Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mindfire

Mindfire

Medlem
  • Registrerad 2004-01-29
  • Senast aktiv 2006-08-24
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen Mindfire har skrivit i forumet.

1

Hehe, det senare låter som ett alternativ.
Nej detta är inte så jättenoga. Kändes bara som att jag saknade det vid ett tillfälle idag när jag satt och pillade lite med en låt. Så van vid trackers där man kan göra det mesta på varje enskild ton med ett snabbt handlag.

Jo det där har jag förstått mig på. Men du kan ju fortfarande inte påverka en enskild not om du har två noter som spelas samtidigt på det där spåret. Lägger du på panorering där så kommer båda noter som spelas då att påverkas.

Det lutar alltså åt att jag får göra som Encore skrev, liksom jag själv anade. Lägga de noter jag vill panorera enskilt på ett eget spår.

EDIT: Menar givetvis egen kanal, annars blir det samma effekt som överst.

Som jag skrev i en tråd i Min musik-avdelningen så är jag typ helt grön vad gäller styra externa burkar via MIDI-program á la Cubase osv osv.

Jag har nu stött på lite problem som man förr enkelt löste i sitt trackerprogram. Finns det något enkelt sätt att panorera enskilda noter i ett spår utan att panorera hela spåret så att säga? Om jag nu spelar ett ackord och vill att en av noterna i detta skall spelas mer panorerat t.ex, är jag då tvungen att dela upp spåret i flera spår med varsin not i ackordet på ett eget spår?
Denna fråga gäller även volymen. Där vet jag att man har velocity att leka med för varje enskild not. Men ibland styr ju inte velocity "ljudvolymen", så då spelas ju alla noter lika högt oavsett värdet man sätter på velocity för varje not.
Dessa båda problem är attans jobbiga att sitta och pilla med om man vill ha stora ändringar (dvs många och täta) vad gäller volym och panorering varje not sinsemellan.
Jag sitter för övrigt och pillar med Cubase SX om det är så att ni kan tipsa om specifika lösningar.

Såg en annan tråd här om övergången från tracker till MIDI-program. Undrar om det finns nån vänlig själ som knåpat ihop en liten guide där man tar upp de olika skillnaderna och hur man lättast åstadkommer samma resultat? Om inte så vore det toppen om nån bevandrad inom både trackers och MIDI-program kunde slänga ihop en sådan lite pronto. ;-D

1