Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Polluxsynth

Polluxsynth

Medlem
  • Registrerad 2005-03-10
  • Senast aktiv 2016-08-18
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen Polluxsynth har skrivit i forumet.

1

Nej, som jag skrev så är mitt statistiska underlag knappast statistiskt signifikant. Samtidigt är det en brokig samling, alltfrån Linux. och Mac-anvndare till Windowsfreaks, och det är lite konstigt att ingen, speciellt i den senare gruppen, uttryckt någon förtjusning över Windows 10. När Windows 95 kom så minns jag användargränssnittet som en befrielse från det knepiga upplägget på Windows 3, även om det fanns mycket att förbättra rent funktionellt. Men verken Windows 8 eller 10 känns som ett steg framåt, snarare som ett steg snett åt vänster. Wow, liksom.

Ursprungligen av Ida Blix:

Tycker de är på väg åt något vettigt håll nu jag. Bra att det är gratis att uppdatera likt hur OS X fungerar. Blir ju bara bättre om det senaste kommer ut till så många som möjligt. En av de bästa fördelarna för Apple ju, att majoriteten av användarna är på samma version=den senaste.

Ja, det är ju bra i och för sig, på båda punkterna, men skillnaden är att Microsoft kastar användaren från den en användargränssnittspardigm till en annan, medan Apple verkar ha en klarare linje i sina OS-versioner. Ingen jag känner tycker Windows 10 är "bättre" (ord som "totalt annorlunda" och "skräp" florerar mer), medan tveksamheten för nya OS X-versioner mer verkar ligga i huruvida datorn blir segare eller inte.

Senast redigerat 2018-07-23 15:07
Ursprungligen av Redaktionen:

Windows 10 är Microsofts snabbast växande operativsystem någonsin. I Sverige finns systemet på mer än 33 procent av alla pc.

Läs hela artikeln här

Intressant hur Microsoft säger "överallt möts vi av nyfikenhet och ett stort intresse för att uppgradera". Jag har visserligen inte något större statistiskt underlag att gå på, men jag känner överhuvudtaget ingen som har uttryckt att de är intresserade av att uppgradera, snarare tvärtom (precis som i den här tråden). Eller är uttalandet bara en reflektion över alla som tvångsuppgraderats och man drar slutsatsen att det var med vilje?

Vi har en iPad2 hemma som mest används av barnen för att kolla youtubevideos. Eftersom den gamla Youtubeappen som följde med iOS 5 har fungerat bra (bl a så slpper man all reklam) så har vi undvikit att uppgradera till någon senare iOS-version.

För några dagar sedan får man dock meddelandet "kan inte ansluta till Youtube" när man kör appen. Jag har letat på diverse forum utan att hitta någon lösning. De svar man hittar är
1. Kolla Wifiinställningar,
2. Döda applikationen helt (dubbelklicka knappen, håll fingret på appen, klicka på minus).
3. Starta om iPaden.
4. Synkronisera med en Mac.

All fyra har jag provat utan framgång. När man letar runt på forum ser man att synkronisering har hjälpt vissal, men dock inte alla.

Min känsla just nu är att Youtubeappen kräver något stöd från Youtube eftersom den hämtar videos i annat format än Flash, och att Google nu disablat det stödet. Men jag har inte kunnat hitta någon bekräftelse på det någonstans.

Någon här som vet på råd?

Hej, jag skulle vilja byta namn till

Polluxsynth

mvh,

/Ricard

OK - ohennig

1