Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Colanders

Colanders

Medlem
  • Registrerad 2003-01-30
  • Senast aktiv 2007-04-20
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen Colanders har skrivit i forumet.

1

Operativsystemet jag använder är Windows 98 SE.

Ska prova att köra keyboard och MIDI-kabel på en annan dator, efter att först prova något slags MIDI-informationsprogram (Midi-OX) som jag fick tips om på annat håll.

Återkommer efteråt!

Det verkar inte bli något slut på det här... Tänkte i alla fall försöka ta i tu med det igen.

Jag har provat att köra MIDI-sequencer i Cubase SX Demo (vill inte köpa mjukvara innan jag vet att hårdvaran fungerar), och den gröna mätaren indikerar att kanalen/spåret tar emot midimeddelanden från min keyboard. Mätaren rör sig som den ska när jag trycker på tangenterna.

Problemet är dock att det som spelas in i MIDI-spåret är "skräp", korta och extremt långa toner, som ligger mycket lägre än de jag spelar på keyboardet. Tonerna är inte de rätta över huvud taget, men spelas i datorns MIDI-synth upp med rätt instrument.

Betyder det något att sequencern reagerar (genom att skriva en jättekort not över alla noter samtidigt) när jag ändrar ljud i keyboarden från vanligt till "advanced"?

Finns det ingen som har varit med om något liknande?

Jag provade med en Microsoft-drivrutin för "MPU-401 Compatible", men jag var tvungen att lägga till den enheten själv, för Windows hittade den inte när den sökte efter ny hårdvara. Följden blev att den lades på fel I/O-adresser. Jag försökte ställa in den adress som BIOS uppger för min MPU-401, men BIOS-adressen och Windows-adressen är inte lika stora.

BIOS uppger I/O 300-303 medan Windows endast kan ställas in på I/O 300-301. Vad jag förstår så är 300-301 standard.

Hur som helst så fick jag det inte att fungera ("Enheten hittades inte").

Jag ska nu prova att uppdatera VIA-chipset-drivrutinerna.

Jag har prövat att installera de vanliga drivrutinerna efter att jag startat alla ljudrelaterade komponenter i BIOS, vilket inte hjälpte.

Ska se om jag kan hitta några standarddrivrutiner.

Otto; menar du att drivrutinen borde heta något i stil med "MPU-401"?

Jag har nu testat med en vanlig joystick i spelporten, bara för att konstatera att porten fungerar

I BIOS har jag "enablat" någonting som heter "MPU-401" och som såvitt jag vet har med MIDI att göra. Detta hjälpte dock inte.

Jag har inte hittat någon inställning för "Omni" i MIDI-inställningarna för synthen.

Provade att ta bort alla ljudenheter i Enhetshanteraren, och försökte då köra uppdateringen av ljudkortsdrivrutinerna. Där får jag dock samma felmeddelande som tidigare; "AudioNotEnable - entry not found in the string table." Vad är det egentligen som åsyftas i det felmeddelandet?

Lite utförligare beskrivning av felen:
När jag spelar de första tonerna när SoundCheck gått igång får jag felmarkeringar på flera olika kanaler. Efter ett tag så övergår dock detta till gröna markeringar på rätt kanal (kanal 1), och jag kan spela. Jag får dock inte fram något vettigt ljud ur keyboarden.

En gång fick pedalen en mystisk funktion: ingenting hände (bortsett från en grön markering i rätt kanal) när den trycktes ned, men när jag släppte upp den fick jag fram ett ljud som om någon hade slängt ett mynt på marken. Jag börjar undra om datorn och synthen använder samma tabell (eller vad det kan tänkas vara) för MIDI-kommunikation.

Som sagt så fungerar det ypperligt att spela upp midi-filer från datorn på synthen.

Är det synthen som skickar felaktiga signaler, eller är det datorn som tolkar dessa helt fel? Jag har dock svårt att tro att det skulle vara synthens fel, eftersom den troligen alltid sänder samma meddelande för t.ex. "pedal upp". Troligen är det datorn som inte fungerar som den ska.

Kan svaret ligga i felmeddelandet jag får när jag försöker installera de nya drivrutinerna (AudioNotEnable - entry not found in the string table."?

Har provat alla möjliga inställningar på synthen, men ingenting hjälpte där.

Har försökt uppdatera drivrutinerna, men installationen vill bara misslyckas. Ska prova att koppla in en joystick på spelporten och se om den funkar.

Återkommer.

Hej!

Jag har nyligen köpt en spelport-midikabel och kopplat den till mitt Casio CTK-671-keyboard.

Problemet är att jag när jag försöker spela in MIDI i Cubase SX Demo bara får in korta eller gigantiskt långa toner, med olika instrument.

Jag har laddat ner och kört programmet SoundCheck, som hävdar att jag, när jag spelar på keyboardet, ofta får felmeddelanden för flera olika midi-kanaler fastän jag bara använder en kanal (men ibland så fungerar allting som det ska - då får jag rätt signaler och bara på kanal 1).

Dessutom spelar keyboardet upp en massa konstiga läten (i stil med de dovaste tonerna som finns) när jag trycker på tangenterna, när jag har kabeln kopplat datorns midi-ut till keyboardets midi-in. När jag spelar upp midi-filer på datorn med keyboardet som ljudkälla låter allting dock som det ska.

Är det någon som har någon aning om vad det är som är fel? Tilläggas bör att jag aldrig har sysslat med ljud (i alla fall inte midi-utrustning) tillsammans med datorer förut.

Jag kör Windows 98 SE och ljudkortet (som spelporten sitter på) är ett moderkortsintegrerat SB PCI128. Moderkortet har VIA-chipset, om det har någon betydelse.

Spelport-midi-kabeln har ingen extra spelportsutgång som jag har sett på andra kablar. Spelar detta någon roll?

Jag har absolut ingen aning om vad som kan vara fel så jag är tacksam för alla tips jag kan få!

(Eller ska denna diskussion kanske ligga någon annanstans?)

Citat:

citerar:skapades ursprungligen av PF:
Vad vill du kunna göra med datorn? Måste du ha General Midi-ljuden? Jag skulle rekommendera dig att tanka hem demon på Reason och lyssna å leka lite med det.

Reason-demon får vänta tills på måndag då jag har tillgång till bredbandet på skolan.

Jag hade bara tänkt använda ljuden till mina låter som jag asver skapa inom en snar framtid. Idag var jag på Musikpunkten i Täby Centrum och jag har nu förstått att om man kör t.ex. Cubasis så följer det med en massa andra, bättre ljud.

Är det processorn som belastas med att framställa dessa ljud eller är det ljudkortet som producerar dem?

Tack för tipset!

Jag laddade ner ett litet program som hette "AKoff Player" som tillät mig ändra MIDI-instrument.

Kan tillägga att MIDI-ljuden på mitt ljudkort inte var speciellt bra ...

Hej!

Mitt moderkort har ett integrerat ljudkort, och jag skulle vilja lyssna av de olika MIDI-ljuden ett i taget för att höra hur bra/dåligt de låter. Vad ska jag använda för program?

(Jag kör PC med Windows 98)

/Nybörjare tacksam för svar

1