt program för bränning utan direkt i Finder.

Jag har precis fått min iMac Intel 20". Den är fantastisk, endel program kör sig ibland dock, främst VLC och Quicktime. Har läst lite om det och det varkar vara ett fel som uppkommer då och då på de flesta iMac Intel. Den är tyst och fin, inget att klaga på.

jag installerade Betan igår, funkar perfekt! Snyggt som fan med Frontrow!

Ursprungligen av Mats Börjesson:

DivX 6 till min Intel iMac funkar fint, men dom andra codecen kan man glömma fungerar till intel datorerna, men det är bara en tidsfråga innan det kommer nya.

Det vanliga Divx 6 inte betan eller?

Ursprungligen av kenny:

ja jag har lite samma fråga.. det vekar ju som att codecsen inte finns för intel än.. så jag får köra vlc sålänge.. men det vore skönt om qt kunde spelat iaf xvid och divx..

Vadå? Funkar inte xvid och divx till QT på Intel?

Om jag förstått det rätt är det väl så att man behöver de rätta codecsen för att QT skall kunna spela samma typer av filer som VLC. Speciellt nu när jag har fått min nya iMac med Frontrow (man vill ju kunna styra den enbart med fjärrkontrollen).

Min fråga är vilka codecs behövs? Och var finns dom?

Jag funderar på att köpa Lacie Brick 250 gb. Är det någon som vet om denna är lika dan som Lacies Porsche-modell dvs. dålig.

Tack för svar

Är det någon som har koll på Lacie Brick (Legobit)?

Ursprungligen av Niklas Brunberg:

Jo, det hade ju definitivt inte varit fel med fler spel på Mac:en. Vem vet, spelutvecklarna kanske tycker att det är värt att utveckla sina spel på Macen nu när det sitter en Intel-processor i den och att det därmed blir mindre jobb och därmed billigare för dem? Om ett år eller så vet vi bättre om det är fallet.

Hoppas hoppas...

Jag har också PS2, som jag spelar på ofta. Men det är en stor skillnad på konsoler och PC-spel. Jag är helt övertygad om gapet skulle täppas igen av Apple skulle de vinna alla fighter mot Microsoft, iallafall på hem-pc-marknaden.

Jag och många med mig VILL spela på vår dator, det går inte riktigt att jämföra konsol med PC-spel.

Japp det klart, synd bara.

Problemet kvarstår, inga spel, inget kul.

Jag tror inte vi talar om samma sak. Jag talar om att vinna marknadsandelar dvs. nya användare dvs. unga människor. Huruvida MacOS är tillräckligt kraftfullt eller inte spelar ingen roll för en ny användare av en Mac, det räknar man väl med. I alla fall jag.
Det enda Jobs talar om är ju den digitala livsstilen och användarvänlighet. Och hur datorn håller på att ta över TV och stereo etc. Ska man då behöva en PC för att spela spel - stort misstag.