Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Willy Landstedt
  • Plats Söderköping
  • Registrerad 2003-08-21
  • Senast aktiv 2011-10-14
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen Willy Landstedt har skrivit i forumet.

Uppgraderat och det känns positivt, tror att datorn är snabbare.
Har inte upptäckt några problem med något, kör logic 9 och adobe och inget har klagat.

Jag har fem datorer som är sammankopplade via en airport express både vi lan och kabel, använder mig av samma huvudlösenord på alla datorer och kan fritt fildela alla dokument och programvara.
Om du skapar nya användare ovanpå huvudadministratören så kan dessa dela ut sina filer via mappen delat eller välja en mapp som helst som du ändrar behörigheten på via "visa info" då kan dom andra i nätverket använda sig av dessa dokument.
Tänk på att du skyddar nätverket med ett lösenord så att ingen utomstående kan gå in via lan/airport.

Har byt till ny macbook pro och hör fört över alla dokumen och program, men saknar alla automatiska lösenord till dreamweaver och safari nån som har en lösning.

Vad kul,,, tittade på rapporteringen från dakar, såg att den franske BMW föraren använde sin iPhone under tävlingen där han hade fotat någon bil som pajat.
En kompis frågade mig häromdagen om min iPhone, han hade hört att den var känslig för slag och temperatur förändringar. Jag svarade att jag hittils inte hade haft problem.
Kan tillläga att vi båda kör KTM hojar.

Har inte så stor koll på din kofig... men spontant känns det ju så att du istället skall ansluta till din server som vilket server som helst och inte använda dig av ARD.

Jag använder numera mobilme.com och "tillbaka till min mac" och det fungerar utmärkt.

Vad är det som går segt, är duet surfningen eller svarar programmen trögt.
Du har ju flera (surfkrävande) program ex deskmote remote och transmission.

OBS !!!!

Kom ihåg att ha lösenord på datorn så att ingen obehörig "farlig och eller obotlig" trafik kan komma in på Er dator när ni öppnar portar så här.

alltså "malign" trafik som Martin så vänligt skrev.

Du kan ju bara ansluta via IP adressen på Router och i din router får du ju gå in och öppna portar, där ska du ju få upp alla datorer som routern pekar mot när du har anslutit.

Jag vet inte om du har förståt att du måste konfigurera om routern via admin, använd din webläsare och skriv in ex 192.168.0.1, om du exempelvis har en netgear router där kan du lägga till portar till alla datorer.(kolla först vad datorerna har för local IP adress)

Använder du Airport extrem så kan du använda dig av port mappning setup assisant för att lägga till portar som pekar mot dina olika datorer.

Du har ju bara en publik Ip adress ex 217.216.68.211 som leder till ditt modem som är kopplat till din router (ex en netgrear, airport eller d-linkl) därefter ska routern skicka dig vidare till dom datorer som router är kopplad till och som den har öppna portar till.

Fast du kanske förståd detta.

Man skulle ju i routern kunna peka in alla datorer genom att lägga till portar som jag beskrivit tidigare alltså följande:

Du har ex 3 st datorer hemma i ditt nätverk varje dator har i nätverket en egen lokal IP adress ex.
192.168.2,
192.168.3,
192.168.4,

Om du öppnar 3 st portar i din router som all pekar åt respektive lokal IP adress samt öppnar/lägger till portarna i systeminställningar/fildelning/brandvägg på respektive dator bör det ju fungera och när du ansluter via modemets IP få upp all datorer.

Har inte provat det själv men kanske det funkar det blir ialla fall bra motion om du ska springa runt i alla rum och ställa om alla datorer.

Det blir ju lite mycket med portar och så men det viktiga är ju att din router pekar mot din dator, gå in på nätverksinställningar och titta på vad du har för lokal IP adress till datorn. (Det framgår inte hur många datorer du har hemma.)

1. gå in på http://www.findmyipaddress.com/lookup.php där finner du din ip adress som du ska söka på med ARD.
(Den IP adressen kan du ju inte ansluta med i ditt lokala nätverk)

2. Hemma i ditt nätverka ska du ju öppna dessa 2 portar. 5900 och 3283 som du ska peka mot den dator du vill ansluta till ex 192.168.0.3 om det är den tredje datorn i nätverket.
Rotern har då 192.168.1 i nät verket.

3. Du måste också gå in i fildelning och skapa 2 st portar på fliken (Brandvägg) där du öppnar portarna 5900 och 3283.

Undrar vad du har för set up, funkar det i ditt lokala nätverk.

Förklara om du har hemma nätverk och försöker att ansluta via detta eller om du bara ansluter utifrån alltså vi en annan internet anslutning ex grannens eller jobbets.

Tack Tony !

Kanon nu fungerar det utmärkt.

Har försökt på en annan tråd men provar igen.
Har lyckats att få igång ARD (apple remote desktop) så att jag kan fjärstyra alla datorer hemma vi a mitt nätverk. har 2st datorer ethernet kopplade till routern samt 3 st datorer kopplade via airport extrem.

Vad jag vill göra är att komma åt mina datorer hemma när jag är ute och reser och då oftast med min powerbook pro som jag går ut på nätet med 3G modem och ibland via nåt hotells wlan.

Har hämtat IP adressen till mitt modem samt försökt att peka in en viss dator via router admin port 3389 samt 5900, men får ingen kontakt.

Är jag helt fel ute eller finns det någon som har nån liknade lösning eller vet svaret.

Vilka portar ?, jag kör ju både med AP och 3G när jag är ute, jag är ute på nätet men får inte kontakt med min dator.
Har hämtat min Ip adress på "find my ip" men modemet hemma är ju kopplat till en router och i den finns det 2 st trådbunda datorer och 3 st airport kopplade datorer, hur ska jag hitta dessa när jag går in med ipadressen.

MVH Willy

Liten ny vinkling.

Jag vill kunna gå in på mina stationära datorer hemma när jag är ute och reser med min mac book pro.
Kör trådlöst och lina hemma till mina datorer och på det lokala nätverket fungerar det utmärkt.
Men när jag ska gå in via min ip adess utifrån så får jag ingen kontakt.
Hur ska jag skriva adressen ska jag först ha ip adressen och den lokala adressen till dator eller ???