Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
skx007

skx007

Medlem
  • Registrerad 2005-12-09
  • Senast aktiv 2010-10-08
  • Antal inlägg 68

Foruminlägg

De senaste inläggen skx007 har skrivit i forumet.

1

Hur var Pulse editorn när du körde SX3? Lätthanterligt?

(Jag kör SX3 och har inte planer på att uppgradera till Cubase 4 så det borde funka bra)

Har någon här testat detta program? Är det något att ha? Jag har försökt få igång Sounddiver ganska länge nu, det bara strular.

http://www.rekonaudio.com/VES_Virus.php

Det ser onekligen riktigt snyggt ut och lättöverskådligt!

Men tjäna alltså.... Brukar inte lämna kommentarer i denna "sortens" trådar, men nu känner jag ändå att jag vill lämna ett avtryck här. Har bara skummat igenom denna tråden lite snabbt och känner i korthet, vad är egentligen problemet med att folk skriver på ett mindre korrekt sätt? Som några tidigare har påpekat, det är budskapet som räknas och är av intresse. Låt folk skriva på deras egna sätt, det är deras sätt att utrrycka sig, deras sätt att kommunicera. Var istället glad om det nu är så att Du är bättre på att skriva. De som skriver på ett till synes slarvigt sätt kanske är medvetna om det själva, därefter tar de kanske inte sina inlägg på så stort allvar som andra gör. Andra lägger istället ner mer tid på att skriva på ett mer "korrekt" sätt som för andra blir enklare att läsa.

Människor svälter och dör i krig och fattigdom, är det kanske bara ett påhitt för att vi ska stimuleras av något vi egentligen inte känner till? En Illusion? När vi väl har det som bäst i detta landet kanske allt brakar samman, vem har då tid för denna sortens diskussioner?

På batteryn finns en rull-list i ena hörnet, där man väljer vilken kanal aktuellt ljud ska kopplas till, nu funkar det bättre

Hur gör man för att skapa separata spår för Battery 2, så att man på dessa kan lägga på olika effekter i Cubase?

Dessvärre var det bara en idé. Kul att du gillade den iaf

Istället för att dela upp "Din musik" i två olika trådar, kunde man kanske använda färger som symboliserar olika typer av musik inlägg. T.ex den gröna färgen kunde symbolisera färdiga låtar, röd färg för skisser och liknande, och orange för "annat"

(Exemplet innehåller 2 olika typer av indikering, se svart avgränsning)

Ursprungligen av axeman:

Rätta mig om jag har fel, men är inte lite av poängen med ett forum att frågor och svar lagras? Dvs, har jag ett problem så skriver jag en tråd och så får jag ett svar. Två veckor kommer någon med samma problem, söker och hittar vad som letas efter.

För övrigt ser jag hellre att det blir mer fart på själva forumet än en chat

Hmm... Du verkar ha missförstått poängen med min idé om en chat? Tanken var inte att chatten på något sätt skulle ersätta forumet, utan vara ett komplement till forumet där användare kan dela kunskaper med varandra på ett snabbt och smidigt sätt. Istället för att skapa 10 nya trådar om dagen med frågor som riskeras att hamna i soptunnan, är det givet att en chat är ett bättre val att ställa denna typ av frågor som av många kanske är rent självklara...

Rätta mig om JAG har fel!

Ursprungligen av Katsuragi:

Jag är för mycket IRC-taliban för att våga prova nått annat. Irssi ligger ju liksom och puttrar på servern hela tiden, känns så omständigt att behöva ha ett program till...

Gabbly startar automatiskt när du klickar på tidigare angiven länk. Gabbly kräver alltså ingen separat installation, kan knappast bli smidigare! :rolleyes:

Ursprungligen av encore:

Rusty: Det finns ju en del som håller till på #99musik på quakenet, kolla in FAQ:en för mer info.

Annars skulle man ju kunna prova med Gabbly, ganska coolt sätt att befinna sig på en sida och chatta samtidigt:

http://gabbly.com/99musik.se/forum/

Tack så mycket!!

När det gäller musik tror jag dom flesta kan bidra med kunskaper med varandra.
Vore det inte schysst med en chat här på forumet där vi kan dela kunskapen med varandra på ett snabbt och smidigt sätt? Personligen känner jag få som har intresset att skapa musik, kontakter är väl onekligen en viktig ingrediens i intresset att känna viljan att skapa något då man delar kunskaper med varandra. Min grundtanke med en chat är att den kan fungera som ett komplement till forumet. Ta som exempel: Jag har fastnat i ett musikprogram och vill snabbt ha en lösning, jag känner dock att jag inte vill "missbruka" eller fylla forumet med allt för många frågor genom att skapa nya trådar hela tiden.:confused: Jag väljer istället att logga in i chatten och hoppas att någon vänlig själ har orken att besvara min fråga. Och vem vet, även jag som nybörjare inom musikskapande kan bidra någon med hjälp?

Jag har full förståelse om en chat kan kännas fel att ha på forumet, men varför inte ge det ett försök? Skulle chatten mot förmodan inte fungera som väntat, då stänger man helt enkelt ner den, eller utformar den på annat sätt så dess användare förstår huvudsyftet och inte missbrukar den.

Time to hit me!!

//Rusty

1