Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lucas

Lucas

Medlem
  • Registrerad 2004-05-31
  • Senast aktiv 2021-08-11
  • Antal inlägg 90

Foruminlägg

De senaste inläggen Lucas har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2020-05-04 13:19
Ursprungligen av iSweden:

Vissa Adobe program behåller också menyraden när programmen maximeras. Vilket är motiverat, annars så skulle man behöva vänta några sekunder tills menyraden visades varje gång man behöver använda ett verktyg som inte man inte kan kortkommandot för.

Det har ju en poäng, dock är så inte fallet hos mig då jag visar en video på andra skärmen och editerar på primära, så behöver aldrig vara med musen öht på sekundära skärmen.

  • Medlem
  • 2020-05-01 06:11

Ah helt rätt, det verkar som att det bara är i Pro Tools (ljudprogram jag använder) som menyraden INTE försvinner vid fullskärm. Andra program som quicktime tar bort den. Störigt. Jag får gnälla hos Avid och se om detta går att fixa. Jag använder datorn uteslutande till ljudläggning i Pro Tools så det hade typ varit bättre om det funkat här men ingen annan stans

  • Medlem
  • 2020-04-27 21:34

Nja, det händer ju på båda menyraderna, det bästa är om jag kan få bort menyraden helt, alternativt om den hade gömts endast på den andra skärmen. Jag fattar ju att själva poängen med "separata områden" är just att menyraden + dockan ligger på varje skärm och det blir lite motsägelsefullt att säga att jag inte vill ha detta. Samtidigt som de ska ha separata områden.

Men om man hade kunnat göra tvärt om, de har INTE separata områden, men när man gör något i fullskärm så ska det bara bli fullskärm på den skärmen fönstret är på, och inte släcka den andra skärmen helt. Det hade ju också funkat.

  • Medlem
  • 2020-04-27 09:48

Jag kör två skärmar med en video på min sekundära skärm när jag jobbar. För att få bort meny raden överst så kryssar jag ur "bildskärmar har separata områden" under mission control i inställningar. Kruxet är att ett annat program jag också kör ibland kräver att andra skärmen har ett separat område, för att inte få min första skärm att bli svart när jag går i fullskärm. Och jag hade gärna kört med separata områden på skärmarna jämt, om jag bara kunnat få bort menyraden på andra skärmen. Går detta?!

  • Medlem
  • 2020-04-27 09:44
Ursprungligen av iSweden:

Som du kanske sett så bygger även CCC på rsync. Och vad jag fått höra så har även dess utvecklare bidragit till rsync.

https://bombich.com/kb/ccc5/credits

Ja rsync verkar ju vara "the sh-t" när det kommer till kopiering
Efter att ha testat CCC mer nu så blir det nog ett köp, hur länge brukar ni själva köra innan backuperna rensas automatiskt? Sparar ni allt och rensar när diskutrymmet tryter, eller rensar aldrig och köper fler diskar?

Jag tänker så här, att förlorar jag data så borde jag upptäcka detta inom en hyffsad snar framtid. Så min lokala backup hemma har jag satt att rensa efter 3 månader. Och sedan kör jag en "offsite" backup på annan plats som rensar efter 6 månader.

  • Medlem
  • 2020-04-25 00:24

Tack för alla svar. Jag håller på att testa CCC mer och det känns ganska tryggt att ha något som är utvecklat direkt för mac, och inte något som är portat från windows (som acronis är inbillar jag mig). Jag måste bara bli vän med safety net
Ska även testa de andra tipsen jag fått här.

  • Medlem
  • 2020-04-24 12:38

Jag håller på att göra om min backup rutin och just nu är det bara aktuellt att hitta ett bra program för att lätt kunna lägga upp lokala backuper. Molngrejen använder jag men mest för aktiva projekt och har inte bestämt än vilken tjänst jag kommer använda till fullo.
Och mina krav, som jag själv tycker är ganska simpla.
- Ska kunna klona systemdisken inkrementelt mot usb, så jag snabbt kan ta en ny klon varje kväll utan att behöva göra en full backup varje gång.
- Ska kunna lagra en viss mängd versioner av den klonade disken och automatiskt ta bort äldre versioner. Så tex bara spara de 3 senaste backup versionerna.
- Kunna återställa från det klonade usb minnet och återställa en klon till en ny disk.
- Komprimera backuperna alternativt köra eget fil / block system.
- Göra inkrementella backuper som rensas på gamla filer automatisk efter en viss tid efter att filen i källan tagits bort.
- Ha en bra progress bar.
- Ha en vettig logg
- Lätt se vilka filer och mappar som finns i en backup.
- Lätt kunna återställa enstaka filer ur en backup.

Jag vill helst inte köra time machine, är säker jättebra och enkelt men jag vill ha mer kontroll på mina backuper. Lägga upp egna projekt och välja enstaka filer, mappar och kunna exkludera filer och mappar ur jobben.

Jag använder just nu.
Qbackup - Mot backblaze b2 endast på mina aktiva projekt. Bra med block system men värdelöst på att ha koll på sina oliak versioner. Kan ej återställa enstaka filer och ej gå in i mappar i backupen och se vad som finns. Så detta är inget alternativ för större lokala backuper.

