Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Farookh

Farookh

Medlem
  • Registrerad 2003-04-24
  • Senast aktiv 2007-08-17
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen Farookh har skrivit i forumet.

1

Jag ska försöka göra en lång historia kort:

Jag har två systemdiskar på min dator, en för musikproduktion och en för annat. För smidighets skull har jag Cubase installerat på båda. När jag uppgraderade till 2.0 hände något märkligt. Plötsligt spelade det roll i vilken USB-port jag hade dongeln. Och än värre, den port som funkade på ena disken funkade inte på andra och tvärtom. Efter att ha tröttnat på att krypa bakom burken laddade jag ner ett crack och installerade på en av diskarna (den som är för annat än musikproduktion).

Döm om min förvåning när jag insåg att detta gjorde Cubase både snabbare och stabilare. De krascher jag haft med jämna mellanrum har helt upphört. Jag förstår inte logiken bakom detta. Jag trodde kopieringsskyddet var något som bara kördes under inladdningen av programmet, inte något som ligger och maler i bakgrunden. Men hur förklara man annars förbättringen?

Är det förresten lagligt att köra ett crack på ett program man har licens till. Eller har jag redan brutit mot licensen genom att ha cubase på två diskar?

Jag var inte direkt vrålimpad av vocaloid. Funkar säkert till att leka lite med stämsång och körpartier, men som lead är den ju helt oduglig. Enligt min ringa mening. De som gjort demosarna på Zero-G:s hemsida verkar dock vara av en helt annan åsikt, eftersom de använt vocaloid just till leads. Låter som om någon sjunger baklänges.

1