Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
haraldpeter3000
  • Registrerad 2005-01-27
  • Senast aktiv 2005-06-05
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen haraldpeter3000 har skrivit i forumet.

1

Tack för alla svar. Jag har inte hört talas om Tracktion tidigare och ska kolla in det.
Men ingen rekommenderar Logic med andra ord?
Live har jag hört bra om av kompisar som använder det när dom spelar live, men trodde det var mer gjort för just live-användande?
Mvh
Peter

Hej,
Jag skulle behöva lite råd när det kommer till mjukvara.
Jag har i ett par år försöka mig på att producera elektronisk musik. Efter att ha testat på Cubase blev det ändå Reason jag fortsatte jobba i, av den enkla anledning att allt fanns där och jag tyckte det var tillräckligt avancerat för en nybörjare.
Men nu känner jag att mina behov har gått om Reasons förutsättningar (allt låter ju automatiskt som om det är gjort i just Reason om man använder syntarna) och letar alltså efter ny mjukvara att jobba i. Vad jag behöver är alltså ett program som har det mesta; syntar, trummaskin, sequencer, samplers etc men där det går att expandera programmet vidare - något med VST-stöd och där man kan ta in ingående ljud (alltså från mic etc) direkt i programmet t ex. Jag har funderat lite på Logic, men pga det höga priset är det inget jag bara går och "test-köper" utan vill researcha en del kring andra lösningar också först.
Jag jobbar alltså helt med mjukvara och Midi-synth (så programmet måste naturligtvis ha bra Midi-stöd..), men ser på sikt att jag kan komma att börja jobba mer med "riktiga" synthar, och vill kunna spela in direkt i programet i så fall.
Om det har nån betydelse, så är musiken jag gör alltså dansant, elektronisk musik av den minimalare versionen.
Och ja, jag sitter alltså på Mac, OSX (10.3), en ca ett år gammal powerbook.

Alla tips och råd uppskattas enormt!

Mvh
Peter

1