Free file sync - För att ta backup på aktiva projekt till usb minne mellan hemmet och jobbet. Tänkte gå över till smartbackup då det lättare kan köra till flera destinationer samtidigt + lägga äldre versioner i separata mappar och ta bort efter viss tid. Men lite för enkelt för större backupjobb.

Jag har testat:
Get backup pro - Kan bara komprimera under archive och där kan man ej ta bort äldre versioner. Funkar dock bra under backup fliken. Använder sig av en ny mapp på varje backup men med hard links så alla backuper ser ut att vara fulla, ganska förvirrande och ett minus för mig.

Carbon copy cloner - Ej helt uteslutet än. Funkar bara med safety net och att den tar bort filer efter viss tid om man kryssar ur rutan "protect root level" (fick som svar av support) vilket känns lite farligt. Jag vill ju inte att CCC ska ändra något i root lvl lixom. En liten nackdel är också att jag inte kan göra komprimerade backuper. Men kanske tvingas bortse från detta om allt annat uppfylls. Bra med mappstruktur på backup jobben också.

Acronis true image 2020 - Har testat mest och fått bäst känsla. Tyvärr funkar inte cleanup grejen alls, enligt inställningarna ska man kunna ta bort gamla backuper som är en viss tid gamla eller bara spara ett visst antal versioner, men det funkar inte alls. De använder eget block system som gör att allt tar mindre plats. Hade cleanup grejen funkat så hade jag lätt köpt det här. Sen kan man inte dra och släppa mappar när man gör nya projekt, så tar lite tid att lägga upp nytt jobb, men inte lika lång tid som...

ARQ - Verkar mest till för att lägga upp mer avancerade schedule projekt till molnet. Tar ju toklång tid att sätta upp ett projekt. Jag vill helst kunna göra en mall och sedan kopiera denna och bara ändra några parametrar typ.

Super duper - Verkar bara vara för kloning? Det lilla jag testat kan man heller inte göra några inställningar för att ta bort efter en viss tid, eller spara olika versioner.

ChronoSync - Avancerat synkprogram, verkar finnas tokmycket regler och kan säkert lägga upp jobb precis som jag vill ha dem men krävs lite för mycket jobb för att få varje jobb att funka som jag vill.

Carbonite - Verkar bara vara prenumerationstjänst vad jag förstått, så går bort.

Så har jag missat något program? Jag hade i princip bestämt mig för Acronis men nu när inte borttagandet av äldre versioner funkar som det ska så lutar det mer åt CCC men jag är somsagt inte helt nöjd med det heller. Känns som backuperna kommer bli tokröriga.

  • Medlem
  • 2020-01-06 08:22

Jo. Det funkar nog för mig också. Lite omständigt just i dagsläget bara. Men kanske slutar med att jag gör detta också :). Nu blev lösningen (efter att ha testat ett par andra gratis varianter) att öppna plånkan och köpa filmora. Och nöjd hittills. Nu hoppas jag typ bara att när jag väl pallar att fixa iMovie så upptäcker jag att det ärmar begränsat så detta köp var värt pengarna

  • Medlem
  • 2020-01-05 17:55

Dyker inte upp för mig. Kanske för att jag aldrig ”köpt” iMovie. Men är ju gratis för nya användare så för äldre versioner borde det ju vara ”ännu mer gratis”. Det är ju samma problem med OS versionerna. Har man inte tankat ner de äldre o sparat så kan man ju endast ladda ner senaste

  • Medlem
  • 2020-01-05 11:31

Fick du tag på 10.1.8? Är i samma sits och letar också efter denna.

  • Medlem
  • 2005-03-25 11:53

DINR eller BNR som den också heter är meckig, lätt att få flangereffekt med den. Man får göra små små steg flera gånger för att resultatet skall bli ok. Waves motsvarighet Xnoise är INTE grym, men bättre än Digidesigns Bnr. På brus som liknar white / pink -noise ganska mycket är det relativt lätt att få hyfsat resultat utan att påverka orginalljudet (det man vill ha kvar) allt för mycket. Men andra skumma brus är lika attans svårt. Det går ganska lätt att få bort allt brus, men det som är kvar låter ju oftast inge vidare...
Men dom brustvättarna jag provat så tycker jag ändå Xnoise är bäst, finns även Xcrackle i samma paket för att få bort knäppar. Och ett par andra X-pluggar för att tvätta bort dist och andra jobbiga saker.

  • Medlem
  • 2004-12-19 16:12

Jag kör broadcast and production demon, fast under protools och Rtas då, och där fungerar det klockrent.

  • Medlem
  • 2004-11-03 12:57

Jupp, här på 99musik och 99mac köper ALLA sina program...
Anledningen till att det är så svårt att nya nycklar etc till köpta program är ju för att piratkopieringen är så utbredd. Är ju samma med alla jobbiga kopieringsskydd, går ju inte att göra kopior på skivor man köpt. Så många som köpt ett album måste ju tanka ner skiten för att kunna få ha på datorn / mp3 spelaren eller bara göra kopior. Skit ere met.

1