Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Pellesnusk

Pellesnusk

Medlem
  • Registrerad 2005-11-15
  • Senast aktiv 2009-08-11
  • Antal inlägg 98

Foruminlägg

De senaste inläggen Pellesnusk har skrivit i forumet.

1

Ja ser man på, det mesta står där. Tackar för det, var väl lite för stressad för att hitta svaren, dessutom är det så kul att posta på 99, man får ju alla svar där.

Men då får jag enligt licensen inte använda produkten samtidigt på två datorer alltså... Trist men det är väl så det är. Fast det är väl inget som dom egentligen kan kolla, för inte kan dom kräva realtidskoll via internet när man startar programet?

Någon som har mjukvara från Native Instruments (borde vara många)? Det står på deras hemsida att en köpt licens gäller för produkten på tre installerade datorer. Antar att det måste vara tre datorer som finns i ens egen ägo och inte tre datorer hos tre personer.

Men hur fungerar det? Är det något fysiskt? Eller jag har för mig att jag hört att det genereras en licens från något hårdvaru-id i datorn, som man får ladda ner från deras server. Eller någon som vet??? Är det enkelt att byta dator och skaffa ny licens till den?

Jag bor på två ställen och har en dator både där och här. Känns ju bra om jag får installera produkterna smärtfritt på båda ställena. Men hur fungerar det om jag är ute på resa och använder min laptop, bryter jag mot licensen om någon använder min dator i studion hemma under tiden, eller är det lite skitesamma?

Jag kan såklart inte svara för alla, men för egen del så tycker jag det först var en fas med "wow allt är gratis", och sedan nu en andra fas då jag dels fått litet dåligt samvete och dels upptäckt att 250 GB nerladdade låtar av blandad kvalitet och 735 st piratade pluggar inte gör en lycklig.

Just nu betalar jag för de allra flesta mp3:or på tex beatport, och jag kör / försöker köra bara laglig mjukvara. Mer fokus på det jag verkligen vill ha och behöver och renare samvete.

Det enda jag fultankar med gott samvete är tv-serier där USA ligger 1 säsong före Sverige. Det är inte en fråga om pengar, utan snarare en fråga om att jag inte orkar vänta.

Så jag håller med DD, det finns många med mig som betalar för både musiken och mjukvaran!

Ursprungligen av Arete:

Ska man hårdra det så finns det ju tre kategorier "piratkopierare" (inom musikprogram då).

3. Folk som kan betala men är arslen - Den "stygga" gruppen, de människor som egentligen har råd att köra helt lagligt men inte gör det. T.ex. studior som kör piratade grejor, hemanvändare som har det rätt välbeställt men inte vill göra rätt för sig, folk som kör cubase SX fast de vet att de egentligen skulle klara sig med tracktion, folk som kör svindyra pluginpaket fast det egentligen inte skulle höras nån skillnad om de använda något billigt paket för en tusenlapp.

Jag har definitivt tillhört grupp 3, och håller nu i samband på med ett datorbyte på att kasta ut allt crackat och skaffar lagliga och betalda licenser för de program jag vill använda. Känns bättre och jag förväntar mig mindre tid med tekniskt strul och fulkraschar, och mer tid på att faktiskt göra musik.

Det finns egentligen ingen hållbar ursäkt för att använda piratad mjukvara. Så enkelt är det.

1