Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
stiffler

stiffler

Medlem
  • Registrerad 2006-02-19
  • Senast aktiv 2010-10-28
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen stiffler har skrivit i forumet.

1

Skulle inte iphone 4 göra det, eller blandar jag ihop?

Jag har en MacBook Pro (15", 2.2 GHz, intel, 2007) där logikkortet är trasigt (tangentbord och styrplatta funkar ej) OCH en MacBook (13", vit plast) från 2006 där skärmen är trasig.

Fråga:
Kan man ta logikkortet från MacBooken och sätta in i MacBook Pro:en...?

Plötsligt hänger sig TANGENTBORD OCH STYRPLATTA på MacBook Pro. Kan röra markören via mighty mousen och film/musik fortsätter att funka, medan tangentbordet är dött. Löser sig oftast vid omstart.

Diagnos, någon? Dyrt...?

Aha! Om inte word el pdf funkar, funkar det att synka till datorn och med Pages t ex?
Finns det inga Apps som gör att man kan läsa pdfer?

Jag söker ett verktyg för att slippa papper, almanackor etc på möten. Jag mår illa av filofaxer med löspapper i. Tänkte att en Ipod Touch kanske skulle vara ett alternativ?

Funkar en sån till att t ex anteckna och spara, kanske t o m synka med Macbooken? Funkar med Pages? Word? Kan man spara PDFer i den?

Stefan

Redan efter 1,5 år börjar min MacBook Pro släpa och hänga sig, fr a i PS CS3. Även MS Office går sjukt långsamt, men jag misstänker att det är pga gammal mjukvara. Funderar på at skaffa en MacBook, som är både mindre och billigare. Alt en MB Air.

Fråga: Vet ngn vilken kvalitet grakfikkortet i MacBook/air håller, jfrt med MacBook Pro? Jag jobbar inte med bilder, men göra det mkt på fritiden.

Stefan

Läste igår att man snart ska kunna använda den vanliga ipod-radio-hörluren även till iphone. Undrar om den komma funka som hands free också?

Fråga: KOSTAR DET PENGAR hela tiden man är uppkopplad på 3G och slölyssnar på P1?

Ste

Ett genidrag skulle vara om ngn (typ Griffin) skulle göra ett par lurar med en FM-radio på, som man skulle kunna koppla till sin Iphone. Visst finns det en sådan till nyare Ipods?

Herregud. Jag ska kolla.

Det finns fina instruktionsböcker på apple.se för hur man byter Airport Extreme-kort på G4, men jag kan ju ha en "gammal" (2005).

Jag hittade felet. En sur ruta i inställningar som klickats i.

Ok, det blev rörigt.
Bara 2 datorer, en Macbook Pro och en Powerbook G4.

Tanken var att, om jag ändå ska köpa ett nytt airportkort, kanske jag skulle köpa ett riktigt snabbt. Det skulle jag sätta i MacBooken (som jag oftast använder) och sedan flytta dess nuvarande kort till den trasiga Powerbooken.

Och frågan är: Skulle det gå? Sitter det kanske redan ett Airport Extreme-kortet i MacbookProen?

Översta raden tangenter (den med ljud och ljus, F10 etc) har slutat funka! I bästa fall kommer det ett litet felljud, men oftast ingen respons alls. I ö funkar allt som det ska.

Har jag tryckt in ngn fel knapp, eller nåt...? (inte num lock, det har jag kollat)

Stefan

Aha... (jag rodnar).

Kan jag sätta ett Airport Extreme-kort i en Powerbook G4?
Eller kan jag plocka mitt kort ur MacBook Pro och stoppa in i G4an, och sedan sätta Extremekortet i MacBooken...?

Anledning till fråga: Blir allt bättre och snabbare med ett Airport Extreme kort?

Nätet går sjukt snabbt med sladd, men bara skapligt via Airport Express. En jeppe på Bredbandsbolaget sa att det inte beror på routern, i alla fall. (???)

stefan

Hej, min gamla Powerbook G4 meddelar en dag att "airportmaskinvara ej tillgänglig". Jag ominstallerar systemet. Vid nystart finns alla adminverktyg för airport etc, men datan meddelar att hårdvaran för airport saknas. Vad kan ha hänt?

Stefan

1