Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sawtooth

sawtooth

Medlem
  • Registrerad 2004-01-03
  • Senast aktiv 2019-01-08
  • Antal inlägg 2331

Foruminlägg

De senaste inläggen sawtooth har skrivit i forumet.

Ursprungligen av keptang:

Vad är det som är segt? Sitter det ingen SSD i så är det det du ska sätta i.

Det är en i3-något som sitter i och jag vill använda den till att köra mjukvarusynthar, så när jag ändå bryter mig in i den för att sätta i SSD tänkte jag byta CPU också. 2 flugor i en smäll, alltså.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Här har du en fingervisning:
https://everymac.com/systems/apple/imac/imac-...

Ah! Tack. Här ska lusläsas.

Hej!

Jag fick en gammal imac 27" mid-2010. Den är rätt trött, så jag funderar på om det går att pigga upp den utan att det blir alltför dyrt. Jag hittade den nedan länkade artikeln om att sätta dit en i7-870, men min fråga är:

Vilken är den raskaste CPU som man kan sätta i utan övriga modifikationer?

https://www.ifixit.com/Guide/Upgrade+iMac+Int...

Hej!

Eftersom jag är gammal uv i 99musik har jag tydligen kvar mitt login från förr i tiden.

Jag har kört Windows de senaste 15+ åren men beslöt nyligen att skaffa en Macbook Pro. Den kör OSX Lion. Och när jag flyttade över en massa filer från en äldre Macbook jag ärvt blev det dubbletter och fnas så jag slängde naivt en massa filer och foldrar i Trash (dock utan att tömma den). Det blev såklart fel och jag tänkte "äsch vad jobbigt, men det är ju bara att återställa och börja om". Men se, det gick ju inte. Jag blev så paff att jag blev alldeles stum. Det är alltså inte möjligt att skicka tillbaka skräp till sin ursprungliga plats med en OSX-maskin, om jag förstår saken rätt.

Så jag tänker att så urbota dumt kan det inte vara, någon måste väl ha skrivit en app som får Apples idiotpapperskorg att uppföra sig lite intelligentare? Så om någon av er Macvetare här kan tipsa mig om en dylik app vore jag otroligt tacksam!

Jag vill poängtera här att det inte handlar om en obetänksam tömning av papperskorgen eller något som enkelt fixas med Time Machine. Jag vill bara ha en smart papperskorg.

Eller vilken synth som helst som kan återge en ren sinuston utan filter? Här har du frekvenstabeller:

http://www.sengpielaudio.com/calculator-notenames.htm

Ursprungligen av Micke F:

Vista stödjer inte _nätverk_ via Firewire. Men "vanlig" FW ska väl inte vara några problem?

Inte meningen att dissa ditt inlägg, btw.

Ursprungligen av Micke F:

Vista stödjer inte _nätverk_ via Firewire. Men "vanlig" FW ska väl inte vara några problem?

Det råder en hel del internetmytologi angående den här frågan. Jag har ingen aning. FW400 funkar fint med min Vistamaskin, har alltid gjort, men när man googlar blir man helt förvirrad. Viss hårdvara funkar bevisligen, andra påstås funka med speciella drivers, andra verkar krångla. Jag har också fått intrycket att FW nätverk är problematiskt, men vem använder det?

Så jag vill jättegärna höra något från någon som i verkligheten testat att använda typ hårddiskar eller ljudkort i FW800 under Vista.

Debatten rasar, ingen verkar veta. Hur ligger det egentligen till? Stöder Windows Vista FireWire eller inte? Finns det någon som har personlig erfarenhet? Teorierna är många men det är hart när omöjligt att få ett konkret svar från någon som faktiskt vet.

Måste du inte importera filerna till Absynths biblioteksmapp? Prova att leta upp den mappen och kopiera över filerna dit. Kontakta annars NI's support via Service Center.

Jag tycker att 99musiks motto ska vara:

Alla ljud är bra ljud!

Ursprungligen av Capeman:

Mein, kunde inte säga det bättre. Skall själv försöka bli mer aktiv, total keyboardimbecill som man är.

Som enapa brukar säga: fan koolt!

Ursprungligen av false messiah:

Jag tror att könsfördelningen delvis indirekt är en följd av att 99musik har en slagsida mot elektronisk musik och syntar, som definitivt är mer mansdominerat än tex singer-songwriter-musik.

Jag skulle, trots att jag är extraordinärt synthnördig, väldigt gärna ha fler icke-elektroniska musiker och absolut fler tjejer. Det är alltid bäst drag på ställen där det är en schysst blandning. För mycket av samma riskerar att bli enahanda. Inte för att det är så nu men visst är vi ganska elektroniska av oss och det kan kanske bli svårt att locka fler medlemmar.

Jag tror definitivt att ett oberoende 99musik har alla möjligheter att fortsätta hålla sin position som världens bästa musikerforum. Jag har sagt det förr och säger det igen, 99musik är det enda forum jag hänger på och det är helt unikt att kunna snacka om allt från bandekon och inspelningstips till politik och humor på ett och samma ställe med så många hyvens människor. Det är just takhöjden, hjälpsamheten och den till 99 procent kamratliga stämningen som gör det så schysst.

Jag vill (som vanligt) slå ett slag för svenska Vember Audio Surge. Den är fantastisk! Och trevligt prissatt dessutom.

Skulle just skriva Melodyne. Men Live-legato verkar ju hur grymt som helst. Tack för tips, FM!

Det låter verkligen schysst! Jag skulle apgärna ha apFX i min PC.