Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
saibotmusic

saibotmusic

Medlem
  • Registrerad 2006-02-23
  • Senast aktiv 2010-11-25
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen saibotmusic har skrivit i forumet.

1

...så funkar det inte. Jag har alla Airport Express inställda med "Anslut till et trådlöst nätverk" eftersom "Utöka ett trådlöst nätverk" inte funkar. Så min MacBook som finns i andra delen av lägenheten hittar inte nätverket.

Så för att förklara tydligare:

Jag vill att ComHems Netgear ska skicka signalen via 3 st Airport Express för att min dator (långt bort från Netgear) ska hitta signalen. Är det möjligt? Eller måste jag göra ett eget nätverk genom att koppla ethernet mellan Netgear och Airport Express och därefter Utöka nätverk med de andra APE?

Anyone?

Hej!
Jag bor i en lägenhet med tjocka väggar och behöver därför utöka mitt trådlösa nätverk. Använder ett antal APE (Airport Express) i två syften, nämligen att skicka musik till olika aktiva högtalare samt att förstärka internet i lägenheten.

Nu har jag just fått ComHems nya supermodem, men när jag väljer "Utöka ett trådlöst nätverk" i Airport-verktyget för jag meddelandet "Det markerade nätverket kan inte utökas".

Fråga: Går det att använda APE som "bryggor" till ComHems nätverk i Netgear, eller måste jag skapa eget nätverk där jag kopplar en APE till Netgear, bygger ett nätverk från min APE till de andra APErna?

Har verkligen försökt att läsa alla andra trådar som liknar denna, men jag blev inte klokare.

Tacksam, Tobias

Citat:

Många externa hårddiskar har externa nätaggregat som ger både +5v och +12v.

Pajar 12v-kretsen i nätaggregatet slutar disken att snurra, men ex.v. lysdioder i hårddisk-chassiet lyser som "vanligt". Hårddisksymbolen kommer då inte upp på skrivbordet som sig bör.

Detta har hänt mig alldeles för många gånger med Iomegas diskar, så jag nu ett antal extra nätaggregat "på lager"…

Första gången blev jag kallsvettig…men nu rycker jag mest luttrande på axlarna och byter nätaggregat!

Hej!

Jag har råkat ut för samma problem med med en iomega.

Hur vet jag om det nätaggregatet som har lagt av? Den lyser och låter som att den snurrar, men syns inte i Macens Systeminformation.

Tacksam för svar! //Tobias

Hjälp!

Har all min musik på en extern hårddisk. Har alltid funkat perfekt, men i fredags kväll upphörde den plötsligt att synas på macen. Vi satt och lyssnade på iTunes och plötsligt kunder vi inte välja musik, för den fanns inte.

Nu är disken borta ur skivverktyg, Finder hittar den inte. Jag har prövat att byta från firewire till USB, men den hittar inte.

Min bärbara PC hittar disken, men den kan inte läsa datan (vilket är normalt).

Finns det någon lösning?

disk: iomega HDD2H till min
Dator: iMAC 2.8 GHz Intel Core 2 Duo
Minne:4GB 800 Mhz DDR2 SDRAM

Hej!

Jag kan inte hitta var jag ska ladda ned Spotify till min iPodTouch?

Hej!

Jag har all musik på Macens externa hårddisk. Nu vill jag ha en backup och samtidigt kunna ta med mig den till landet, där jag spelar iTunes på Windows PC.

Ska jag formatera den FAT32 eller finns det bättre lösningar nuförtiden? Skulle oerhört gärna använda samma disk till Time Machine.

//Tobias

Senast redigerat 2009-07-06 21:47
1